• Nowy
op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl
  • op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl
  • op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl
  • op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl
  • op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl
  • op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl
  • op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - zestaw form do wypieku eklerów - Cukieteria.pl

op. 6 szt. NOLA 144 Silikomart - dł. 130 x szer. 40 x wys. 35 mm - zestaw zamykanych rantów z kompozytu do wypieku eklerów

SILIKOMART664

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Rant do wypieku eklerów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów z kompozytu do wypieku ciasta francuskiego. Idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.

347,00 zł
Brutto

57,83 zł / 1 szt.

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Zestaw form do wypieku perfekcyjnych eklerów:

Kolekcja geometrycznych form do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Silikomart. Seria zamykanych geometrycznych rantów z innowacyjnego materiału TPLUSX do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.

Nola 144 od włoskiej marki Silikomart, to forma należąca do serii zamykanych rantów wykonanych z innowacyjnego kompozytu TPLUSX. Forma przeznaczona do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów w kształcie eklerów. Konstrukcja formy z otworami zapewnia odpowiedni przepływ powietrza. Forma posiada podpórki stabilizujące oraz pokrywę z blokadą zamknięcia. Forma stworzona do wypieków nadziewanych. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.

Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.

Do nadziewania eklerów idealnie sprawdzają się kremy i nadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.

TPLUSX - innowacyjny materiał - nowa technologia (TPLUSX) została wykorzystana do opracowania form wykonanych ze specjalnego materiału, który daje możliwość pieczenia w temperaturach do 250°C. Wysokiej jakości materiał odporny na działanie temperatur w zakresie od (-) 30°C do (+) 250°C. Materiał cechuje całkowita nieprzywieralność (non-stick), co pozwala na doskonałe odwzorowanie kształtu oraz łatwe wyjmowanie wypieków i deserów z formy (bez naruszania ich kształtu i struktury). Formy wykonane w technologii TPLUSX nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia. Dodatkowo materiał jest odporny na uderzenia i uszkodzenia oraz daje możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce, bez wpływu na właściwości non-stick. Form wykonanych w technologii można używać również do przygotowywania mrożonych deserów. Dodatkowo, formy wykonane z materiału w technologii TPLUSX nadają się do stosowania w kuchence mikrofalowej.

Zastosowanie zamykanych rantów do ciasta francuskiego:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do wypieku ciasta francuskiego,

- do nowoczesnych eklerów,

- do geometrycznych wypieków,

- do wypieków nadziewanych.

Charakterystyka formy Nola 144 od Silikomart:

Nazwa handlowa Nola 144
Numer katalogowy 25.014.20.0165
Wymiary dł. 130 mm x szer. 40 mm x wys. 35 mm
Pojemność 144 ml
Kształt ekler
Ilość sztuk w opakowaniu 6
Seria produktowa Silikomart Professional
Producent Silikomart
Dystrybutor Sempre Group
Rodzaj zamykany rant z kompozytu do geometrycznych wypieków
Materiał innowacyjny kompozyt w technologii TPLUSX
Kolor grafitowy
Przeznaczenie do kontaktu z żywnością
Zastosowanie do wypieku ciasta francuskiego
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Zalety stosowania form z materiału w technologii TPLUSX:

  • wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym, jest odporny na zarysowania),

  • stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur - od (-) 30°C do (+) 250°C),

  • praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),

  • wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia i stosowania w kuchence mikrofalowej),

  • wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości materiałów),

  • bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera teflonu i bisfenoli - jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),

  • szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),

  • nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),

  • materiał zapobiega przywieraniu produktów podczas pieczenia (nieprzywierająca powłoka),

  • materiał pozwala na skrócenie czasu pieczenia oraz stosowanie niższej temperatury wypieku,

  • materiał zapewnia równomierny stopień wypieczenia (dzięki lepszemu rozprowadzaniu i przewodzeniu ciepła),

  • materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny),

  • materiał przeznaczony do recyklingu (mniejsze zanieczyszczenie środowiska).

