op. 1 kg Ruby Ground Chocolate - VAN HOUTEN - mieszanka w proszku do sporządzania czekolady do picia

Indeks: VANHOUTEN10
Marka:

Idealnie kremowy smak czekolady rubinowej w Twojej ulubionej filiżance. Mieszanka z wysoką zawartością kakao, do przygotowywania aromatycznego napoju o wyjątkowym smaku czekolady z owocową nutą. 

120,50 zł (23% VAT)
120,50 zł / 1 kg

97,97 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 11 szt.

Opis produktu

Gorąca czekolada Rubinowa:

Kremowa i wyjątkowo pyszna czekolada rubinowa w Twojej ulubionej filiżance. Mieszanka bazowa w proszku od marki Van Houten stworzona do łatwego przygotowywania aksamitnego napoju o prawdziwym smaku czekolady Ruby. Idealnie zrównoważony smak czekolady z kwaśnymi nutami owoców jagodowych. Czekolada instant zawiera w swoim składzie 93.6% czekolady oraz naturalne koncentraty warzywne. Mieszanka przeznaczona jest do profesjonalnego przygotowywania zimnych oraz gorących napojów w lokalach gastronomicznych oraz do sporządzania w zaciszu domowym. Przygotowany napój charakteryzuje się wyjątkowo gładką i aksamitną konsystencją, a przygotowanie jest wyjątkowo proste - proszek wykazuje doskonałą rozpuszczalność - wystarczy połączyć go z mlekiem (o temperaturze 70°C) w odpowiednich proporcjach. Jedno opakowanie pozwala na przygotowanie 21 porcji rubinowego napoju w ulubionej wersji.

Stosowanie gotowej bazy do przygotowywania słodkich i aromatycznych napojów czekoladowych w lokalach gastronomicznych gwarantuje jednakową jakość i powtarzalność produktów. Dodatkowo pozwala na skrócenie czasu przygotowania, a tym samym zapewnia szybkość obsługi. Mieszanka doskonale sprawdzi się do przygotowywania gorącej oraz mrożonej czekolady (z dodatkiem kruszonego lodu). Do napojów można stosować różnego rodzaju dodatki smakowe oraz dekoracyjne (np. bita śmietana, posypki smakowe, sosy i polewy, pianki cukrowe itp.).

Skład mieszanki do sporządzania czekolady Ruby do picia:

Składniki: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, koncentrat buraka czerwonego, serwatka w proszku (z mleka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat z marchwi, naturalny aromat waniliowy.

Dozowanie i sposób przygotowania rubinowej czekolady do picia:

Czekoladę rubinową w proszku należy dodać bezpośrednio do ciepłego mleka i dokładnie wymieszać.

Dozowanie: 

- 35 g mieszanki napoju rubinowego w proszku

- 200 ml mleka o temperaturze 60-70°C

Warunki przechowywania czekolady do picia w proszku:

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego.

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach mieszanki w proszku:

Wartość energetyczna 2102 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 24.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 14.8 g
Węglowodany 60.4 g
w tym cukry 56.3 g
Białko 8.1 g
Sól 0.26 g

Czekolada Ruby do picia - szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Ruby Ground Chocolate for drinks
Numer katalogowy VM-54621-V17
Rodzaj napój w proszku z czekolady
Smak czekolada Ruby
Zawartość czekolady 93.6%
Opakowanie jednostkowe torba
Masa netto 1.0 kg
Ilość porcji z opakowania 28
Opakowanie zbiorcze 10.0 kg (10 x 1.0 kg)
Forma proszek
Przeznaczenie mieszanka bazowa do sporządzania czekolady do picia
Zastosowanie gorąca czekolada, napoje na bazie czekolady rubinowej
Dozowanie 35 g mieszanki na 200 ml ciepłego mleka
Marka producenta Van Houten
Producent Barry Callebaut
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji United Kingdom

Przepisy z wykorzystaniem czekolady rubinowej w proszku:

RUBY FOREST HOT CHOCOLATE DRINK - wiśnia i ciemna czekolada w połączeniu z owocową czekoladą Ruby:

Składniki:

- 35 g proszku czekoladowego Ruby instant

- 50 g puree wiśniowego

- 150 ml częściowo odtłuszczonego mleka

Wykonanie:

- umieść mleko i puree wiśniowe w dzbanku do spieniania mleka

- dodaj 35 g proszku czekoladowego Ruby instant

- podgrzej całość do temperatury 70°C

- aby przygotować dekoracyjną śmietankę wiśniową dodaj do bitej śmietany odrobine puree wiśniowego

- całość udekoruj wiórkami z ciemnej czekolady.

RUBY STRAWBERRIES AND CREAMkremowy rubinowy napój idealny na gorące letnie dni:

Składniki:

- 35 g proszku czekoladowego Ruby instant

- 50 g puree truskawkowego

- 125 ml częściowo odtłuszczonego mleka

- 25 g bitej śmietany

Wykonanie:

- wymieszaj 50 g gorącego mleka z proszkiem Ruby instant

- w mikserze umieść resztę mleka, puree truskawkowe oraz rozrobiony napój Ruby instant

- dodaj lód i zmiksuj na gładką konsystencję

- udekoruj bitą śmietaną, white crispearls i świeżymi truskawkami

Van Houten łączy w swoich produktach tradycję i najwyższą jakość kakao z nowoczesnym i prostym sposobem przygotowania, gwarantując tym samym zawsze doskonały i powtarzalny smak.

Szczegóły produktu