Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
SF048 Small Diamond Silikomart - uniwersalna forma silikonowa - śr. 35 x wys. 23 mm / poj. 20 ml x 18 porcji
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 18 diamentów o średnicy 35 mm, wysokości 23 mm i pojemności 20 ml.
Opis produktu
Uniwersalna forma silikonowa - diamenty:
Classic Single Portion to seria form silikonowych do tworzenia deserów i wypieków o klasycznym kształcie i nowoczesnej formie. Formy wykonane są w całości z elastycznego platynowego silikonu o charakterystycznej dla serii ciemno-pomarańczowej barwie. Materiał wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, dzięki czemu formy są uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone są zarówno do pieczenia jak i przygotowywania mrożonych deserów, dodatkowo formy można poddawać szokowemu zamrażaniu. Elastyczny materiał gwarantuje doskonałe odwzorowanie kształtu oraz zapewnia łatwość wyjmowania wyrobów z formy. Silikon jest również całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością. Nie wpływa na smak wyrobów.
Seria została stworzona z myślą o klasycznych kształtach deserów prezentowanych w nowoczesnej formie. Wszystkie formy z serii "siliconflex" mają szerokość 175 mm oraz długość 300 mm. Jednakowe wymiary ułatwiają przechowywanie oraz użytkowanie form. Nieskomplikowane kształty są łatwe w użyciu, zwłaszcza dla mniej doświadczonych cukierników. Pozwalają na łączenie różnych smaków i tekstur oraz tworzenie spektakularnych dekoracji. Klasyczne desery doskonale będą prezentować się na specjalnych podkładkach do monoporcji. Kształty form inspirowane klasycznymi wypiekami i deserami z całego świata.
Do dekoracji deserów mrożonych i musów idealnie sprawdzą się zamsze spożywcze oraz barwniki w sprayu. Do pokrywania nowoczesnych monoporcji wykorzystasz łatwe w użyciu glazury dekoracyjne. Klasyczne wypieki łatwo wypełnisz gotowymi nadzieniami cukierniczymi.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
Szczegółowe wymiary formy silikonowej:
Wymiary formy | dł. 300 mm x ser. 175 mm |
Wymiary porcji | śr. 35 mm x wys. 23 mm |
Średnica | 35 mm |
Wysokość | 23 mm |
Pojemność porcji | 20 ml |
Pojemność formy | 360 ml (18 x 20 ml) |
Ilość porcji | 18 |
Układ formy | 3 x 6 |
Cukiernicza forma silikonowa, specyfikacja produktu:
Nazwa handlowa | Small Diamond |
Kod produktu | SF048 |
Numer katalogowy | 10.048.00.0000 |
Numer katalogowy | 30.048.00.0060 |
Kształt | diament |
Rodzaj | cukiernicza forma silikonowa |
Seria produktowa | Classic Single Portion |
Materiał | silikon |
Kolor | pomarańczowy, ceglany |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | monoporcje, wypieki, desery, semifreddo, czekolada |
Odporność na temperatury | od (-) 60°C do (+) 230°C |
Pieczenie | tak |
Mrożenie | tak |
Mycie w zmywarce | tak |
Kuchenka mikrofalowa | tak |
Produkt | do użytku profesjonalnego |
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Zastosowanie form silikonowych:
Formy silikonowe przeznaczone są do użytku profesjonalnego w gastronomii i cukiernictwie. Z uwagi na szeroki zakres odporności na temperatury formy charakteryzuje uniwersalność zastosowania. Formy nadają się do pieczenia, chłodzenia i szybkiego schładzania, mrożenia i szokowego zamrażania oraz użytkowania w kuchence mikrofalowej. Użycie form silikonowych w kuchence mikrofalowej zależy od ich wymiarów. Formy stosowane są przede wszystkim do tworzenia nowoczesnych deserów musowych i mrożonych oraz wypieków. Ich wykorzystanie zależy od kreatywności i umiejętności cukiernika.
Zalety stosowania form silikonowych w cukiernictwie:
Wykonane z nietoksycznego, bezwonnego materiału, który nie wpływa na smak wyrobów.
Elastyczny materiał zapewnia łatwość użytkowania i przechowywania.
Formy są trwałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne.
Uniwersalne zastosowanie w gastronomii i cukiernictwie.
Szeroki zakres odporności na temperatury od (-) 60°C do (+) 230°C.
Materiał jest odporny na zmiany temperatury.
Możliwość korzystania ze schładzarki szokowej.
Możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej.
Formy są łatwe do utrzymania w czystości.
Formy można bezpiecznie myć w zmywarce.
Ostrzeżenia:
Nie używaj ostrych narzędzi podczas pracy z formą.
Formy można bezpiecznie myć w zmywarce. Nie stosuj do mycia agresywnych detergentów.
Nie umieszczaj form na bezpośrednich źródłach ciepła (ogniu, grillu, szkle ceramicznym lub płycie elektrycznej).
Zastosowanie odpowiednich środków ostrożności gwarantuje długoletnie i komfortowe korzystanie z form!
Informacje dodatkowe:
Wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością.
Możliwość chłodzenia, mrożenia oraz sokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C.
Możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturach do (+) 230°C.
Możliwość wielokrotnego i bezpiecznego mycia w zmywarce.
Możliwość stosowania w kuchence mikrofalowej.
Nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą.
Trzymać z dala od otwartego ognia oraz innych źródeł zapłonu.
Produkt do użytku profesjonalnego.
Szczegóły produktu
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Davide Comaschi. Zobacz jak pracować z formą:
PC50 Heart Design Pavoni Italia - forma z tritanu do nowoczesnych pralin - diamentowe serca
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Nowoczesne wzory stworzone we współpracy z mistrzami cukiernictwa. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa. Projektant Davide Comaschi.
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 18 diamentów o średnicy 35 mm, wysokości 23 mm i pojemności 20 ml.
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 6 diamentów o średnicy 68 mm, wysokości 45 mm i pojemności 92 ml.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
1 szt. DIAMENTY 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - 19 x 27 mm
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
PC5027 PAVONI - diamenty - forma z tritanu do pralin w kształcie diamentów - śr. 25 x h 14 mm
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych pralin czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa o półtransparentnej barwie.
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów. Otwarty uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna niebieska skala pomiarowa z czterema rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność płynu w czterech jednostkach: litrach, mililitrach, filiżankach oraz uncjach amerykańskich.
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów i produktów sypkich. Profilowany uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna wytłoczona skala pomiarowa z dwoma rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność pojemność produktu w litrach i mililitrach.
Truffles od Silikomart, uniwersalna forma silikonowa w kształcie kuli! Klasyczna forma silikonowa do trójwymiarowych monoporcji, wypieków i deserów mrożonych. Dopracowany, trójwymiarowy kształt kuli! Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Truffles 120 od Silikomart to trójwymiarowa forma silikonowa na 8 porcji w kształcie kuli. Pojemność kuli to 120 ml, wymiary śr. 62 mm x wys. 52 mm.
LIMONE & LIME 120 28.315.87.0065 SILIKOMART forma silikonowa do trójwymiarowych deserów mrożonych
Forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie owoców. W zestawie znajduje się wspornik z tworzywa, który stabilizuje formę i zapewnia odpowiednie odwzorowanie kształtu.
Atrapa Tortu - śr. 26 x wys. 8 cm - styropianowa makieta do okrągłego tortu - Sweet Decor
Styropianowa baza do nauki dekorowania tortów. Okrągła makieta do tworzenia tortów na ekspozycję. Pozwala na ćwiczenie i prezentowanie technik dekoracyjnych.