150 szt. FOREMKA KORONA 3391 BARBARA DECOR kwadratowa foremka z ciemnej czekolady 25 x 21 mm
Elegancka foremka z wysokiej jakości ciemnej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną prezentację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Opis produktu
Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami *, które są w pełni bezpieczne do spożycia. Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Składniki: miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i orzechów; masa kakaowa minimum 56%; ilość sztuk w opakowaniu jest wartością niestandardową - charakter procesu może spowodować jej nieznaczne odchylenia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 12-20°C; wilgotność względna poniżej 70%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 2121/512 kJ/kcal |
Tłuszcz | 31.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.2 g |
Węglowodany | 45.5 g |
w tym cukry | 41.6 g |
Białko | 6.9 g |
Sól | 0.01 g |
ZASTOSOWANIE DEKORACJI CZEKOLADOWYCH
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
Szczegóły produktu
- NAZWA HANDLOWA
- FOREMKA KORONA
- ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
- 150 SZTUK
- OPAKOWANIE
- TEKTUROWE OPAKOWANIE OCHRONNE
- WYMIARY DEKORACJI
- 25 mm x 21 mm
- RODZAJ
- FOREMKA Z CZEKOLADY
- KSZTAŁT
- KWADRATOWY | DEKORACYJNY BRZEG
- SMAK
- CIEMNA CZEKOLADA | NUTY WANILII
- BARWA
- CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
- WZÓR
- TRÓJWYMIAROWY | FOREMKA
- PRZEZNACZENIE
- PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- DEKORACJE CUKIERNICZE | FOREMKA DO DESERÓW I MONOPORCJI
- KOD PRODUKTU
- 3391
- RODZAJ CZEKOLADY
- CZEKOLADA DESEROWA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 12-20 °C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- MAX. 70%
- SERIA PRODUKTOWA
- FOREMKI CZEKOLADOWE
- TEMATYKA
- UNIWERSALNA
- WYPRODUKOWANO
- UE