Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Opis produktu
SOJAWHIP EN POLVO OD SOSA INGREDIENTS - to rozpuszczalne białko roślinne pochodzące z białka sojowego i poddane modyfikacji za pomocą enzymów. Modyfikowane białko sojowe stosowane jest jako substytut albuminy w produktach przeznaczonych dla osób uczulonych na białko jaja kurzego. Produkt wykazuje właściwości emulgujące, wzmacniające efekt napowietrzenia i ubijania (co pozwala na tworzenie pianek o stabilnej strukturze). Stosowany jest jako środek teksturujący (wykazujący korzystny wpływ na konsystencję produktów spożywczych). Jest to naturalna substancja zagęszczająca, którą można stosować do produktów przeznaczonych do spożycia przez wegan i wegetarian (wegańska beza, wegańskie musy i przeciery owocowe). Białko sojowe pozwala na przygotowanie - deserów, napojów, pianek, cukierków, produktów glazurowanych, bezy, musów czy ptasiego mleczka.
![]()
Składniki: białko sojowe (zawiera siarczyny), maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415).
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; optymalna temperatura składowania - 15-25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci (produkt silnie higroskopijny) oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
![]()
Warunki użycia:
-
środek napowietrzający w postaci biało-kremowego proszku pochodzący z białka sojowego,
-
stosowany jako roślinna alternatywa dla albuminy,
-
dla optymalnego wykorzystania produkt należy wymieszać z płynem,
-
może być stosowany ze wszystkimi płynami w procesie na gorąco lub na zimno,
-
produkty z dodatkiem modyfikowanego biała sojowego nie nadają się do mrożenia,
-
po aktywacji i poddaniu działania (zmiany) temperatury substancja teksturująca nie powraca do swojego pierwotnego stanu,
-
produkt nie podlega procesowi koagulacji,
-
zastosowanie - desery, napoje, pianki, cukierki, wyroby cukiernicze, produkty glazurowane, bezy, musy, marshmallow.
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1338/319 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 1.7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.0 g |
| Węglowodany | 12.0 g |
| w tym cukry | 0.8 g |
| Błonnik | 5.9 g |
| Białko | 51.0 g |
| Sól | 11.3 g |
![]()
![]()
FILMY INSTRUKTAŻOWE
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PRZYKŁADOWE PRZEPISY
![]()
.png)
.png)
.png)
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 00200524
- NAZWA HANDLOWA
- SOJAWHIP EN POLVO
- MASA NETTO
- 300 g | 0.3 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWY (CZARNY) POJEMNIK Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- ENZYMATYCZNIE MODYFIKOWANE BIAŁKO SOJOWE
- AROMAT
- NEUTRALNY
- SMAK
- NEUTRALNY
- BARWA
- BIAŁO-KREMOWA
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W PROCESIE NA ZIMNO I NA GORĄCO
- PRZEZNACZENIE
- NATURALNY DODATEK DO ŻYWNOŚCI
- ZASTOSOWANIE
- NAPOWIETRZANIE | EMULGOWANIE | ZAGĘSZCZANIE
- DOZOWANIE
- 10 - 50 g/kg
- KOD PRODUKTU
- 39028
- APLIKACJE
- MUSY | PIANKI | BEZY | NAPOJE | DESERY
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-25°C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- EMULGATORY | TEKSTURATORY