VERONA 1900 TPLUS X - to forma wykonana z innowacyjnego materiału w technologii TPLUS X. Materiał ma właściwości zapobiegające przywieraniu wyrobów, jest nierdzewny i odporny na uszkodzenia. Pozwala na przygotowywanie wypieków (pieczonych w temperaturze do 180°C) oraz deserów chłodzonych i mrożonych (w temperaturze do (-) 30°C). Forma przeznaczona do przede wszystkim do wypieku tradycyjnej babki w nowoczesnym wydaniu. Nieprzywierająca powłoka zapewnia łatwość wyjmowania wypieków i doskonałe odwzorowanie kształtu. Wymiary formy - średnica - 175 milimetrów, wysokość - 140 milimetrów, pojemność - 1900 mililitrów.
TPLUS X - INNOWACYJNY MATERIAŁ - nowa technologia (TPLUSX) została wykorzystana do opracowania form wykonanych ze specjalnego materiału, który daje możliwość pieczenia w temperaturach do 180°C. Wysokiej jakości materiał odporny na działanie temperatur w zakresie od (-) 30°C do (+) 180°C. Materiał cechuje całkowita nieprzywieralność (non-stick) - co pozwala na doskonałe odwzorowanie kształtu oraz łatwe wyjmowanie wypieków i deserów z formy (bez naruszania ich kształtu i struktury). Formy wykonane w technologii TPLUSX nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia. Dodatkowo materiał jest odporny na uderzenia i uszkodzenia oraz daje możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce - bez wpływu na właściwości non-stick. Form wykonanych w technologii można używać również do przygotowywania mrożonych deserów.
W POSZUKIWANIU INSPIRACJI
ZALETY STOSOWANIA FORM TPLUS X:
-
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym, jest odporny na zarysowania)
-
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur - od (-) 30°C do (+) 180°C)
-
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
-
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia i stosowania w kuchence mikrofalowej)
-
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości materiałów)
-
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera teflonu i bisfenoli - jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
-
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
-
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw)
-
materiał zapobiega przywieraniu produktów podczas pieczenia (nieprzywierająca powłoka)
-
materiał pozwala na skrócenie czasu pieczenia oraz stosowanie niższej temperatury wypieku
-
materiał zapewnia równomierny stopień wypieczenia (dzięki lepszemu rozprowadzaniu i przewodzeniu ciepła)
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORM TPLUS X