Indeks: CHOCOWORLD31
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do batonów czekolady sygnowana Kevin Kugel 1854CW Chocolate World
Nowoczesna forma na 8 batonów czekolady z półkołami.
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych, prostokątnych czekoladek z napisem "cocoa" - idealnie sprawdzi się do tworzenia wyrobów z najwyższej jakości czekolad.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą.
Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
+ do dekorowania pralin oraz barwienia czekolady (zwłaszcza białej) doskonale sprawdzają się barwniki spożywcze na bazie masła kakaowego.
Forma - SNACK 'COCOA' - idealnie sprawdzi się do pracy z czekoladami najwyższej jakości, które spełniają wymagania najbardziej wymagających konsumentów >>> takimi jak: EVOCAO, NXT, MALCHOC.
SCHEMAT FORMY:
ZALETY KORZYTSANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: CHOCOWORLD31
Marka: CHOCOLATE WORLD
Nowoczesna forma na 8 batonów czekolady z półkołami.
Indeks: CHOCOWORLD77
Marka: CHOCOLATE WORLD
Nowoczesna forma na 8 batonów czekolady z półkołami.
Indeks: CHOCOWORLD129
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma z poliwęglanu to tworzenia klasycznych batonów czekoladowych. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie dziesięciu batonów z sześcioma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.
Indeks: CHOCOWORLD148
Marka: CHOCOLATE WORLD
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do kostek czekolady z sercem pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD136
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do prostokątnych kawałków czekolady z wzorem. Klasyczny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia eleganckich czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD156
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o wydłużonym kształcie. Forma doskonale sprawdzi się zarówno do pralin nadziewanych jak i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD155
Marka: CHOCOLATE WORLD
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD157
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z Martin Diez. Nieskomplikowany i bardzo nowoczesny kształt doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych i nadziewanych.
Indeks: CHOCOWORLD166
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia zaokrąglonych patyczków z czekolady - zaprojektowana we współpracy z Martin Diez.
Indeks: CHOCOWORLD168
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady. Oryginalny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia tabliczek nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD173
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do dekoracyjnych tabliczek czekolady w kształcie - gwiazdy >>> idealna do tworzenia czekoladowych upominków świątecznych.
Indeks: CHOCOWORLD122
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: PAVONI215
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: HANSBRUNNER122
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER98
Marka: HANS BRUNNER
Innowacyjna interpretacja klasycznej tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: HANSBRUNNER104
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.
Indeks: MARTELLATO32
Marka: MARTELLATO
Forma 13,8 x 7,2 x 1,1 każda po 80 gram.
Indeks: CHOCOWORLD170
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych tabliczek czekolady. Inspirowana naturą seria zaprojektowana i stworzona z Patisserie de la suede Seb Pettersson.
Indeks: HANSBRUNNER91
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: PAVONI217
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: HANSBRUNNER95
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER76
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia tabliczek czekolady z wzorem - ziarno kakaowca. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: PAVONI386
Marka: PAVONI ITALIA
Forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani >>> idealna do dekorowanych tabliczek czekolady >>> poczuj magię świąt!
Indeks: HANSBRUNNER130
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: PAVONI319
Marka: PAVONI ITALIA
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: CHOCOWORLD115
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do tabliczki czekolady
Indeks: HANSBRUNNER101
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia wielkanocnych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: HANSBRUNNER92
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia wielkanocnych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: PAVONI320
Marka: PAVONI ITALIA
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: CHOCOWORLD177
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych 100 gramowych tabliczek czekolady - prostokątne kawałki czekolady w układzie 4 x 6.