• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o wypukłym kształcie serca
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o wypukłym kształcie serca
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o wypukłym kształcie serca

CW12088 PUFFY HEART CHOCOLATE BOMB CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca

CHOCOWORLD175

Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o wypukłym kształcie serca >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych pralin na specjalne okazje.

105,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SCHEMAT FORMY:

ZALETY KORZYSTANIA Z FORM WYKONANYCH Z POLIWĘGLANU:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD175
18 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW12088
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLATE MOULD PUFFY HEART CHOCOLATE BOMB - NORA CHOKLADSKOLA CW12088
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
10
OBJĘTOŚĆ PORCJI
25.4 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
254 g ( 10 x 25.4 g)
WYMIARY FORMY
275 mm x 135 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
49.5 mm x 43.5 mm x h 18 mm
RODZAJ
FORMA DO PRALIN
KSZTAŁT
FORMY - PROSTOKĄT
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
WYPUKŁE SERCE
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
PRALINY NADZIEWANE | DEKOROWANE | KLASYCZNE | CZEKOLADKI
TEMATYKA
WALENTYNKI
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CHOCOWORLD187

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12111 TONNETJE - LANA ORLOVA BAUER CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony kwadrat

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD19

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2361 TRUFFEL DUBBEL MODEL CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - dekoracyjne okrągłe trufle

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 117,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI310

Marka: PAVONI ITALIA

∅ 25MM LS05 CHOCOFLEX PAVONI dwuczęściowa forma silikonowa do czekolady - kula o śr. 25 mm / 67 porcji

Innowacyjna, dwuczęściowa forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych kreacji w kształcie kuli - idealny efekt 3D. Forma na 67 porcji o średnicy 25 milimetrów. Idealna do lizaków, pralin i trufli czekoladowych oraz tworzenia wypełnienia do innych form z serii o większej średnicy.

Cena 400,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE