op. 1 kg Instant Jelly Powder - baza neutralnego żelu dekoracyjnego - mieszanka w proszku - nr. kat. 2.03595.521 Dawn Foods

Indeks: DAWN142/1
Marka:

Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania neutralnego i transparentnego żelu dekoracyjnego. Pozwala uzyskać stabilny żel dekoracyjny idealny do zabezpieczania świeżych owoców oraz glazurowania wyrobów cukierniczych.

125,00 zł (8% VAT)
125,00 zł / 1 kg

115,74 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 7 szt.

Opis produktu

Baza do sporządzania neutralnego żelu dekoracyjnego:

Instant Jelly Powder, to mieszanka bazowa w proszku do sporządzania neutralnego żelu dekoracyjnego. Pozwala w prosty sposób uzyskać glazurę lustrzaną do zabezpieczania owoców i dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych. Baza glazury cukierniczej o neutralnym smaku. Proszek bazowy do tworzenia neutralnego i transparentnego żelu dekoracyjnego. Pozwala na uzyskanie glazury stabilnej w kwaśnym środowisku oraz odpornej na zmiany temperatury. Powłoka żelowa na wyrobach cukierniczych ułatwia ich porcjowanie oraz zapewnia idealny połysk bez wpływu na smak produktu. Żel dekoracyjny doskonale zabezpiecza świeże owoce przed wysychaniem. Żel dekoracyjny, jest idealny do zabezpieczania świeżych owoców oraz glazurowania musów, kremów, tortów i ciast. Przeznaczony do stosowania na płaskich powierzchniach. Tworzy na powierzchni wyrobów cukierniczych miękką i plastyczną powłokę o żelowej konsystencji. Nadaje wyrobom apetyczny połysk. Glazura cukiernicza pozwala uzyskać efekt lustra na powierzchni wyrobów cukierniczych. Najlepsze zabezpieczenie owoców uzyskuje się po nałożeniu cienkiej warstwy mieszanki na owoce za pomocą pędzelka.

Zastosowanie żelu dekoracyjnego:

  • dekorowanie powierzchni wyrobów cukierniczych,
  • nadawanie połysku,
  • ochrona wyrobów przed wysychaniem,
  • ułatwianie porcjowania wyrobów,
  • zabezpieczanie świeżych owoców,
  • do oblewania powierzchni wyrobów cukierniczych: tortów, musów, kremów, deserów, monoporcji,
  • do dekoracji i zabezpieczania świeżych owoców, do nakładania za pomocą pędzelka.

Sposób przygotowania żelu do dekoracji:

  • wymieszać 50 g bazy w proszku z 300 g cukru,
  • dodać 1000 ml przegotowanej gorącej wody o temperaturze 80°C,
  • dokładnie wymieszać,
  • podgrzać mieszankę do temperatury 80°C,
  • pozostawić do lekkiego wystygnięcia,
  • nakładać na produkt za pomocą pędzelka, szpatuły lub specjalnych do tego celu urządzeń.

Uwagi: jedno opakowanie 1000 g pozwala przygotować 20 porcji żelu dekoracyjnego według przepisu!

Skład mieszanki bazowej neutralnego żelu dekoracyjnego:

Składniki: cukier, skrobia modyfikowana (ziemniaczana), substancja zagęszczająca: karagen (E407), mączka chleba świętojańskiego (E410), regulator kwasowości: cytrynian trisodowy (E331).

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania mieszanki w proszku:

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Do mieszania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Po otwarciu produkt przesypać do pojemnika z zamknięciem w celu ochrony przed dostępem powietrza i wilgoci.

Szczegóły produktu Instant Jelly Powder Dawn Foods:

Nazwa handlowa Instant Jelly Powder
Numer katalogowy 2.03595.521
Rodzaj mieszanka bazowa w proszku do sporządzania neutralnego żelu dekoracyjnego
Smak neutralny
Aromat neutralny
Barwa proszku - biała, żelu po przygotowaniu - transparentna
Konsystencja proszek
Opakowanie torba
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie zbiorcze 4 x 1.0 kg - 4.0 kg (karton)
Przeznaczenie produkt do użytku profesjonalnego i przemysłowego
Zastosowanie mieszanka bazowa do sporządzania neutralnego żelu dekoracyjnego
Dozowanie 50 g bazy + 300 g cukru + 1000 ml gorącej wody
Sposób użycia mieszankę należy rozrobić według instrukcji na opakowaniu
Producent Dawn Foods
Dystrybutor Sempre Group

Przybliżona wartość odżywcza bazy neutralnej glazury cukierniczej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1279 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 0.02 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.02 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 50.0 g
Białko 0.30 g
Sól 4.9 g

Szczegóły produktu