• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

wegańska biała czekolada cukiernicza - Valrhona - Cukieteria.pl
  • wegańska biała czekolada cukiernicza - Valrhona - Cukieteria.pl
  • wegańska biała czekolada cukiernicza - Valrhona - Cukieteria.pl
  • wegańska biała czekolada cukiernicza - Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Amatika Blanche 35% Valrhona - wegańska biała czekolada o słodkich migdałowych nutach - kuwertura w kaletkach

VALRHONA46

Wegańska biała czekolada do Twoich roślinnych przepisów. Amatika Blanche, to pierwsza biała kuwertura bazująca wyłącznie na składnikach pochodzenia roślinnego. Wegańska biała czekolada o kremowej konsystencji i łagodnym smaku z wyczuwalnymi słodkimi nutami migdałów. Delikatnie orzechowy smak oraz atrakcyjna jasna barwa, idealnie dopełniają wegańskie słodkie przepisy. Amatika Blanche, to najsmaczniejsza i najbardziej kremowa alternatywa dla białej czekolady. Mleko w czekoladzie zostało zastąpione roślinną alternatywą w postaci odtłuszczonej mąki migdałowej.

455,00 zł
Brutto

151,67 zł / 1 kg

Ilość
Produkt sprowadzany pod zamówienie!

Opis

Wegańska biała czekolada do Twoich słodkich przepisów!

Charakterystyka Amatika Blanche, wegańskiej białej czekolady od Valrhona:

Wegańskie cukiernictwo oparte wyłącznie na składnikach pochodzenia roślinnego, jest wyjątkowo kreatywne! Przygotowanie wegańskich przepisów polega na zastępowaniu konwencjonalnych składników pochodzenia zwierzęcego roślinnymi alternatywami, które oferują identyczne lub bardzo zbliżone właściwości. Wyroby cukiernicze na bazie roślin są pełne tekstur, a także naturalnych smaków, aromatów i barw!

Amatika, to czekolada przeznaczona do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych przepisów. Czekolada wyprodukowana w całości z roślinnych składników (bez śladowych ilości produktów pochodzenia zwierzęcego); pozwala na przygotowanie bezpiecznych roślinnych przepisów. Amatika Blanche, to biała czekolada, która znacznie ułatwia tworzenie oryginalnych, roślinnych kreacji. Amatika Blanche, to pierwsza biała kuwertura bazująca wyłącznie na składnikach pochodzenia roślinnego. Łatwa i przyjemna w obróbce wegańska biała czekolada o kremowej konsystencji i łagodnym smaku z wyczuwalnymi słodkimi nutami migdałów. Wyjątkowy, delikatnie orzechowy smak oraz atrakcyjna jasna barwa, idealnie dopełniają wegańskie słodkie przepisy.

Biała wegańska kuwertura to doskonała baza do klasycznych kremów i ganache oraz podstawa wegańskich musów, lodów i sorbetów. Z Amatika przygotujesz doskonałą wegańską polewę czekoladową, a także praliny, batony oraz inne wyroby formowane. Amatika Blanche, to najsmaczniejsza i najbardziej kremowa alternatywa dla białej czekolady. Bezmleczna czekolada o zrównoważonym i bogatym smaku oraz kremowej konsystencji. Mleko w czekoladzie zostało zastąpione roślinną alternatywą w postaci odtłuszczonej mąki migdałowej. Uniwersalna płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. 

Wskazówki dotyczące parowania - smaki, które doskonale komponują się z wegańską białą czekoladą Amatika Blanche, to: fiołek, rozmaryn, czarna trufla, anyż, rabarbar, wiśnia. 

Wegańska biała czekolada Amatika Blanche posiada specjalny certyfikat wydany przez Francuskie Stowarzyszenie Wegetariańskie. To oznaczenie jest gwarancją, że czekolada nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego oraz, że produkty pochodzenia zwierzęcego nie są używane na wszystkich etapach produkcji czekolady.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Szczegóły wegańskiej białej czekolady Amatika Blanche od Valrhona:

AMATIKA BLANCHE 35% OD VALRHONA, SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Nazwa handlowa Amatika Blanche 35%
Kod produktu 43096
Rodzaj wegańska biała czekolada
Zawartość kakao 35% (czyste masło kakaowe)
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak słodkie migdałowe nuty
Aromat migdałowe nuty
Barwa jasna, kremowa
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Certyfikaty Vegan
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład wegańskiej białej czekolady Amatika Blanche:

Składniki i alergeny: cukier, masło kakaowe (35.8%), odtłuszczona mąka migdałowe (21.8%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; wegańska biała kuwertura (35% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe); produkt zawiera migdały; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów nerkowca, soi, orzechów laskowych, orzechów pekan, mleka, pszenicy wraz z glutenem, pistacji.

Jak przechowywać wegańską białą czekoladę?

