Podwójnie orzechowe nadzienie cukiernicze z wysoką zawartością czekolady Callebaut i prażonych orzechów laskowych.

Crema Callebaut to: nowa linia produktów, która oferuje gotowe do użycia nadzienia czekoladowe, idealne do szprycowania, wypełniania, smarowania i dekorowania wyrobów cukierniczych po wypieku.

Crema Callebaut to:
Najwyższa jakość składników!
Doskonały smak i kremowa konsystencja!
Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
Powtarzalność przepisów!
Szybka i sprawna praca!

Crema Doppia Nocciola Callebaut to idealnie kremowe nadzienie o podwójnie orzechowym smaku.
Wysoka zawartość prażonych orzechów laskowych i belgijskiej czekolady Callebaut.
Doskonałe do wypełniania i dekorowania - pączków, eklerów, makaroników, croissantów, babeczek, muffinek, tart, tortów i czego tylko potrzebujesz!

Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!

Sposób użycia:
-
nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
-
przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
-
kremu nie należy podgrzewać - przeznaczony jest do szprycowania wyrobów po wypieku,
-
kremu nie należy chłodzić i mrozić - niskie temperatury mogą powodować krystalizację tłuszczu,
-
oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym - wystarczy dokładnie wymieszać krem,
-
nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,
-
do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,
-
po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu,
-
delektuj się wyjątkowym smakiem kultowej czekolady!

KREM DO NADZIEWANIA WYROBÓW CUKIERNICZYCH PO WYPIEKU!
KREM NIE NADAJE SIĘ DO ZAPIEKANIA ORAZ MROŻENIA!

Zalety kremów do szprycowania:

- doskonały smak,
- kremowa konsystencja,
- łatwość użycia,
- uniwersalne zastosowanie,
- wszechstronne użycie,
- powtarzalność przepisów,
- usprawnienie pracy,
- najwyższa jakość składników.


GŁÓWNE ZASTOSOWANIE KREMU CZEKOLADOWEGO |
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie |
tory, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery |

Składniki i alergany: cukier, orzechy laskowe (18.5%), tłuszcz roślinny (słonecznikowy, oliwa), czekolada (16.5%) (cukier, masa kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat; produkt może zawierać mleko i migdały.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU GOTOWE NADZIENIE DO SZPRYCOWANIA |
NAZWA HANDLOWA |
CREMA DOPPIA NOCCIOLA |
NUMER KATALOGOWY |
FNN-S1835-651 |
RODZAJ PRODUKTU |
GOTOWY KREM DO SZPRYCOWANIA |
SERIA PRODUKTOWA |
FILLINGS & CREAM |
PRODUCENT |
CALLEBAUT |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z POKRYWĄ |
MASA NETTO |
5.0 KG |
SMAK |
PRAŻONE ORZECHY LASKOWE I CIEMNA CZEKOLADA CALLEBAUT |
ZASTOSOWANIE |
DO NADZIEWANIA, WYPEŁNIANIA, SMAROWANIA, DEKOROWANIA |
PRZEZNACZENIE |
STOSOWANIE PO WYPIEKU |
KONSYSTENCJA |
KREMOWA |
CERTYFIKATY |
COCOA HORIZONS |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2277/544 kJ/kcal |
Tłuszcz |
33.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.6 g |
Węglowodany |
52.1 g |
w tym cukry |
50.0 g |
Białko |
7.2 g |
Błonnik |
4.2 g |
Sól |
0.09 g |


Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu - optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!


Przykładowe przepisy z Crema Doppia Nocciola:



