- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW12088 PUFFY HEART CHOCOLATE BOMB CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o wypukłym kształcie serca >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych pralin na specjalne okazje.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
SCHEMAT FORMY:
ZALETY KORZYSTANIA Z FORM WYKONANYCH Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW12088
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD PUFFY HEART CHOCOLATE BOMB - NORA CHOKLADSKOLA CW12088
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 10
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 25.4 g
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 254 g ( 10 x 25.4 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 135 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 49.5 mm x 43.5 mm x h 18 mm
- RODZAJ
- FORMA DO PRALIN
- KSZTAŁT
- FORMY - PROSTOKĄT
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- WZÓR
- WYPUKŁE SERCE
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- PRALINY NADZIEWANE | DEKOROWANE | KLASYCZNE | CZEKOLADKI
- TEMATYKA
- WALENTYNKI
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: CHOCOWORLD86
Marka: CHOCOLATE WORLD
1892CW Forma do pralin SERCA Chesterfield Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD85
Marka: CHOCOLATE WORLD
1480CW Forma do lizaków SERCE z serduszkami Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: HANSBRUNNER20
Marka: HANS BRUNNER
HB-0929-S Forma do pralin SERCE w paski Hans Brunner
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
1018CW Forma do pralin SERCE w kratkę Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
HB-9154-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: HANSBRUNNER100
Marka: HANS BRUNNER
HB-8121-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: HANSBRUNNER05
Marka: HANS BRUNNER
SE-0613-L CURVED HEART HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD148
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1959 CZEKOLADKA Z SERCEM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do walentynkowych czekoladek
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do kostek czekolady z sercem pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD150
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2372 HEART ROUND CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia czekoladek i pralin nadziewanych w kształcie serca. Doskonale sprawdzi się do walentynkowych słodyczy.
Indeks: HANSBRUNNER60
Marka: HANS BRUNNER
HB-9115-PC TABLICZKA HEART HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie serca
Seria oryginalnych form do tworzenia walentynkowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: CHOCOWORLD66
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2295 KEGEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin o stożkowym kształcie Ø 29 x 21 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o stożkowym, zaokrąglonym kształcie >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD16
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Bańki 1677CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie baniek
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD02
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Paleta Malarska 1030CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie palety
Indeks: CHOCOWORLD08
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Wir 1301CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie wiru
Indeks: CHOCOWORLD187
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12111 TONNETJE - LANA ORLOVA BAUER CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony kwadrat
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CACAOBARRY21
Marka: CACAO BARRY
HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu
Indeks: CHOCOWORLD19
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2361 TRUFFEL DUBBEL MODEL CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - dekoracyjne okrągłe trufle
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CACAOBARRY24
Marka: CACAO BARRY
COCOA POD MLD-090524-M00 CACAO BARRY forma do pralin ziarno kakaowe z tritanu
Indeks: CHOCOWORLD178
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2484 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD duża forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: SILIKOMART500
Marka: SILIKOMART
TARUFINO 3D SCG 50 22.150.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do kul z czekolady
Forma silikonowa do tworzenia pralin i czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD138
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1000L33 PAN CIASTEK CHOCOLATE WORLD magnetyczna forma z poliwęglanu do czekoladek
Magnetyczna forma z poliwęglanu do świątecznych czekoladek w kształcie piernikowego ludzika. Stosowanie magnetycznych form pozwala na łatwe umieszczanie nadruku na czekoladzie oraz ich personalizacje.
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa KLUCZE 34x84 h14mm SCG 33 - CHOCO KEYS 22.133.77.0065 Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD10
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Paski 1393CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie prostokąta
Indeks: SILIKOMART267
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa ŁYŻECZKI 7x6,2 ml SCG 28 CHOCO SPOONS 22.128.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 7 łyżeczek po 6,2 ml.
Indeks: PAVONI310
Marka: PAVONI ITALIA
∅ 25MM LS05 CHOCOFLEX PAVONI dwuczęściowa forma silikonowa do czekolady - kula o śr. 25 mm / 67 porcji
Innowacyjna, dwuczęściowa forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych kreacji w kształcie kuli - idealny efekt 3D. Forma na 67 porcji o średnicy 25 milimetrów. Idealna do lizaków, pralin i trufli czekoladowych oraz tworzenia wypełnienia do innych form z serii o większej średnicy.
Indeks: HANSBRUNNER36
Marka: HANS BRUNNER
HB-9079-PC KISS HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie ust
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: SILIKOMART658
Marka: SILIKOMART
CHOCADO CH035 TESORO B 52.935.86.0065 SILIKOMART forma z tritanu do walentynkowych batonów czekoladowych
Idealna do tworzenia dekorowanych batonów czekoladowych na święto zakochanych >>>