- Obniżka
- Nowy
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 10 kg Naturkraft Pasticceria - specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu
30.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
Opis produktu
Dodatek suszonego zakwasu do wypieków cukierniczych pozwala zmniejszyć ilość stosowanych w przepisie drożdży!
Naturkraft Pasticceria to suszony zakwas przeznaczony do wyrobów cukierniczych. Stosowanie zakwasu pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych w przepisie drożdży. Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu uzyskana z klasycznej fermentacji mąki, aż do uzyskania odpowiedniego stopnia kwasowości. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego w proszku nie eliminuje stosowania drożdży piwowarskich, pozwala jednak na zmniejszenie potrzebnej ilości, która działa jako starter do fermentacji. Dodatkowo dodatek zakwasu znacząco poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
Skład i warunki przechowywania suszonego zakwasu:
Składniki i alergeny: suszony zakwas pszenny (99.55%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy (E300), enzymy spożywcze (amylaza); produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu i gorczycy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Przechowywać w pomieszczeniach wolnych od zanieczyszczeń i szkodników. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć pojemnik, w którym składowany jest produkt. Termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta).
Sposób użycia i dozowanie suszonego zakwasu cukierniczego:
Zakwas w proszku należy dodawać bezpośrednio do mąki w pierwszej fazie mieszania ciasta. Zalecane dozowanie:
- Croissant: 10% (w przeliczeniu na całkowitą masę mąki)
- Wyroby cukiernicze na zakwasie wymagające długiego procesu rozrostu ciasta: 15% (w przeliczeniu na całkowitą masę mąki)
W jakim celu stosuje się suszony zakwas cukierniczy?
Suszony zakwas, w postaci proszku stosuje się jako dodatek techniczny do wyrobów cukierniczych, w celu zmniejszenia ilości drożdży piwowarskich użytych w przepisie. Drożdże piwowarskie pełnią rolę statera procesu fermentacji. Dodatek zakwasu znacząco poprawia właściwości mechaniczne ciasta oraz zmniejsza jego wrażliwość na warunki procesu. Dodatek zakwasu pozwala uzyskać:
- doskonały rozwój objętości ciasta,
- miękki i pęcherzykowaty miąższ,
- jednolite i równomierne zabarwienie,
- wyjątkowy smak i aromat.
Właściwości fizykochemiczne zakwasu cukierniczego:
Wilgotność | 12.5 % |
Zawartość składników mineralnych | 1.5 % |
Zawartość białka | 14.0 % |
Forma | drobny proszek |
Zakwas do wypieków cukierniczych w proszku, charakterystyka produktu:
Nazwa handlowa | Naturkraft Pasticceria |
Nazwa użytkowa | zakwas do wypieków cukierniczych w proszku |
Rodzaj | suszony zakwas pszenny do wypieków cukierniczych |
Charakterystyka | usprawnia proces fermentacji |
Masa netto | 10.0 kg |
Opakowanie | worek |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do słodkich wypieków na zakwasie |
Producent | Agugiaro & Figna |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza suszonego zakwasu:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1510 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz | 1.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 1.4 g |
Błonnik | 3.3 g |
Białko | 13.0 g |
Sól | 0.0 g |
Szczegóły produktu
Wysokiej jakości forma do pieczenia z dwoma rodzajami dna i rozpinanym brzegiem ułatwiającym wyjmowanie wypieków. Posiada powłokę zabezpieczającą przed przywieraniem. Idealnie sprawdzi się do wypieku babek, biszkoptów, serników oraz wielu innych rodzajów ciast.
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.
PANDORO 750G DECORA 210 x h 160 mm - aluminiowa forma do wypieku włoskiego słodkiego chleba
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych.