"znajomość surowców i umiejętność ich przekształcania wraz z najnowszą technologią produkcji dały początek pastom produkowanym wyłącznie z wyselekcjonowanych pistacji"
PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100% - to pasta pistacjowa wytwarzana wyłącznie z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego. Naturalna zielona barwa uwydatniona została po przez dodatek barwnika pochodzenia naturalnego (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin). Doskonały smak orzechów pistacjowych podbito po przez niewielki dodatek soli. Barwa pasty może się nieznacznie różnić w zależności od sezonu zbiorów surowców do produkcji (pistacji z basenu Morza Śródziemnego.
GUSTI CREME - PISTACCHIO - to seria kremowych past orzechowych o gęstej i tłustej konsystencji przeznaczonych do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do stosowania w cukiernictwie (kremy, nadzienia, wypieki, desery itp.). Konsystencja pasty wraz z odpowiednio dobranym procesem produkcji lodów pozwala uzyskać kremowe i puszyste lody o naturalnym smaku, które są wyjątkowo przyjemne dla podniebienia.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty w opakowaniu przeznaczonym do użytku domowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Charakterystyczne oddzielenie frakcji tłuszczu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Pastę przed użyciem należy dokładnie wymieszać - do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Dodatkowo stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Zastosowanie: jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych.
Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (z basenu Morza Śródziemnego) (99.15%), sól, barwnik (pochodzenia roślinnego): kompleksy miedziowe chlorofili i chloroflilin (E141); może zawierać śladowe ilości migdałów; produkt wegański; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Seria drobnych posypek cukrowych idealnych do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych. Kolorowe posypki to idealny pomysł na dekoracje słodyczy na każdą okazje.
Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym intensywnym smaku prażonych orzechów pistacjowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Pasta variegato z wysoką zawartością przecieru z owoców mrakui - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - jabłek i ekstraktem z cynamonu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.