Warunki użytkowania form z innowacyjnego kompozytu w technologii TPLUSX:

  • wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,

  • możliwość chłodzenia, szokowego zamrażania i mrożenia do temperatury (-) 30°C,

  • możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 250°C,

  • możliwość wielokrotnego i bezpiecznego mycia w zmywarce,

  • możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej.

Szczegóły produktu
SILIKOMART664
50 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI12

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA GIANDUIA 12830 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - prażone orzechy laskowe i kakao

favorite_border favorite

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 240,00 zł

80,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MIXIT110

Marka: MIXIT

500g MALINY LIOFILIZOWANE MIXIT suszone owoce malin w całości

favorite_border favorite

Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.

Cena 242,00 zł

484,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: THERMOHAUSER397

Marka: THERMOHAUSER

∅ 18 mm TYLKA FRANCUSKA GWIAZA 62691 THERMOHAUSER dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej - 18 ząbków

favorite_border favorite

Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.

Cena 12,00 zł

12,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: GIUSTO05

Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO

op. 1000 mg ZŁOTO JADALNE W PŁATKACH GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

favorite_border favorite

Złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków to wysokiej jakości produkt wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do ozdabiania likierów i alkoholi, a także potraw i deserów (tuż przed podaniem).

Cena 1 043,00 zł

1 043,00 zł / 1 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT129

Marka: CALLEBAUT

op. 5 kg CREMA W2 - gotowe nadzienie z białej czekolady - FMW-R1435-651 Callebaut - wyjątkowy mleczny smak z nutami wanilii

favorite_border favorite

Crema W2 Callebaut, idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem...

Cena 275,00 zł

55,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT132

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg CREMA NOCCIOLA - kremowe nadzienie z orzechów laskowych i czekolady - FNN-S1235-T06 Callebaut

favorite_border favorite

Crema Nocciola Callebaut, kremowe nadzienie o świeżym, lekko owocowym smaku orzechów laskowych i czekolady Callebaut. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij swoje...

Cena 490,00 zł

49,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI417

Marka: PAVONI ITALIA

CV3 CUBO Pavoni 70x70x70 mm - zamykany stalowy rant do wypieku geometrycznych croissantów - sześcienny kształt

favorite_border favorite

Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:

Cena 111,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER556

Marka: THERMOHAUSER

śr. 15 mm Tylka okrągła z dolnym rantem - 61470 Thermohauser - dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej

favorite_border favorite

Seria końcówek do dekoracji z dolnym rantem wykonanych z łączonego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej. Okrągła tylka cukiernicza do formowania i dekoracji.

Cena 13,50 zł

13,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI406

Marka: PAVONI ITALIA

CV2 CILINDRO Pavoni śr. 65 x wys. 60 mm - zamykany stalowy rant do wypieku geometrycznych croissantów - cylindryczny kształt

favorite_border favorite

Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:

Cena 95,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI405

Marka: PAVONI ITALIA

CV1 CUBO Pavoni 60x60x60 mm - zamykany stalowy rant do wypieku geometrycznych croissantów - sześcienny kształt

favorite_border favorite

Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:

Cena 95,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: GIUSTO06

Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO

op. 1 szt. 80 x 80 mm Złoto jadalne w listkach - wykonane z 22 karatowego złota - Gold Chef Giusto Manetti

favorite_border favorite

Złoto jadalne w postaci delikatnych listków to wysokiej jakości produkt wykonany z 22-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania jednorodnych powierzchni potraw, deserów i wypieków.

Cena 26,00 zł

26,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART719

Marka: SILIKOMART

NEW YORK 270 Silikomart - dł. 65 x szer. 65 x wys. 65 mm - zamykany rant z kompozytu do geometrycznych croissantów - sześcian

favorite_border favorite

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych...

Cena 72,00 zł
Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!