op. 450 g Potatowhip Cold Sosa Ingredients - białko ziemniaczane - zamiennik białka jaja kurzego do stosowania na zimno

Indeks: SOSA335

Białko ziemniaczane wykazujące właściwości napowietrzające i emulgujące. Zamiennik białka jaja kurzego opracowany do sporządzania potraw na zimno. Idealnie nadaje się do sporządzania musów, surowej bezy oraz sosów na zimno.

419,00 zł (23% VAT)
93,11 zł / 100 g

340,65 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Białko ziemniaczane - zamiennik białka jaja kurzego do stosowania na zimno:

Potatowhip Cold to białko ziemniaczane wykazujące właściwości napowietrzające i emulgujące. Zamiennik białka jaja kurzego opracowany do sporządzania potraw na zimno. Dodatek ma neutralny smak oraz barwę co pozwala za wzmocnienie smaku wyrobów i uzyskanie czystych kolorów. Wszechstronność działania pozwala na poprawę tekstury i stabilności produktów. Idealnie nadaje się do sporządzania musów, surowej bezy oraz sosów na zimno. Stosowany w wyższych dawkach zwiększa swoje właściwości napowietrzające i emulgujące.

Właściwości i możliwości zastosowania produktu:

Białko ziemniaczane może być stosowane jako zamiennik białka jaja kurzego w potrawach na zimno. Neutralny smak i kolor dodatku pozwala na wzmocnienie smaków i barw w wyrobach. Doskonale nadaje się do sporządzania surowej bezy, musów i sosów na zimno. Idealnie łączy się z płynami o niskiej zawartości tłuszczu. Białko ziemniaczane bardzo dobrze rozpuszcza się na zimno jak i nadaje się do wyrobów mrożonych. Przeznaczone do stosowania w produktach o płynnej konsystencji. Tłuszcz może ograniczać lub niwelować właściwości pianotwórcze dodatku, nie zaleca się stosowania białka ziemniaczanego w produktach o wysokiej zawartości tłuszczu. Potatowhip Cold nie nadaje się do stosowania na ciepło, został opracowany specjalnie do zastosowań na zimno. Zwiększenie dawki dodatku poprawia właściwości napowietrzające i emulgujące mieszanki. Białko ziemniaczane to roślinna alternatywa, która może być stosowana do wegańskich przepisów. Idealnie nadaje się do przygotowywania lekkich musów, surowych bez o lekkiej i stabilnej konsystencji, a także zimnych sosów o konsystencji emulsji. Neutralny smak wydobywa oryginalne aromaty potraw.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: białko ziemniaczane.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodne.

Dozowanie i sposób użycia produktu: 

Sposób użycia produktu: aby uzyskać pianę wymieszaj zimną masę z płynną bazą, np. miąższem owocowym lub warzywnym. Dokładnie wymieszaj w celu połączenia składników i wprowadzenia powietrza do mieszanki. W celu uzyskania równomiernego i stabilnego napowietrzenia zaleca się stosowanie miksera. Jeżeli w płynnej bazie obecny jest tłuszcz, może on wpływać negatywnie na proces napowietrzenia produktu lub całkowicie uniemożliwić proces powstawania piany. Aby uzyskać emulsję rozprowadź na zimno dodatek w płynnej bazie i dodaj tłuszcz. Całość dokładnie i energicznie wymieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji emulsji.

Zalecane dozowanie dodatku: 3-5%

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Potatowhip Cold
Numer katalogowy 4312
Opakowanie plastikowy pojemnik z nakrętką
Masa netto 450 g
Rodzaj funkcjonalny dodatek spożywczy
Właściwości emulgujące, pianotwórcze
Rozpuszczalność na zimno
Funkcja zamiennik białka jaja kurzego
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie dodatek do żywności
Dozowanie 3-5%
Uwagi do stosowania na zimno
Forma proszek
Barwa neutralna
Smak neutralny
Produkt wegański

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Termin przydatności do spożycia produktu:

Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu. 

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1578 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 0.1 g
w tym cukry 0.1 g
Białko 93.2 g
Błonnik 0.2 g
Sól 0.04 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Sosa Ingredients

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii

Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.

Produkt możliwy do spożycia przez wegan i wegetarian.

Szczegóły produktu