Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Pasty orzechowe do lodów i cukiernictwa:
Patrząc na sklepowe półki, jesteśmy w stanie zauważyć obok siebie pasty i masła orzechowe, które niczym od siebie nie odbiegają poza nazwą. Warto rozpocząć od tego, że pomimo innej nazwy, są to takie same produkty. To zdrowe smarowidła, które są chętnie używane przez sportowców, ze względu na swoje wartości odżywcze i tłuszcze zawarte w orzechach. Obecnie pasty są bardzo popularne w cukiernictwie. Niegdyś na rynku można było spotkać tylko pasty wytworzone z orzechów ziemnych, jednak zaczęto iść coraz dalej i dzięki temu, teraz możemy spotkać się z wieloma różnymi rodzajami tego produktu.
Pasty orzechowe w cukiernictwie:
Pasty orzechowe są w stanie nadać wyrobom cukierniczym wyjątkowego smaku, przez co są bardzo chętnie stosowane w branży cukierniczej. Jak właściwie przygotować pastę orzechową, aby nadawała się ona do naszych wyrobów? Nie posiadając odpowiedniego urządzenia, które posiada odpowiednią moc do wyrobienia pasty z orzechów na gładką masę, najlepiej zdecydować się na zakup już gotowych 100% past orzechowych. Z powodu tego, że orzechy już same w sobie zawierają bardzo dużo cennych tłuszczy, dodawanie jakichkolwiek dodatków nie jest potrzebne. Pasty orzechowe w cukiernictwie można stosować z różnych orzechów.
Pasty z orzechów pekan:
Jest to pasta posiadająca delikatny smak, przypominająca lekko maślaną nutę. Można porównać jej smak do pasty z orzechów włoskich. Pasty z orzechów pekan, jak i one same są bogate w przeciwutleniacze, miedź, cynk i kwas foliowy. Idealnie sprawdza się w cukiernictwie.
Pasta pistacjowa:
Posiadają one bardzo cenny smak i po zmieleniu dalej zachowują swoje walory kolorystyczne, dzięki czemu wyjątkowo się prezentują. Pistacje są bogate w antyoksydanty - luteinę, zeaksantyny i tokoferole (witamina E). Dodatkowo pasta pistacjowa zawiera w sobie żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas oraz cynk. Są w nich również witaminy z grupy B. Pistacje wyróżnia to, że jest w nich najwyższa zawartość błonnika, porównując z innymi orzechami.
Pasta makadamia:
W tej paście da się szczególnie wyczuć sam charakterystyczny posmak orzechów makadamia, co jest bardzo dużym plusem. Poza tym posiada lekko słodki, a zarazem mleczny smak. Orzechy makadamia są bogate w kwasy tłuszczowe, które szczególnie słyną ze swoich właściwości leczniczych. Pasta makadamia posiada również wiele witamin między innymi A, E i z grupy B, oraz składniki mineralne. Jest idealna do wyrobów cukierniczych, ze względu na swój interesujący smak.
Pasta z orzechów laskowych:
Orzechy laskowe są od zawsze jednymi z najpopularniejszych orzechów. Cenione ze względu na swój smak, zaczęły być wykorzystywane do produkcji produktów takich, jakim jest pasta z orzecha laskowego. Są cennym źródłem witaminy E oraz potasu.
Pasta migdałowa:
Jedna z tych najbardziej uwielbianych. Migdały są orzechami zawierającymi duże ilości witaminy B2, E oraz pewnych minerałów, między innymi potasu. Smak ma lekko marcepanowy, ale nie intensywny. Pasta migdałowa słynie z tego, że posiada aksamitną konsystencję.
Jest 61 produktów.
Morettina pepita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów i stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych całych orzechów pistacjowych.
Morettina pepita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku orzechów arachidowych - 50% zawartość pasty z orzechów ziemnych. Doskonałe połączenie orzechów arachidowych z kakao i orzechami laskowymi.
Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Gładki krem z lekko prażonych orzechów włoskich. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
op. 1 kg Krem z orzechów pekan - 220001 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów
Gładki krem z lekko prażonych orzechów pekan. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
op. 3 kg PASTA 100% KOKOS SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
3 kg PASTA 100% Z PISTACJI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
3 kg PASTA 100% Z MIGDAŁÓW SEMPRE czysta pasta z blanszowanych prażonych i mielonych migdałów
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Pasta z prażonych orzechów pistacjowych z subtelnym dodatkiem soli. Produkt o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
op. 2.8 kg Nocciola Scura Pernigotti - pasta z prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12092020
Pasta z prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów. Czysta pasta orzechowa, bez dodatków.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
op. 5.5 kg Pasta Noce - 12092681B Pernigotti - smakowa pasta orzechowa z kawałkami orzechów włoskich
Podwójnie orzechowa pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych o smaku orzechowym. Produkt przygotowany na bazie pasty z orzechów laskowych z dodatkiem drobno pokruszonych orzechów włoskich i naturalnym aromatem.