Warunki przechowywania: roślinną białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności wegańskiej czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 8 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania wegańskiej białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2458 kJ/591 kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 43.0 g
Białko  8.5 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania wegańskiej białej czekolady:

Główne zastosowania wegańskiej białej czekolady to kremy, ganache, musy, batony, lody i sorbety oraz powlekanie i formowanie wyrobów. Wegańska czekolada o słodkich migdałowych nutach idealnie łączy się ze smakiem wiśni, rabarbaru, anyżu, rozmarynu i czarnej trufli oraz aromatem fiołków.

ZASTOSOWANIE WEGAŃSKIEJ BIAŁEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA46
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL229

Marka: COMPRITAL

1.3 kg BASE VEGANA B358 COMPRITAL baza do produkcji wegańskich lodów rzemieślniczych

Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.

Cena 96,85 zł

74,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL230

Marka: COMPRITAL

1.5 kg BASE CIOCCOLATO VEGANA P374C COMPRITAL kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.

Cena 117,90 zł

78,60 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL242

Marka: COMPRITAL

1.3 kg VEGANYO P851 COMPRITAL mieszanka do wegańskich lodów jogurtowych i jogurtu mrożonego

Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.

Cena 87,88 zł

67,60 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI08

Marka: BABBI

1.8 kg SELEZIONE FONDENTE 14812 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Cena 196,20 zł

109,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI115

Marka: BABBI

1.25 kg RISO NATURA BASE STEVIA 14824 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzonych stewią

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.

Cena 156,25 zł

125,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI174

Marka: PERNIGOTTI

1 kg BASE VEGAN 12091634 PERNIGOTTI baza do produkcji wegańskich lodów rzemieślniczych

Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.

Cena 48,20 zł

48,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI258

Marka: PERNIGOTTI

1.35 kg BASE VEGAN 12091640 PERNIGOTTI baza do produkcji lodów wegańskich

Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.

Cena 132,30 zł

98,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT124

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg NXT™DFD-55 DAIRY FREE DARK CHOCOLATE 55.7% CHD-Q55-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska ciemna czekolada

NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.

Cena 210,00 zł

84,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT125

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg NXT™DFM-42 DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE 42.3% CHM-Q42-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska mleczna czekolada

NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.

Cena 225,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI221

Marka: BABBI

1.25 kg RISO NATURA FIOR DI RISO 11720 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzona fruktozą

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku sacharozy. Mieszanka na bazie ryżu, słodzona fruktozą i wzbogacona w rozpuszczalny błonnik roślinny.

Cena 137,50 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA157(1)

Marka: DREIDOPPEL

2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak

Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.

Cena 255,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: EMIX11

Marka: EMIX

op. 5 kg WEGAŃSKIE GOFRY BISZKOPTOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów wegańskich

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.

Cena 62,50 zł

12,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CALLEBAUT98

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 80,50 zł

80,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21(2)

Marka: CALLEBAUT

20 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CHK-R30GOLD-78A CALLEBAUT

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 1 920,00 zł

96,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT80

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 205,00 zł

82,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT118

Marka: CALLEBAUT

400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 37,00 zł

92,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA146

Marka: BARBARA LUIJCKX

10 kg BIAŁA CZEKOLADA 24% ECONOMIC 332570 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 750,00 zł

75,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC08

Marka: CHOCOVIC

5 kg NAPAL 29.6% CHW-R36NEPA-D38 CHOCOVIC klasyczna biała czekolada easymelt

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.

Cena 275,00 zł

55,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT112(1)

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-01B

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 730,00 zł

73,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT80(1)

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 86,00 zł

86,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: STYROPAK01

Marka: STYROPAK

Styropianowe pudełko transportowe - 40 x 40 x 21.5 cm - pojemnik termoizolacyjny do wysyłki czekolady i dekoracji czekoladowych

Ważne! Wysyłki w pojemnikach z suchym lodem realizujemy od 48 godzin od momentu złożenia zamówienia! Styropianowy pojemnik termoizolacyjny do transportu i przechowywania. Styropianowy pojemnik transportowy. Pozwala na zabezpieczenie produktów przed działaniem wysokiej temperatury, minimalizuje wahania temperatury. Zabezpiecz swoją przesyłkę przed upałami!

Cena 36,49 zł

36,49 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC04

Marka: CHOCOVIC

5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 320,50 zł

64,10 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT21(4)

Marka: CALLEBAUT

op. 400 g BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E0-D94

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 51,20 zł

128,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT81(1)

Marka: CALLEBAUT

10 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET W3-01B CALLEBAUT

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 730,00 zł

73,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 215,00 zł

86,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA132

Marka: LUBECA

1 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 32% WHITE CARAMEL CHIPS 832 104 LUBECA (produkt konfekcjonowany)

Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. 

Cena 88,50 zł

88,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARIMA91

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CZEKOLADA BIAŁA 29% CHB28XXB3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 294,00 zł

98,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE