
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani >>> idealna do dekorowanych tabliczek czekolady >>> poczuj magię świąt!
Seria okazjonalnych, pomysłowych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne kształty powstały w wyniku międzynarodowej współpracy profesjonalistów, którzy opracowali serie innowacyjnych form do tworzenia tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze (100 g). Formy pozwalają na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady (schemat poniżej).
Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z tritanu, jest to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia oraz zapewniają całkowitą niezawodność.
Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie. Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię. Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople). Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Warunki użytkowania form do tabliczek czekolady wykonanych z tritanu:
formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu
charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur
formy są odpowiednio twarde i elastyczne
wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C
zaleca się ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących
do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy
form nie należy stosować w kuchence mikrofalowej
chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem (np. kuchenki gazowej)
SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą. Do tabliczek czekoladowych doskonale nadają się czekolady o płynności oznaczonej jako jak 3/5 kropli.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin (lub tabliczek czekolady) z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: HANSBRUNNER58
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: PAVONI354
Marka: PAVONI ITALIA
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Indeks: PAVONI197(1)
Marka: PAVONI ITALIA
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Indeks: PAVONI355
Marka: PAVONI ITALIA
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Indeks: GIUSTO03
Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO
Złoto jadalne w postaci wygodnego w użyciu sprayu - wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania powierzchni potraw, deserów i wypieków (dekorowanie na minimum 1 godzinę przed podaniem).
Indeks: GIUSTO04
Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO
Złoto jadalne w postaci wygodnego w użyciu sprayu - wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania powierzchni potraw, deserów i wypieków (dekorowanie na minimum 1 godzinę przed podaniem).
Indeks: FRACTAL36
Marka: FRACTAL COLOURS
Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.
Indeks: FRACTAL35
Marka: FRACTAL COLOURS
Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.
Indeks: HANSBRUNNER58
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER93
Marka: HANS BRUNNER
Seria bardzo prostych, a zarazem oryginalnych form do tworzenia tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER97
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: PAVONI112
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: HANSBRUNNER51
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia oryginalnych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: HANSBRUNNER56
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia kwadratowych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: CHOCOWORLD28
Marka: CHOCOLATE WORLD
Nowoczesna forma 4 tabliczki czekolady z ukośnymi liniami.
Indeks: PAVONI319
Marka: PAVONI ITALIA
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: HANSBRUNNER76
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia tabliczek czekolady z wzorem - ziarno kakaowca. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: HANSBRUNNER74
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: PAVONI218
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: CHOCOWORLD115
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do tabliczki czekolady
Indeks: SILIKOMART659
Marka: SILIKOMART
Idealna do tworzenia dekorowanych tabliczek czekolady na święto zakochanych >>>
Indeks: HANSBRUNNER39
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: PAVONI389
Marka: PAVONI ITALIA
Idealna do tworzenia dekorowanych tabliczek czekolady >>>
Indeks: PAVONI321
Marka: PAVONI ITALIA
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: CHOCOWORLD170
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych tabliczek czekolady. Inspirowana naturą seria zaprojektowana i stworzona z Patisserie de la suede Seb Pettersson.
Indeks: CHOCOWORLD136
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do prostokątnych kawałków czekolady z wzorem. Klasyczny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia eleganckich czekoladek.
Indeks: PAVONI287
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: CHOCOWORLD128
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma z poliwęglanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie czterech tabliczek z osiemnastoma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.
Indeks: CACAOBARRY25/1
Marka: CACAO BARRY
Forma z tritanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek z osiemnastoma półokrągłymi kawałkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: CHOCOWORLD169
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych tabliczek czekolady. Inspirowana naturą seria zaprojektowana i stworzona z Patisserie de la suede Seb Pettersson.
Indeks: PAVONI281
Marka: PAVONI ITALIA
Forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani >>> idealna do dekorowanych tabliczek czekolady >>> poczuj magię świąt!