
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
700g PROESPUMA FRIO stabilizator do zimnych pianek 57001002 Sosa:
Stabilizator do zimnych pianek, w proszku.
Do wytwarzania zimnych pianek przy użyciu syfonu.
Opis: używana jest do produkcji pianek, lodów lub koktajli. Nadaje objętość i utrzymuje, stabilizuje pianę.
Produkt przeznaczony do przygotowywania produktów zimnych oraz do stosowania w syfonach.
Działa jako emulgator oraz stabilizator pian wytwarzanych i podawanych na zimno.
Mieszankę należy rozpuścić w docelowym produkcie o konsystencji płynnej lub półpłynnej na zimno.
Składniki: suszona glukoza, dekstroza, tłuszcz roślinny, emulgatory: mono- i di-glicerydy kwasów tłuszczowych (E471),
mono- i di-glicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), moni- i di-glicerydy kwasów tłuszczowych
estryfikowane kwasem mono- i di-acetylowinowym (E472e), alginian sodu (e401), białko mleka, sacharoza, guma guar (E412), karagen (E407),
przeciwutleniacz: fosforan dipotasowy (E340ii).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 700 g
Dozowanie: 50-100 g/l
Kod produktu: 57001002
Indeks: BARIMA477
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: SWEETDECOR219
Marka: SWEET DECOR
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: SOSA502
Marka: Sosa Ingredients
Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).
Indeks: SOSA507
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA293
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA66
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA277
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA364
Marka: Sosa Ingredients
Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.
Indeks: SOSA496
Marka: Sosa Ingredients
Lecytyna pozyskiwana z ziaren soi - to naturalny dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących. Pozwala na równomierne rozprowadzanie powietrza w produktach. Doskonale sprawdzi się do tworzenia deserów w formie pianek.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA159
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA447
Marka: Sosa Ingredients
Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.
Indeks: SOSA505
Marka: Sosa Ingredients
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients