Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji.
ORANGE CALLETS™ - to kaletki wykonane na bazie białej belgijskiej czekolady z aromatem pomarańczowym o wyjątkowej intensywnej barwie świeżej. Czekolada posiada wyjątkowy profil smakowy, który łączy w sobie śmietankowo-karmelową słodycz białej czekolady z kwaśno-gorzkim smakiem pomarańczy. Przeznaczona jest przede wszystkim do nadawania pięknej i nietuzinkowej barwy różnorodnym słodkim kreacjom. Czekolada pomarańczowa zachowuje się jak klasyczna biała czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania i barwienia (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego z aromatem i barwnikami (AZO FREE).
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy (29%), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat pomarańczowy, barwnik: beta-karoten (E160e), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego - aromatyzowana i barwiona.
KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO
MLEKO
TŁUSZCZ
-
-
35.4%
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym miodem o złotobrązowej barwie. Wyjątkowy profil smakowy, intensywny aromat i przyjemna słodycz. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Wyjątkowe połączenie mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą - bogaty słodki smak śmietanki, kawy i kakao o ciepłej brązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Kompaktowy termometr penetracyjny do żywności ze składaną sondą pomiarową. Doskonale sprawdzi się jako kieszonkowy przyrząd pomiarowy do kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności oraz kontroli dostaw.
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.