• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin - quenelle
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin - quenelle
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin - quenelle
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin - quenelle
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin - quenelle
  • profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin - quenelle

CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin

CHOCOWORLD21

Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek. 

113,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. 

Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

+ do dekorowania pralin oraz barwienia czekolady (zwłaszcza białej) doskonale sprawdzają się barwniki spożywcze na bazie masła kakaowego.

SCHEMAT FORMY:

ZALETY KORZYTSANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD21
21 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW1673
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLATE MOULD QUENELLE - FRANK HAASNOOT CW1673
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
16
OBJĘTOŚĆ PORCJI
8.5 g (praliny pojedynce) | 17.0 g (praliny podwójne)
OBJĘTOŚĆ FORMY
136 g (16 x 8.5 g)
WYMIARY FORMY
275 mm x 135 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
45.5 mm x 25 mm x h 12.5 mm
RODZAJ
FORMA DO PRALIN
KSZTAŁT
QUENELLE
BARWA
TRANSPARENTNA
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
ZASTOSOWANIE
PRALINY POJEDYNCZE | PRALINY PODWÓJNE
APLIKACJE
PRALINY KLASYCZNE | NADZIEWANE I DEKOROWANE
TEMATYKA
UNIWERSALNA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: HANSBRUNNER134

Marka: HANS BRUNNER

HB-7033-S SCHNEEMANN RENTIER SANTA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do świątecznych czekoladek - bałwanek, renifer, mikołaj

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PAVONI310

Marka: PAVONI ITALIA

∅ 25MM LS05 CHOCOFLEX PAVONI dwuczęściowa forma silikonowa do czekolady - kula o śr. 25 mm / 67 porcji

Innowacyjna, dwuczęściowa forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych kreacji w kształcie kuli - idealny efekt 3D. Forma na 67 porcji o średnicy 25 milimetrów. Idealna do lizaków, pralin i trufli czekoladowych oraz tworzenia wypełnienia do innych form z serii o większej średnicy.

Cena 421,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE