op. 3.5 kg Variegato Passion Fruit 12095874 Pernigotti - pasta do przekładania i dekorowania - marakuja z miąższem
Intensywnie owocowa pasta do przekładania i dekorowania lodów. Pasta marakuja z 25% zawartością miąższu owocowego! Idealna do lodów mascarpone i ricotta!
Opis produktu
Pasta cukiernicza marakuja z miąższem!
Variegato Passion Fruit to pasta cukiernicza do przekładania i dekorowania lodów zawierająca 25% owoców. Owocowa pasta variegato z miąższem owocowym. Idealna do urozmaicania lodów o smaku serka Mascarpone lub sera Ricotta.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Zastosowanie past variegato:
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
Składniki i alergeny: cukier, mrożona pulpa z marakui (25%), syrop glukozowy, woda, dekstroza, skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas winowy (E334), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), barwnik: karoten (E160a), aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz pistacje.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Owocowa pasta cukiernicza marakuja z miąższem!
DOZOWANIE | |
Pasta variegato | quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1079/254 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 62.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
Białko | 0.5 g |
Sól | 0.03 g |
Charakterystyka produktu pasta Variegato Passion Fruit od Pernigotti:
Nazwa handlowa | Variegato Passion Fruit |
Numer katalogowy | 12095874 |
Rodzaj | pasta variegato do przekładania i dekorowania |
Smak | marakuja |
Barwa | ciemnożółta |
Konsystencja | półpłynna z miąższem |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Opakowanie zbiorcze | 7 kg = 2 x 3.5 kg |
Masa netto | 3.5 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
Marakuja pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Szczegóły produktu