Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
3 kg PASTA 100% Z PISTACJI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Opis produktu
PASTA 100% Z ORZECHÓW - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu prażenia orzechów, a następnie mielenia aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta orzechowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasty orzechowe charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasty wykonane z prażonych i mielonych orzechów charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu oraz gładką i gęstą konsystencją. Proces prażenia orzechów uwydatnia ich charakterystyczny i przyjemny smak, dzięki czemu 100% pasty są bardzo aromatyczne. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu możliwe jest oddzielanie fazy tłuszczowej, dlatego przed każdym użyciem pastę trzeba dokładnie wymieszać.
Pasty z orzechów pozwalają na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (nie zawierają dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak orzechów świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów orzechowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.
![]()
Składniki: prażone i mielone pistacje.
Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.
Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)
![]()
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
![]()
Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2215/554 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 50.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.0 g |
| Węglowodany | 28.0 g |
| w tym cukry | 8.0 g |
| Białko | 18.0 g |
| Błonnik | 10.0 g |
| Sól | 1.0 mg |
![]()
![]()

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- MASA NETTO
- 3.0 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
- RODZAJ
- PASTA 100% Z PISTACJI
- AROMAT
- PISTACJOWY | NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
- SMAK
- PISTACJA | PRAŻONE NUTY
- BARWA
- ZIELONA | CHARAKTERYSTYCZNA
- FORMA
- PASTA
- KONSYSTENCJA
- GŁADKA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- DOZOWANIE
- 80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 50.0 %
- ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
- 100 %
- APLIKACJE
- LODY | KREMY | NADZIENIA | WYROBY CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-25°C
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- MAX 65 %
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)