2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Power 80 80-20-44-E4-U71 80% Callebaut

CALLEBAUT03

Producent: Callebaut

Nowy produkt

12 Sztuk/-i

128,00 zł brutto.

128,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 12 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 12 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,20 zł.


Udostępnij: 

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Power 80 80-20-44-E4-U71 80% Callebaut:

Opis: czekolada deserowa o statusie kuwertury o bardzo intensywnym smaku czekolady;

dominują w niej nuty prażonego ziarna kakaowego, a owocowy posmak dodaje czekoladzie lekkości;

czekolada ma mniejszą zawartość cukru (o 63%) w porównaniu z innymi czekoladami deserowymi.

Zawartość kakao minimum 80%

Pochodzenie ziarna kakaowego: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero

Składniki: miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa,

naturalny aromat waniliowy (może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 80,0%

- mleko: 0,0%

- tłuszcz: 44,5%

Płynność: 2/5

Opakowanie: 2,5 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: 80-20-44-E4-U71

 

Wskazówki dotyczące parowania: goździki, czosnek, mandarynka, pistacje, kawa, herbata

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 559/2340 kcal/kJ

tłuszcz: 45,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27,0 g

węglowodany: 21,0 g

 - w tym cukry: 16,0 g

białko: 10,0g

sól: 0,03 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Power 80 80-20-44-E4-U71 80% Callebaut

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Power 80 80-20-44-E4-U71 80% Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry