forma z poliwęglanu do prostokątnych tabliczek czekolady
  • forma z poliwęglanu do prostokątnych tabliczek czekolady

CW2110 TABLET RECTANGLE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek klasycznych tabliczek czekolady

CHOCOWORLD176

Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych tabliczek czekolady - prostokątne kawałki czekolady w układzie 4 x 6.

110,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SCHEMAT FORMY:

ZALETY KORZYSTANIA Z FORM WYKONANYCH Z POLIWĘGLANU:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD176

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW2110
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLATE MOULD TABLET 4X6 RECTANGLE CW2110
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
3
OBJĘTOŚĆ PORCJI
90 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
270 g (3 x 90 g)
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
156 mm x 77 mm x h 8 mm
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
KSZTAŁT
FORMY - PROSTOKĄTNY
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
KLASYCZNA TABLICZKA | PRODTOKĄT | PROSTOKĄTNE KAWAŁKI
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
TABLICZKI CZEKOLADY
TEMATYKA
UNIWERSALNA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD128

Marka: CHOCOLATE WORLD

1986CW FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu na cztery tabliczki czekolady

Forma z poliwęglanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie czterech tabliczek z osiemnastoma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.

Cena 105,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE