Indeks: BARIMA110
Marka: BARBARA LUIJCKX
504 szt. KORPUSY TRUFLOWE Z MLECZNEJ CZEKOLADY 1031 Barbara Decor
0,49 zł / 1 szt.
Elegancka foremka z wysokiej jakości ciemnej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną prezentację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami *, które są w pełni bezpieczne do spożycia. Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Składniki: miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i orzechów; masa kakaowa minimum 56%; ilość sztuk w opakowaniu jest wartością niestandardową - charakter procesu może spowodować jej nieznaczne odchylenia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 12-20°C; wilgotność względna poniżej 70%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 2121/512 kJ/kcal |
Tłuszcz | 31.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.2 g |
Węglowodany | 45.5 g |
w tym cukry | 41.6 g |
Białko | 6.9 g |
Sól | 0.01 g |
ZASTOSOWANIE DEKORACJI CZEKOLADOWYCH
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
Indeks: BARIMA110
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: BARIMA12
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: BARIMA109
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: BARIMA598
Marka: BARBARA LUIJCKX
Elegancka foremka w kształcie kieliszka wykonana z białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną prezentację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: BARIMA477
Marka: BARBARA LUIJCKX
Walentynkowa kolekcja dekoracji czekoladowych - doskonałe kształty i wyraziste barwy pozwalające tworzyć cukiernicze kreacje pełne romantyzmu.
Indeks: SWEETDECOR245
Marka: SWEET DECOR
Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Indeks: DEKORPOL1049
Marka: DEKORPOL
Dekoracyjna posypka - mini crispy - to chrupki zbożowe oblane mleczną czekoladą i wykończone dekoracyjną powłoką z metalicznym połyskiem.
Indeks: SANTOS10
Jadalne płatki róży w cukrze do nadzień cukierniczych, dodatek do lodów i potraw.