• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

skoncentrowana pasta o smaku prażonego orzecha włoskiego i intensywnej brązowej barwie
  • skoncentrowana pasta o smaku prażonego orzecha włoskiego i intensywnej brązowej barwie

1 kg PASTA ORZECH WŁOSKI 425 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

DREIDOPPEL54

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

162,75 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów, sztucznych barwników oraz skrobi modyfikowanych). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Składniki: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, syrop klonowy, pulpa z orzecha włoskiego (10%), karmel, aromat naturalny, skrobia; może zawierać jaja oraz mleko; produkt bezglutenowy; czysta etykieta.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1410/334 kJ/kcal
Białko 2.0 g
Węglowodany 66.8 g
w tym cukry 47.3 g
Tłuszcz 6.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.7 g
Błonnik 1.1 g
Sól 0.03 g

DANE ANALITYCZNE
KRYTERIUM WARTOŚĆ METODA
PH WARTOŚĆ W 20°C nieokreślone -
SUCHA MASA W 20°C 77.3% +/- 2.5 -
GĘSTOŚĆ W 20°C 1.33 g/cm³ +/- 0.01 -
DANE MIKROBIOLOGICZNE
KRYTERIUM MAX WARTOŚĆ METODA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW 10000 cfu/g
DROŻDŻE 100 cfu/g
PLEŚNIE 100 cfu/g
COLIFORMS neg. cfu/g
E. COLI neg. cfu/g
SALMONELLA neg. cfu/25g

Szczegóły produktu
DREIDOPPEL54

Opis

NUMER KATALOGOWY
425
NAZWA HANDLOWA
KONDITOREIPASTE WALNUSS
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (6 x 1 kg)
RODZAJ
SKONCENTROWANA PASTA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
AROMAT
PRAŻONEGO ORZECHA WŁOSKIEGO
SMAK
ORZECH WŁOSKI
BARWA
CIEMNA | BRĄZOWA
KONSYSTENCJA
LEPKA
PRZEZNACZENIE
DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DODATEK SMAKOWY DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
MAKSYMALNE 150 g / 1000 g
DOZOWANIE
20 g / 1000 g
APLIKACJE
TORTY | LODY | DESERY | PRALINY | GORĄCA CZEKOLADA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
KOMPONENTY OWOCOWO-SMAKOWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI261

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA 12093050 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 759,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI291

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA BIANCA 12093056 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku białej czekolady z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 665,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI211

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA PISTACCHIO 12093045 PERNIGOTTI gładki krem pistacjowy do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 1 158,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI301

Marka: PERNIGOTTI

5 kg VARIEGATO AMORE ARACHIDE SALATA 12092018 PERNIGOTTI krem orzechowy z chrupiącymi wafelkami i solonymi orzechami ziemnymi

Kremowa pasta o smaku masła orzechowego z lekką słoną nutą, z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzeszków ziemnych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 570,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI210

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA NOCCIOLA 12093044 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 552,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE420

Marka: SEMPRE

3.5 kg PASTA KOKOSOWA SEMPRE pasta do lodów i cukiernictwa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa

Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.

Cena 164,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU