- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg MALTODESTRINE P119B COMPRITAL cukier prosty - maltodekstryna - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
MALTODEKSTRYNA - to cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi. Produkt o lekko słodkim smaku, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Maltodekstryna to funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu. Dodana do lodów i wyrobów cukierniczych może pełnić rolę - nośnika smaku i aromatu, wypełniacza (wykazuje właściwości wiążące wodę), stabilizatora, emulgatora, substancji spulchniającej. Dodatkowo maltodekstryna zapobiega procesowi krystalizacji oraz może być stosowana jako niskokaloryczny zamiennik tłuszczu. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E1400 i podlega dozowaniu na zasadzie quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego).
Składniki: maltodekstryna (E1400).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1609/385 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 96.0 g |
w tym cukry | 5.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.13 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- P119B
- NAZWA HANDLOWA
- MALTODESTRINE
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 x 1.0 kg - 8.0 kg
- RODZAJ
- MALTODEKSTRYNA | CUKIER PROSTY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DODATEK SPOŻYWCZY
- DOZOWANIE
- QUANTUM SATIS
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Indeks: HENDI22
Marka: HENDI
100 szt. dł. 515 x szer. 280 mm NIEBIESKIE WORKI DO SZPRYCOWANIA 557303 HENDI antypoślizgowe rękawy cukiernicze na rolce
Wytrzymałe i antypoślizgowe rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.
Indeks: FOODCOLOURS141
Marka: FOOD COLOURS
35g Barwnik CZARNY spożywczy w ŻELU WSG-080 Food Colours
Produkt bezglutenowy.
Indeks: RÓŻNE296
Marka: SEMPRE
1 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA (produkt konfekcjonowany)
Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
5 kg GOFRY BĄBELKOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
500 g INULINA EN CALENT 39460 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na ciepło
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
5,5kg CORTINA emulgator do lodów z naturalnym aromatem w płynie 0.03673.114 Dawn
Indeks: COMPRITAL04
Marka: COMPRITAL
1 kg INTEGRA FIBRE P152 COMPRITAL integrator do lodów na bazie błonnika roślinnego i fruktozy
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
2 kg CIOCCOLATO 130 B156C COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie kakao do produkcji lodów czekoladowych
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: BABBI170
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO CREME TOP 5 14676 BABBI stabilizator do lodów mlecznych bez aromatów do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu i aromatów.
Indeks: SEMPRE328
Marka: SEMPRE
op. 1 kg PALONE MASŁO 110007 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI39
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE GUSTO MASCARPONE 12093661 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego serka mascarpone
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
1 kg LATTE IN POLVERE SCREMATO INSTANT L02A COMPRITAL odtłuszczone mleko w proszku
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE294(1)
Marka: SEMPRE
INULINA 130001 SEMPRE błonnik z korzenia cykorii - dodatek spożywczy o szerokim zastosowaniu
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
1 kg MILK & CREAM 10-12 14804 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mleko i śmietanka
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: BABBI159
Marka: BABBI
1 kg FIBRA PLUS 1470171 BABBI integrator do lodów na bazie błonnika roślinnego i fruktozy
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: SEMPRE327
Marka: SEMPRE
op. 1 kg POPCORN 110003 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL384
Marka: COMPRITAL
1 kg BEVANDA BIANCA P613 COMPRITAL zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku do produkcji lodów
Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
op. 1 kg RÓŻOWA GUMA BALONOWA 110002 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL248
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1 kg TE' MATCHA GIUBILEO P485 COMPRITAL zielona herbata w proszku z cukrem trzcinowym i błonnikiem roślinnym
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Indeks: COMPRITAL154(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1.3 kg ZUCCHERO D'UVA PC606 COMPRITAL naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.