• CZEKOLADKI DLA TATY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli
  • pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli
  • pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli
  • pasta z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego z barwnikiem i szczyptą soli

op. 2.5 kg PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli

PERNIGOTTI14

Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli. 

905,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

"znajomość surowców i umiejętność ich przekształcania wraz z najnowszą technologią produkcji dały początek pastom produkowanym wyłącznie z wyselekcjonowanych pistacji"

PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100% - to pasta pistacjowa wytwarzana wyłącznie z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego. Naturalna zielona barwa uwydatniona została po przez dodatek barwnika pochodzenia naturalnego (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin). Doskonały smak orzechów pistacjowych podbito po przez niewielki dodatek soli. Barwa pasty może się nieznacznie różnić w zależności od sezonu zbiorów surowców do produkcji (pistacji z basenu Morza Śródziemnego.

GUSTI CREME - PISTACCHIO - to seria kremowych past orzechowych o gęstej i tłustej konsystencji przeznaczonych do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do stosowania w cukiernictwie (kremy, nadzienia, wypieki, desery itp.). Konsystencja pasty wraz z odpowiednio dobranym procesem produkcji lodów pozwala uzyskać kremowe i puszyste lody o naturalnym smaku, które są wyjątkowo przyjemne dla podniebienia.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Charakterystyczne oddzielenie frakcji tłuszczu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Pastę przed użyciem należy dokładnie wymieszać - do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Dodatkowo stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Zastosowanie: jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych.

Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (z basenu Morza Śródziemnego) (99.15%), sól, barwnik (pochodzenia roślinnego): kompleksy miedziowe chlorofili i chloroflilin (E141); może zawierać śladowe ilości migdałów; produkt wegański; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
MIESZANKA BAZOWA 1000 gramów
PASTA PISTACJOWA 70-100 gramów

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2470/596 kJ/kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.7 g
Węglowodany 7.6 g
w tym cukry 5.7 g
Białko 29.0 g
Sól 0.53 g

PASTA PISTACJOWA.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI14
193 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12092005
NAZWA HANDLOWA
PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100%
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
KARTON - 2 x 2.5 kg - 5.0 kg
RODZAJ
PASTA PISTACJOWA
SMAK
PISTACJOWY
FORMA
PASTA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
DO WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
70-100 g/l mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI CREME PISTACCHIO
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI68

Marka: BABBI

1kg PASTA PISTACCHIO PURO ONE 12372 BABBI gładka pasta z prażonych orzechów pistacjowych

Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy. 

Cena 363,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: PAVONI85

Marka: PAVONI ITALIA

50 szt. VP3BN ŚR.80MM PAVONI okrągłe białe podkładki z uchwytem do serwowania monoporcji

Okrągłe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.

Cena 53,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI300

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO AMORE NOCCIOLA 12092010C PERNIGOTTI krem o smaku gianduia z chrupiącymi wafelkami i orzechami laskowymi

Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 725,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 475,65 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI261

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA 12093050 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 759,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI222

Marka: PERNIGOTTI

4 kg CREMA GIANDUIOTTO 12093515 PERNIGOTTI kremowa pasta z orzechów laskowych i kakao

Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.

Cena 1 196,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU