
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Seria okazjonalnych form do tabliczek czekolady w różnych kształtach została stworzona z myślą o tworzeniu dekoracyjnych tabliczek z dodatkami smakowymi.
Jako dodatki doskonale sprawdzą się między innymi:
kruszone (siekane) orzechy i ziarna, na przykład prażone orzechy pistacjowe w postaci nieregularnej kostki
owoce liofilizowane, na przykład grys malinowy
kolorowe posypki cukrowe lub czekoladowe, na przykład chrupiące wielokolorowe lentilki
suszone lub kandyzowane owoce, na przykład suszone plastry owoców cytrusowych
przyprawy, na przykład lekko ostry różowy pieprz o oryginalnym smaku
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: HANSBRUNNER59
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER58
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER97
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER95
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: SILIKOMART530
Marka: SILIKOMART
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.
Indeks: CHOCOWORLD79
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa na 2 tabliczki czekolady
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: SILIKOMART546
Marka: SILIKOMART
Zestaw form silikonowych do tworzenia dekoracyjnego domku z piernika. W skład zestawu wchodzą dwie formy z czternastoma dekoracyjnymi elementami wzoru. Wysokiej jakości forma oz włoskiego producenta.
Indeks: HANSBRUNNER96
Marka: HANS BRUNNER
Boże Narodzenie bez choinki? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form do tworzenia choinek z czekolady. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie choinki.
Indeks: CHOCOWORLD29
Marka: CHOCOLATE WORLD
Nowoczesna forma 5 śnieżynek z czekolady.
Indeks: CHOCOWORLD147
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma silikonowa do tworzenia pralin w kształcie gwiazdek. Trójwymiarowy wzór doskonale sprawdzi się do bożonarodzeniowych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD145
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do uroczych czekoladek bożonarodzeniowych. Pozwala na przygotowanie siedmiu wzorów kwadratowych kostek czekolady - po trzy kostki na wzór.
Indeks: SILIKOMART545
Marka: SILIKOMART
Wyjątkowy zestaw form do tworzenia figurek czekoladowych i deserów w kształcie domków. Idealna forma do stworzenia słodkiej zimowej wioski. Zestaw nie jest przeznaczony do użytkowania w piekarniku.
Indeks: PAVONI165
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw form do czekoladowej choinki
Indeks: HANSBRUNNER94
Marka: HANS BRUNNER
Indeks: HANSBRUNNER59
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: CHOCOWORLD73
Marka: CHOCOLATE WORLD
Wysokiej jakości forma poliwęglanowa belgijskiej firmy Chocolateword
Indeks: CHOCOWORLD140
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do bożonarodzeniowych pralin i czekoladek nadziewanych w kształcie bałwanków.
Indeks: HANSBRUNNER58
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: CHOCOWORLD141
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gwiazdek. Doskonale sprawdzi się do świątecznych pralin nadziewanych.
Indeks: HANSBRUNNER95
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER97
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: SILIKOMART414
Marka: SILIKOMART
Indeks: CHOCOWORLD75
Marka: CHOCOLATE WORLD
Wysokiej jakości forma poliwęglanowa belgijskiej firmy Chocolateword
Indeks: CHOCOWORLD76
Marka: CHOCOLATE WORLD
Na zamówienie.
Indeks: CHOCOWORLD119
Marka: CHOCOLATE WORLD
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.