Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
5 kg CREMOLINA IN PASTA PF032 COMPRITAL emulgator do lodów i sorbetów w postaci pasty
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Opis produktu
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
CREMOLINA - to emulgator do lodów w postaci łatwej do dozowania pasty. Mieszanka emulgatorów przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Pozwala na uzyskanie kremowych lodów o doskonałej smarowności. Jako dodatek do sorbetów i lodów o niskiej zawartości tłuszczu wpływa na zwiększenie objętości i poprawę smarowności. Możliwy do stosowania zarówno na ciepło jak i na zimno (bardzo dobrze rozpuszcza się w procesie na zimno). Może być stosowany jako dodatek poprawiający konsystencję i smarowność lodów włoskich (z automatu). Zalecane dozowanie produktu to od 3 do 5 gramów na 1 litr stabilizowanej mieszanki podstawowej.
![]()
Katalogowy opis produktu:
-
emulgator o niskim dozowaniu w formie pasty;
-
idealny do stosowania w procesie na zimno;
-
dodany do sorbetów lub lodów o niskiej zawartości tłuszczu, zwiększa objętość lodów oraz ich smarowność;
- możliwy do stosowania jako dodatek do lodów włoskich (z automatu).
![]()
Składniki: woda, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), alkohol etylowy; może zawierać śladowe ilości mleka i soi.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) | ||
| 3-5 g/l stabilizowanej mieszanki bazowej |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1133/275 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 21.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 20.0 g |
| Węglowodany | 27.0 g |
| w tym poliole | 27.0 g |
| Białko | 0.0 g |
| Błonnik | 0.0 g |
| Sól | 0.06 g |
![]()
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- PF032
- NAZWA HANDLOWA
- CREMOLINA IN PASTA
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWĄ
- RODZAJ
- EMULGATOR DO LODÓW W FORMIE PASTY
- SMAK
- NEUTRALNY
- FORMA
- PASTA
- KONSYSTENCJA
- PÓŁPŁYNNA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
- DOZOWANIE
- 3-5 g/l stabilizowanej mieszanki podstawowej
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- INTEGRATORY
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
- CERTYFIKATY
- LACTOSE FREE