PC5027 PAVONI - diamenty - forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów - śr. 25 x h 14 mm
  • forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów
  • forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów
  • forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów
  • PC5027 PAVONI - diamenty - forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów - śr. 25 x h 14 mm
  • PC5027 PAVONI - diamenty - forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów - śr. 25 x h 14 mm
  • PC5027 PAVONI - diamenty - forma z poliwęglanu do pralin w kształcie diamentów - śr. 25 x h 14 mm

PC5027 PAVONI - diamenty - forma z tritanu do pralin w kształcie diamentów - śr. 25 x h 14 mm

PAVONI416

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych pralin czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa o półtransparentnej barwie.

94,00 zł
Brutto

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 4

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Forma do pralin w kształcie diamentów!

Formy do pracy z czekoladą wykonane z tworzywa charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z tworzywa jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Sposób wypełniania formy do pralin:

  • całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą (o właściwej temperaturze i płynności),

  • czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru,

  • pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

  • ostrożnie wyjmujemy gotowe praliny.

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin czekoladowych - zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z forma do czekolady:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

Szczegóły formy do czekolady diamenty:

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
Numer katalogowy PC5027FR
Kształt formy prostokątny
Kształt pralin diamenty
Wzór trójwymiarowy
Materiał tritan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 175  x wys. 24 mm
Wymiary pralin śr. 25 x wys. 14 mm
Objętość praliny 7 g
Ilość pralin na formę 21
Objętość formy 21 x 7 g = 147 g
Rodzaj forma z tworzywa do pralin czekoladowych
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne praliny, praliny dekorowane, praliny nadziewane
Układ 3 x 7

WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
PAVONI416
4 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD22

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1024 Diament - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 31 x wys. 20 mm / poj. 15 g x 21 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 szt.

Indeks: CHOCOWORLD159

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12056 Diamentowy Stożek - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 29 x wys. 25 mm / poj. 14.5 g x 21 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 109,00 zł

109,00 zł / 1 szt.

Indeks: CHOCOWORLD161

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12064 Brylant - Chocolate World - forma z poliwęglanu do owalnych pralin - dł. 35 x szer. 24.5 x wys. 19 mm / poj. 13 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 110,00 zł

110,00 zł / 1 szt.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD149

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2022 Półkula - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 30 x wys. 15 mm / poj. 9 g x 40 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 125,00 zł

125,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD21

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 113,00 zł

113,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD27

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1754 Diamenty - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - dł. 38 x szer. 32 x wys. 22.5 mm / poj. 10 g x 18 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Davide Comaschi. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 84,58 zł Cena podstawowa 99,50 zł

84,58 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE