op. 3.5 kg Variegato Passion Fruit 12095874 Pernigotti - pasta do przekładania i dekorowania - marakuja z miąższem

Indeks: PERNIGOTTI268
Marka:

Intensywnie owocowa pasta do przekładania i dekorowania lodów. Pasta marakuja z 25% zawartością miąższu owocowego! Idealna do lodów mascarpone i ricotta!

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 339,15 zł Do 35,70 zł
357,00 zł (8% VAT)
102,00 zł / 1 kg

330,56 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 10 szt.

Opis produktu

Pasta cukiernicza marakuja z miąższem!

Variegato Passion Fruit to pasta cukiernicza do przekładania i dekorowania lodów zawierająca 25% owoców. Owocowa pasta variegato z miąższem owocowym. Idealna do urozmaicania lodów o smaku serka Mascarpone lub sera Ricotta.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Zastosowanie past variegato:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,

- do przekładania i smarowania tortów,

- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,

- dodatek do kremów i deserów,

- nadzienie cukiernicze,

- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Składniki i alergeny: cukier, mrożona pulpa z marakui (25%), syrop glukozowy, woda, dekstroza, skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas winowy (E334), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), barwnik: karoten (E160a), aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz pistacje.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Owocowa pasta cukiernicza marakuja z miąższem!

DOZOWANIE
Pasta variegato quantum satis - według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1079/254 kJ/kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 62.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko 0.5 g
Sól 0.03 g

Charakterystyka produktu pasta Variegato Passion Fruit od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Passion Fruit
Numer katalogowy 12095874
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak marakuja
Barwa ciemnożółta
Konsystencja półpłynna z miąższem
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Opakowanie zbiorcze 7 kg = 2 x 3.5 kg
Masa netto 3.5 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Marakuja pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu