op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience. Produkt słodzony cukrem trzcinowym i winogronowym. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Opis produktu
Paste Classiche od włoskiego producenta Comprital, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe.
Pasty Giubileo nie zawierają białego cukru. Do niektórych dodaliśmy nierafinowany cukier trzcinowy i cukier gronowy. Pasty nie zawierają także emulgatorów ani żadnych dodatków oprócz naturalnej mączki chleba świętojańskiego.
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów. Słodzona cukrem gronowym i cukrem trzcinowym.
Składniki: cukier gronowy, cukier trzcinowy, wiórki kokosowe (20.3%), naturalny aromat, alkohol etylowy.
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
| Pasta smakowa | 70-100 g | 
| Mieszanka bazowa | 1000 ml | 
| Rodzaj | smakowa pasta cukiernicza | 
| Nazwa handlowa | Pasta Cocco Giubileo | 
| Seria produktowa | Giubileo Experience | 
| Numer katalogowy | PC634PB | 
| Smak | kokosowy | 
| Barwa | jasna | 
| Forma | pasta | 
| Masa netto | 3.0 kg | 
| Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca | 
| Opakowanie zbiorcze | karton | 
| Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 3.0 kg - 6.0 kg | 
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego | 
| Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych | 
| Producent | Comprital | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech | 
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1616 kJ / 386 kcal | 
| Tłuszcz | 13.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.0 g | 
| Węglowodany | 62.0 g | 
| w tym cukry | 62.0 g | 
| Błonnik | 3.3 g | 
| Białko | 1.4 g | 
| Sól | 0.02 g | 
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Szczegóły produktu