6 kg MORETTINA PISTACCHIO 12093045 PERNIGOTTI gładki krem pistacjowy do przekładania i dekorowania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
4 kg CREMA GIANDUIOTTO 12093515 PERNIGOTTI kremowa pasta z orzechów laskowych i kakao
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
op. 1 kg Pasta Pistacchio Puro One Babbi - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. 12372
Pasta pistacjowa o lekko pikantnym smaku z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
op. 3 kg Cocco Babbi - kokosowa pasta cukiernicza z mleczkiem kokosowym - nr. kat. 12602
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Pasta arachidowa wytwarzana w 99% z orzechów ziemnych z niewielkim dodatkiem oleju arachidowego. Kremowa konsystencja i naturalny smak orzechów arachidowych. Produkt bez dodatku cukru.
op. 3 kg Noce Suprema Babbi - pasta smakowa z orzechów włoskich - nr. kat. 12369
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku orzechów włoskich. Wytwarzana z prażonych orzechów włoskich i laskowych z subtelnym dodatkiem cukru. Intensywny smak i aromat. Produkt do użytku profesjonalnego.
op. 3 kg Nocciola 100% De Luxe Babbi - pasta z prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12412
Pasta ze średnio prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów. Produkt bez dodatków, wytwarzany wyłącznie z orzechów laskowych.
Pasta z prażonych orzechów laskowych. Stabilizowana olejami roślinnymi, co zapobiega oddzielaniu frakcji tłuszczowej. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów.
op. 3 kg Nocciola Roma Babbi - pasta z mocno prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12337
Pasta z mocno prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak mocno prażonych orzechów.
Produkt otrzymywany z odmian pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich. Dodatek soli wzmacnia naturalny smak pistacji. Produkt o intensywnym aromacie z przyjemnymi nutami prażenia. Produkt bez dodatku barwników.
op. 3 kg Pistacchio 100% De Luxe Babbi - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. 12419
Pasta pistacjowa z odmian pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich. Lekko pikantny smak z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o wyjątkowym smaku prażonych pistacji wzbogaconych nutą prażonych pestek dyni. Produkt do użytku profesjonalnego.
Naturalna pasta pistacjowa o lekko pikantnym smaku z typowym aromatem prażonych pistacji. Czysta pasta o charakterystycznej, naturalnie zielonej barwie. Produkt bez dodatków.
Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
op. 2.5 kg Pistacchio Puro Reale Color - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. PC046P
Pasta pistacjowa wytwarzana w 99% z prażonych orzechów pistacjowych. Lekko pikantny smak z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
op. 5.5 kg Cremosette Pistacchio - gotowy krem pistacjowy do nadziewania - 241001 Leagel
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Cremosette Gianduia od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku orzechów laskowych i kakao, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Cremosette Nocciola od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku orzechów laskowych, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
op. 5.5 kg Cremosette Mandorla - gotowy krem migdałowy do nadziewania - 241201 Leagel
Cremosette Mandorla od Leagel, to wysokiej jakości krem migdałowy, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Gładki krem z prażonych orzechów laskowych. Orzechowa pasta cukiernicza bez dodatków. Krem orzechowy do lodów i wyrobów cukierniczych.
op. 3 kg Cocco Giubileo Comprital - pasta kokosowa z cukrem trzcinowym i gronowym - nr. kat. PC634PB
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience. Produkt słodzony cukrem trzcinowym i winogronowym. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
1 kg PASTA KOKOS 199 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
1 kg PASTA ORZECH WŁOSKI 425 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
26.09.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku pistacjowym - 50% zawartość pasty pistacjowej. Doskonałe połączenie orzechów pistacjowych z kakao, orzechami laskowymi i szczyptą soli.
Gładki krem z nasion sezamu. Pasta sezamowa bez dodatków. Krem sezamowy do wypieków i deserów. Pasta Tahini do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Pasta do lodów i cukiernictwa o czystym smaku prażonych pistacji (100% certyfikowanych zielonych orzechów pistacji). Doskonały smak i naturalna zielona barwa (produkt bez dodatku aromatów i barwników).
Pasta z mocno prażonych orzechów laskowych z Piemontu, posiadających certyfikat IGP (Chronione Oznaczenie Geograficzne). Produkt najwyższej jakości. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak mocno prażonych orzechów.
op. 3 kg Macadamia Babbi - pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami migdałów - nr. kat. 12476
Pasta cukiernica o dominującym smaku orzechów makadamia. Produkt w postaci gładkiej pasty z drobnymi kawałkami orzechów i migdałów w postaci granelli.
op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Pasta z prażonych orzechów laskowych z Piemontu, posiadających certyfikat IGP (Chronione Oznaczenie Geograficzne). Produkt najwyższej jakości. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów.
op. 2.5 kg Noce Comprital - pasta smakowa z siekanymi orzechami włoskimi - nr. kat. PC050P
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku orzechów włoskich. Wytwarzana z prażonych orzechów włoskich i laskowych z subtelnym dodatkiem cukru. Pasta z kawałkami siekanych orzechów włoskich.
1 kg PASTAROM CLASSIC PISTACHIO 0782 DREIDOPPEL pistacjowa pasta aromatyzująco-koloryzująca
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.