- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą.
Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
+ do dekorowania pralin oraz barwienia czekolady (zwłaszcza białej) doskonale sprawdzają się barwniki spożywcze na bazie masła kakaowego.
SCHEMAT FORMY:
ZALETY KORZYTSANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW1673
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD QUENELLE - FRANK HAASNOOT CW1673
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 16
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 8.5 g (praliny pojedynce) | 17.0 g (praliny podwójne)
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 136 g (16 x 8.5 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 135 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 45.5 mm x 25 mm x h 12.5 mm
- RODZAJ
- FORMA DO PRALIN
- KSZTAŁT
- QUENELLE
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- PRALINY POJEDYNCZE | PRALINY PODWÓJNE
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- PRALINY KLASYCZNE | NADZIEWANE I DEKOROWANE
- TEMATYKA
- UNIWERSALNA
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: SILIKOMART476
Marka: SILIKOMART
QUENELLE 10 43/21 h 20 mm forma silikonowa 36.325.87.0065 Silikomart
Indeks: PAVONI204
Marka: PAVONI ITALIA
PX071 QUENELLE PAVONI duża forma silikonowa na 49 porcji w kształcie kamyków o wymiarach 66 x 33 x h 30
Indeks: CHOCOWORLD178
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2484 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD duża forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: SILIKOMART93
Marka: SILIKOMART
Mata silikonowa strukturalna TEX04 POIS 250x185 h 2,5mm Silikomart
Pikowana tekstura na ciastach typu rolada.
Indeks: FRANTYL39
Marka: FRANTYL
RANT OKRĄGŁY ∅ 140 mm x h 60 mm Frantyl
Rant do pieczenia ciast okragły stalowy
Indeks: BARIMA288
Marka: BARBARA LUIJCKX
63 szt. KORPUSY TRUFLOWE Z MLECZNEJ CZEKOLADY (paletka) 1031 Barbara Decor
ŁAP OKAZJĘ NA OSTATNIE SZTUKI! - KORPUSY TRUFLOWE Z MLECZNEJ CZEKOLADY - IDEALNE DO DOMOWYCH CZEKOLADEK Z ULUBIONYM NADZIENIEM I DODATKAMI! - DOSKONAŁY POMYSŁ NA SPERSONALIZOWANY UPOMINEK DLA NAJBLIŻSZYCH.
Indeks: CHOCOWORLD69
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma na 8 Półkul śr.59 mm 71g 2252CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma na 40 Półkul śr.25 mm 2,5g HB-9005-S Hans Brunner
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CACAOBARRY22
Marka: CACAO BARRY
GIANT HALF SPHERE ∅ 125 mm MLD-090502-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu
Indeks: HANSBRUNNER132
Marka: HANS BRUNNER
HB-7028-S PRALINE POD HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - kwadrat z wzorem ziarno kakaowca
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD41
Marka: CHOCOLATE WORLD
18 szt. Forma do pralin Jajko 42x29x17 mm 1768CW Daniel Staroń Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CACAOBARRY28
Marka: CACAO BARRY
BONBON SQUARE MLD-090556-M00 CACAO BARRY forma do pralin kwadrat z tritanu
Indeks: CHOCOWORLD16
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Bańki 1677CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie baniek
Indeks: CHOCOWORLD192
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0247 PRALINE - MAURIZIO FRAU CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - geometryczny prostokąt
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD20
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Czaszka 1666CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie czaszki
Indeks: CHOCOWORLD163
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1926 THE JUICER - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin dekorowanych
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Idealna do tworzenia pralin dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART263
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa STOŻKI 15x8ml SCG 47 CHOCO FLAME 22.147.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie stożków ze złobieniami.
Indeks: SILIKOMART174
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa ŚNIEŻYNKI SCG0 40 CHOCO FROZEN 22.140.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie śnieżynek.
Indeks: CHOCOWORLD159
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12056 KEGEL FACET CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin o stożkowym kształcie
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o stożkowym, zaokrąglonym kształcie. Dekoracyjne wykończenie w geometryczny wzór idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD65
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin STAR TRUFFLE Alexandre Bourdeaux 1730CW Chocolate World
CHOCOLATE MOULD STAR TRUFFLE ALEXANDRE BOURDEAUX
Indeks: CHOCOWORLD46
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2370 CACAOBOON 75 MM DUBBEL MODEL CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - ziarno kakaowca - dł. 75 mm
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD24
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Grand Marnier 1166CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Grand Marnier
Indeks: CACAOBARRY20
Marka: CACAO BARRY
CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu
Indeks: SILIKOMART632
Marka: SILIKOMART
SCG 07 PRALINE 22.107.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do domowych pralin czekoladowych
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: CHOCOWORLD167
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12040 TWISTED THING CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do dekoracyjnych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD120
Marka: CHOCOLATE WORLD
1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni
Forma na 24 praliny w kształcie dyni.