
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
CREMOLINA - to emulgator do lodów w postaci łatwej do dozowania pasty. Mieszanka emulgatorów przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Pozwala na uzyskanie kremowych lodów o doskonałej smarowności. Jako dodatek do sorbetów i lodów o niskiej zawartości tłuszczu wpływa na zwiększenie objętości i poprawę smarowności. Możliwy do stosowania zarówno na ciepło jak i na zimno (bardzo dobrze rozpuszcza się w procesie na zimno). Może być stosowany jako dodatek poprawiający konsystencję i smarowność lodów włoskich (z automatu). Zalecane dozowanie produktu to od 3 do 5 gramów na 1 litr stabilizowanej mieszanki podstawowej.
Katalogowy opis produktu:
emulgator o niskim dozowaniu w formie pasty;
idealny do stosowania w procesie na zimno;
dodany do sorbetów lub lodów o niskiej zawartości tłuszczu, zwiększa objętość lodów oraz ich smarowność;
Składniki: woda, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), alkohol etylowy; może zawierać śladowe ilości mleka i soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) | ||
3-5 g/l stabilizowanej mieszanki bazowej |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1133/275 kJ/kcal |
Tłuszcz | 21.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 20.0 g |
Węglowodany | 27.0 g |
w tym poliole | 27.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.06 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: PERNIGOTTI280
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: COMPRITAL22
Marka: COMPRITAL
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: BABBI131
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Indeks: SWEETDECOR45/7
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Indeks: COMPRITAL150
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL248
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Indeks: PERNIGOTTI280
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: COMPRITAL154(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
Indeks: PERNIGOTTI39
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: COMPRITAL384
Marka: COMPRITAL
Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
Indeks: SEMPRE294
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.