- Nowy
op. 450 g Potatowhip Cold Sosa Ingredients - białko ziemniaczane - zamiennik białka jaja kurzego do stosowania na zimno
Białko ziemniaczane wykazujące właściwości napowietrzające i emulgujące. Zamiennik białka jaja kurzego opracowany do sporządzania potraw na zimno. Idealnie nadaje się do sporządzania musów, surowej bezy oraz sosów na zimno.
Opis produktu
Białko ziemniaczane - zamiennik białka jaja kurzego do stosowania na zimno:
Potatowhip Cold to białko ziemniaczane wykazujące właściwości napowietrzające i emulgujące. Zamiennik białka jaja kurzego opracowany do sporządzania potraw na zimno. Dodatek ma neutralny smak oraz barwę co pozwala za wzmocnienie smaku wyrobów i uzyskanie czystych kolorów. Wszechstronność działania pozwala na poprawę tekstury i stabilności produktów. Idealnie nadaje się do sporządzania musów, surowej bezy oraz sosów na zimno. Stosowany w wyższych dawkach zwiększa swoje właściwości napowietrzające i emulgujące.
Właściwości i możliwości zastosowania produktu:
Białko ziemniaczane może być stosowane jako zamiennik białka jaja kurzego w potrawach na zimno. Neutralny smak i kolor dodatku pozwala na wzmocnienie smaków i barw w wyrobach. Doskonale nadaje się do sporządzania surowej bezy, musów i sosów na zimno. Idealnie łączy się z płynami o niskiej zawartości tłuszczu. Białko ziemniaczane bardzo dobrze rozpuszcza się na zimno jak i nadaje się do wyrobów mrożonych. Przeznaczone do stosowania w produktach o płynnej konsystencji. Tłuszcz może ograniczać lub niwelować właściwości pianotwórcze dodatku, nie zaleca się stosowania białka ziemniaczanego w produktach o wysokiej zawartości tłuszczu. Potatowhip Cold nie nadaje się do stosowania na ciepło, został opracowany specjalnie do zastosowań na zimno. Zwiększenie dawki dodatku poprawia właściwości napowietrzające i emulgujące mieszanki. Białko ziemniaczane to roślinna alternatywa, która może być stosowana do wegańskich przepisów. Idealnie nadaje się do przygotowywania lekkich musów, surowych bez o lekkiej i stabilnej konsystencji, a także zimnych sosów o konsystencji emulsji. Neutralny smak wydobywa oryginalne aromaty potraw.
Wykaz składników i alergenów:
Składniki: białko ziemniaczane.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodne.
Dozowanie i sposób użycia produktu:
Sposób użycia produktu: aby uzyskać pianę wymieszaj zimną masę z płynną bazą, np. miąższem owocowym lub warzywnym. Dokładnie wymieszaj w celu połączenia składników i wprowadzenia powietrza do mieszanki. W celu uzyskania równomiernego i stabilnego napowietrzenia zaleca się stosowanie miksera. Jeżeli w płynnej bazie obecny jest tłuszcz, może on wpływać negatywnie na proces napowietrzenia produktu lub całkowicie uniemożliwić proces powstawania piany. Aby uzyskać emulsję rozprowadź na zimno dodatek w płynnej bazie i dodaj tłuszcz. Całość dokładnie i energicznie wymieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji emulsji.
Zalecane dozowanie dodatku: 3-5%
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Nazwa handlowa | Potatowhip Cold |
Numer katalogowy | 4312 |
Opakowanie | plastikowy pojemnik z nakrętką |
Masa netto | 450 g |
Rodzaj | funkcjonalny dodatek spożywczy |
Właściwości | emulgujące, pianotwórcze |
Rozpuszczalność | na zimno |
Funkcja | zamiennik białka jaja kurzego |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | dodatek do żywności |
Dozowanie | 3-5% |
Uwagi | do stosowania na zimno |
Forma | proszek |
Barwa | neutralna |
Smak | neutralny |
Produkt | wegański |
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
Termin przydatności do spożycia produktu:
Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu.
Przybliżona wartość odżywcza produktu:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1578 kJ / 377 kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 0.1 g |
w tym cukry | 0.1 g |
Białko | 93.2 g |
Błonnik | 0.2 g |
Sól | 0.04 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.
Produkt możliwy do spożycia przez wegan i wegetarian.
Szczegóły produktu