- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą.
Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
+ do dekorowania pralin oraz barwienia czekolady (zwłaszcza białej) doskonale sprawdzają się barwniki spożywcze na bazie masła kakaowego.
SCHEMAT FORMY:
ZALETY KORZYTSANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW1673
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD QUENELLE - FRANK HAASNOOT CW1673
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 16
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 8.5 g (praliny pojedynce) | 17.0 g (praliny podwójne)
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 136 g (16 x 8.5 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 135 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 45.5 mm x 25 mm x h 12.5 mm
- RODZAJ
- FORMA DO PRALIN
- KSZTAŁT
- QUENELLE
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- PRALINY POJEDYNCZE | PRALINY PODWÓJNE
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- PRALINY KLASYCZNE | NADZIEWANE I DEKOROWANE
- TEMATYKA
- UNIWERSALNA
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: SILIKOMART476
Marka: SILIKOMART
QUENELLE 10 43/21 h 20 mm forma silikonowa 36.325.87.0065 Silikomart
Indeks: PAVONI204
Marka: PAVONI ITALIA
PX071 QUENELLE PAVONI duża forma silikonowa na 49 porcji w kształcie kamyków o wymiarach 66 x 33 x h 30
Indeks: CHOCOWORLD178
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2484 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD duża forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: FOODCOLOURS90
Marka: FOOD COLOURS
op. 20 g BIAŁY BARWNIK W PROSZKU WS-P-230 FOOD COLOURS - do barwienia czekoladowych dekoracji - zawiera E171
Biały barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych wykonywanych z czekolady - mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!
135,00 zł / 100 g
Indeks: SILIKOMART32
Marka: SILIKOMART
AMORINI Forma silikonowa Serca 8 x 100ml Silikomart 36.186.99.0065
Indeks: FOODCOLOURS05
Marka: FOOD COLOURS
25g Barwnik CZERWONY spożywczy w PROSZKU WS-P-024 Food Colours
46,00 zł / 100 g
Indeks: TESCOMA170
Marka: TESCOMA
3 szt. Dwustronne foremki do wykrawania KWIATY 630861 Delicia Tescoma
Dwustronne, poręczne foremki do wykrawania KWIATY
Indeks: CHOCOWORLD180
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0905 SNACK 'COCOA' CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do oryginalnych czekoladek z napisem
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych, prostokątnych czekoladek z napisem "cocoa" - idealnie sprawdzi się do tworzenia wyrobów z najwyższej jakości czekolad.
Indeks: CHOCOWORLD16
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Bańki 1677CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie baniek
Indeks: SILIKOMART715
Marka: SILIKOMART
SCG054 CHOCO TREES 22.154.77.0065 Silikomart - forma silikonowa do świątecznych czekoladek w kształcie choinek
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Trees to foremka silikonowa do świątecznych czekoladek w kształcie trójwymiarowych choinek. Do dzieła!
Indeks: SILIKOMART182
Marka: SILIKOMART
KLOCKI Forma silikonowa do czekolady SF213 CHOCO BLOCK 26.213.77.0065 Silikomart
Forma silikonowa do czekolady Klocki Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD04
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Pieprz 1143CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
HB-9154-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: SILIKOMART263
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa STOŻKI 15x8ml SCG 47 CHOCO FLAME 22.147.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie stożków ze złobieniami.
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: MARTELLATO54
Marka: MARTELLATO
EASTER EGG 20U032N MARTELLATO - forma z poliwęglanu do jajek czekoladowych - wys. 3 cm
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o transparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD131
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1114 EASTER ANIMALS CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do wielkanocnych czekoladek
Profesjonalna forma do pralin z poliwęglanu do wielkanocnych czekoladek. Pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech wzorów - królik, kaczuszka, kurka.
Indeks: HANSBRUNNER134
Marka: HANS BRUNNER
HB-7033-S SCHNEEMANN RENTIER SANTA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do świątecznych czekoladek - bałwanek, renifer, mikołaj
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD133
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1161 EGG KROKO CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie pisanek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD183
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12100 THE CRYSTAL - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - w kształcie kryształów
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD179
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0610 TRIANGLE - DAVIDE COMASCHI CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do trójkątnych tabliczek czekolady
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych tabliczek czekolady o trójkątnym kształcie - idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych płaskich tabliczek.
Indeks: CHOCOWORLD164
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1927 BIJENKORF CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie ula
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych pralin i czekoladek w kształcie ula. Pobudzający kreatywność wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD72
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2351 LIPS CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - usta
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o wypukłym kształcie - ust >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych pralin na specjalne okazje.