• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli
  • pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli
  • pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli
  • pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli

op. 250 g PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli

PERNIGOTTI14/1

Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli. 

109,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

"znajomość surowców i umiejętność ich przekształcania wraz z najnowszą technologią produkcji dały początek pastom produkowanym wyłącznie z wyselekcjonowanych pistacji"

PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100% - to pasta pistacjowa wytwarzana wyłącznie z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego. Naturalna zielona barwa uwydatniona została po przez dodatek barwnika pochodzenia naturalnego (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin). Doskonały smak orzechów pistacjowych podbito po przez niewielki dodatek soli. Barwa pasty może się nieznacznie różnić w zależności od sezonu zbiorów surowców do produkcji (pistacji z basenu Morza Śródziemnego.

GUSTI CREME - PISTACCHIO - to seria kremowych past orzechowych o gęstej i tłustej konsystencji przeznaczonych do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do stosowania w cukiernictwie (kremy, nadzienia, wypieki, desery itp.). Konsystencja pasty wraz z odpowiednio dobranym procesem produkcji lodów pozwala uzyskać kremowe i puszyste lody o naturalnym smaku, które są wyjątkowo przyjemne dla podniebienia.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty w opakowaniu przeznaczonym do użytku domowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Charakterystyczne oddzielenie frakcji tłuszczu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Pastę przed użyciem należy dokładnie wymieszać - do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Dodatkowo stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Zastosowanie: jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych.

Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (z basenu Morza Śródziemnego) (99.15%), sól, barwnik (pochodzenia roślinnego): kompleksy miedziowe chlorofili i chloroflilin (E141); może zawierać śladowe ilości migdałów; produkt wegański; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
MIESZANKA BAZOWA 1000 gramów
PASTA PISTACJOWA 70-100 gramów

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2470/596 kJ/kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.7 g
Węglowodany 7.6 g
w tym cukry 5.7 g
Białko 29.0 g
Sól 0.53 g

PASTA PISTACJOWA.png

 

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI14/1
10 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12092005
NAZWA HANDLOWA
PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100%
MASA NETTO
250 g
OPAKOWANIE
SŁOIK Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
PASTA PISTACJOWA
SMAK
PISTACJOWY
FORMA
PASTA
PRZEZNACZENIE
NA UŻYTEK DOMOWY I PROFESJONALNY
ZASTOSOWANIE
DO WYROBÓW CUKIERNICZYCH
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW
DOZOWANIE
70-100 g/l mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI CREME PISTACCHIO
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CALLEBAUT132

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg CREMA NOCCIOLA - kremowe nadzienie z orzechów laskowych i czekolady - FNN-S1235-T06 Callebaut

✔ Crema Nocciola Callebaut ➜ kremowe nadzienie o świeżym, lekko owocowym smaku orzechów laskowych i czekolady Callebaut ➜ gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do ➜ nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików ➜ wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek ➜ do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij...

Cena 550,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MASTERMARTINI67/1

Marka: Master Martini

op. 5 kg CARAVELLA GRAN LATTE E NOCCIOLA AX52DC MASTER MARTINI krem do smarowania o smaku mleka i orzechów laskowych

Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym smaku mleka i orzechów laskowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.

Cena 175,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT130

Marka: CALLEBAUT

op. 5 kg CREMA DOPPIA NOCCIOLA - gotowe nadzienie z orzechów laskowych i czekolady - FNN-S1835-651 Callebaut

✔ Crema Doppia Nocciola Callebaut ➜ podwójnie orzechowe nadzienie o intensywnym smaku klasycznej ciemnej czekolady i prażonych orzechów laskowych ➜ gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do ➜ nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików ➜ wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek ➜ do przekładania tortu i...

Cena 272,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU