op. 400 g MADUIXA CRISPY WET PROOF 37921 SOSA INGREDIENTS - liofilizowane kawałki truskawek pokryte warstwą masła kakaowego

Indeks: SOSA483

Chrupiące kawałki liofilizowanych truskawek pokryte cienką warstwą masła kakaowego, która zapewnia odporność na działanie wilgoci. Owocowa posypka dekoracyjna do lodów i deserów.

382,00 zł (8% VAT)
95,50 zł / 100 g

353,70 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

CRISPY WET PROOF - seria chrupiących posypek na bazie liofilizowanych owoców, które pokryto cienką warstwą masła kakaowego w celu zapewnienia im odporności na działanie wilgoci. Owoce liofilizowane posiadają silne właściwości higroskopijne, podczas kontaktu z produktem łatwo wchłaniają wilgoć i tracą swoją chrupiącą strukturę. Cienka powłoka z masła kakaowego pozwala zabezpieczyć delikatne kawałki suszonych owoców, dzięki czemu zachowują swoją chrupkość. Chrupiące owoce liofilizowane można stosować jako dodatek smakowy, teksturalny i dekoracyjny do lodów, deserów czy jogurtu mrożonego. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do wypieków i wyrobów czekoladowych.

MADUIXA CRISPY WET PROOF - CHRUPIĄCE KAWAŁKI LIOFILIZOWANYCH TRUSKAWEK POKRYTE CIENKĄ WARSTWĄ MASŁA KAKAOWEGO - DODATEK DEKORACYJNY, SMAKOWY I TEKSTURALNY.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA HANDLOWA MADUIXA CRISPY WET PROOF
SMAK TRUSKAWKA
NUMER KATALOGOWY 37921
KOD PRODUKTU 44050904
OPAKOWANIE SŁOIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
MASA NETTO 400 G
RODZAJ OWOCE LIOFILIZOWANE ODPORNE NA DZIŁANIE WILGOCI
PRZEZNACZENIE DO LODÓW, DESERÓW, WYPIEKÓW, NAPOJÓW
ZASTOSOWANIE POSYPKA, DODATEK SMAKOWY I DEKORACYJNY
PRODUCENT SOSA INGREDIENTS

Składniki: masło kakaowe, truskawki (28%), syrop glukozowy, fruktoza, maliny, substancje zagęszczające: modyfikowana skrobia ziemniaczana (E1414), alginian sodu (E401); produkt może zawierać soję, jaja, orzechy arachidowe, mleko, orzechy laskowe, nasiona sezamu, seler, gorczycę, siarczyny.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 14-16°C; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Liofilizacja: to suszenie poprzez wymrażanie z zachowaniem 90-97% naturalnych składników odżywczych, jest to sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych bez użycia konserwantów. Liofilizowane owoce są pełne smaku i wartości odżywczych, charakteryzują się wyjątkowo chrupiącą konsystencją.

Szczegóły produktu