
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Formy płatności
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
RB1 - to czwarty rodzaj czekolady - jedno z największych, innowacyjnych odkryć w świecie branży. Naturalna czekolada wytworzona z ziarna kakaowego RUBY o wyjątkowej rubinowej (różowej) barwie i oryginalnym, gładkim smaku z wyczuwalną nuta owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości.
Czekolada nie posiada dodatku aromatów i barwników, wszystkie jej wyjątkowe cechy sensoryczne pochodzą prosto z ziarna kakaowego. Została stworzona z myślą o profesjonalistach, rzemieślnikach i szefach kuchni, a teraz dostępna jest dla każdego. Smak czekolady został określony jako intensywny owocowy smak ze świeżymi, kwaśnymi nutami.
Daj się zaskoczyć nowym smakiem i kolorem czekolady, która pobudza kreatywność do tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji. Czekolada charakteryzuje się idealną płynnością (3/5), która czyni ją uniwersalną w zastosowaniu. Użyta w tabliczkach i figurkach czekoladowych zaskakuje satynowym połyskiem i chrupiącą konsystencją. Czekolada sprzedawana jest w postaci niewielki kaletek o średnicy około jednego centymetra, która łatwo się upłynniają. Posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego (kuwertura czekoladowa zawiera 32-39% masła kakaowego).
Czekolada sprzedawana w kilogramowych opakowaniach jest konfekcjonowana (rozważana na mniejsze opakowania) z opakowania zbiorczego w odpowiednich warunkach sanitarnych, pakowana w sterylne worki z wielorazowym zamknięciem i etykietą z informacjami o produkcie oraz zgrzewana dla zapewnienia szczelności i sterylności opakowania.
Idealnie sprawdzi się do:
tworzenia wyjątkowych pralin, batonów i tabliczek czekoladowych na przykład z zastosowaniem formy do czekolady RUBY
tworzenia figurek czekoladowych
kremów, musów i nadzień
wypieków i deserów
oblewania i dekorowania
czekolady na gorąco
oraz wielu innych zastosowań (uniwersalna w zastosowaniu) - płynność czekolady a jej zastosowanie
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy; zawartość kakao minimum 47.3%;
Skład:
kakao: 47.3%
mleko: 26.4%
tłuszcz: 35.9%
Profil smakowy:
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C, optymalna wilgotność względna 70%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 2356/564 kJ/kcal |
Tłuszcz | 35.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 21.5 g |
Węglowodany | 49.7 g |
w tym cukry | 48.6 g |
Białko | 9.3 g |
Sól | 0.26 g |
Ważne informacje dotyczące pracy z czekoladą:
kontakt z światłem, powietrzem, wilgocią i wysokimi temperaturami może spowodować, że czekolada zmieni kolor
używanie czekolady rubinowej w maszynie do temperowania czekolady przez kilka dni nie wpłynie na barwę i smak czekolady
(zapewnij ciągły ruch czekolady żeby uniknąć separacji)
podczas utrzymywania czekolady rubinowej w postaci płynnej należy zachować temperaturę 40-50°C
czekolada rubinowa jest najlepsza w czystej formie idealnie sprawdzi się do pralin, batonów i tabliczek czekolady
w bardziej skomplikowanych kreacjach czekolada może tracić barwę (jest to związane z interakcją z innymi składnikami)
czekolada rubinowa nie nadaje się do zapiekania
należy zachować ostrożność podczas łączenia czekolady z nadzieniami na bazie tłuszczu oraz składnikami na bazie wody
czekolada podczas mieszania z płynnymi składnikami (śmietana, mleko) nieco blaknie i zyskuje lekko szare zabarwienie
(jest to wynik zmiany pH czekolady przez produkty mleczne)
wyrównanie pH (poprzez zakwaszenie środowiska) pozwala na odzyskanie pięknej barwy czekolady
zwracaj szczególną uwagę na warunki przechowywania czekolady rubinowej aby zachować jej wyjątkową barwę i aromat
Ciekawostki o czekoladzie rubinowej:
Skąd pochodzi barwa czekolady? Do produkcji nie używa się żadnych barwników, jej barwa jest całkowicie naturalna i pochodzi z ziaren rubinowego kakaowca, które prażone w odpowiedni sposób zaczynają nabierać różowego koloru. Ziarna kakaowca pochodzą z Brazylii, Ekwadoru oraz Wybrzeża Kości Słoniowej. Dokładna receptura czekolady nadal pozostaje tajemnicą, producent pilnie strzeże przepisu na tak wyjątkowy rodzaj czekolady. Czy czekolada rubinowa jest zdrowa? Wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, dlatego w żadnym wypadku nie jest szkodliwa dla zdrowia, ponadto naturalnie występujące w czekoladzie barwniki wykazują właściwości prozdrowotne (przeciwutleniające lub inaczej antyoksydacyjne. Jest to jednak czekolada, która zawiera znaczną ilość cukru oraz tłuszcza, dlatego lepiej nie przesadzać z jej zajadaniem. Jak dokładnie smakuje czekolada rubinowa? Na pewno smak bardzo różni się od tradycyjnego smaku czekolady (białej, mlecznej czy deserowej), jej smak jest gładki (kremowy) i odpowiednio słodki z wyczuwalną świeżą kwaśną nutą oraz nutą owoców jagodowych (lub inaczej owoców leśnych), smak niekiedy określany jest jako świeży i "orzeźwiający".
Indeks: CALLEBAUT28
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna w dużym opakowaniu.
Indeks: CHOCOWORLD79
Marka: Chocolate World
Forma poliwęglanowa na 2 tabliczki czekolady
Indeks: CALLEBAUT13
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: TESCOMA42
Marka: TESCOMA
Indeks: DEKORPOL795/1
Marka: DEKORPOL
Produkt bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Indeks: CALLEBAUT06
Marka: CALLEBAUT
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154
Marka: CACAO BARRY
Indeks: MASTERMARTINI29
Marka: Master Martini
KUWERTURA MLECZNA MASTER MARTINI 20kg
Indeks: CACAOBARRY12(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: BARRYCALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT28
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna w dużym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA21
Marka: VALRHONA
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT85
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.