op. 2.5 kg Variegato Gianduia con Cereali Babbi - pasta orzechowo-czekoladowa z ekspandowanymi ziarnami zbóż - nr. kat. 12829

Indeks: BABBI172
Marka:

Pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów oraz urozmaicania wyrobów cukierniczych. Krem z orzechów laskowych i kakao z dodatkiem preparowanych ziaren zbóż. Do urozmaicania lodów alla Kinder Country.

263,75 zł (23% VAT)
105,50 zł / 1 kg

214,43 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 9 szt.

Opis produktu

Krem Gianduia z preparowanymi ziarnami zbóż:

Variegati Classici od włoskiego producenta Babbi, to seria past do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Mają postać kremów z różnego rodzaju dodatkami. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Smakowe pasty variegato charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w wyrobach mrożonych (lody, semifreddo), wyrobach piekarskich (nadzienia) oraz deserach (musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych. 

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Półprodukt z postaci pasty o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do przekładania i dekorowania lodów oraz urozmaicania wyrobów cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania prawidłowej konsystencji. Rozwarstwienie, oddzielenie frakcji tłuszczowej, stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Variegato Gianduia con Cereali:

To wysokiej jakości pasta do przekładania i dekorowania lodów oraz urozmaicania wyrobów cukierniczych. Krem Gianduia z orzechów laskowych i kakao z dodatkiem ekspandowanych i karmelizowanych ziaren zbóż. Doskonała do produkcji lodów o smaku alla Kinder Country.

Skład pasty variegato:

Składniki: cukier, olej słonecznikowy, prażone orzechy laskowe (11.9%), odtłuszczone mleko w proszku, karmelizowana pszenica (6.3%) (pszenica łuskana, cukier), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (6.2%), ryż preparowany (3.2%) (ryż ekspandowany, cukier, syrop glukozowy, karmelizowany cukier, wysokooleinowy olej słonecznikowy, miód), emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt z wanilii Bourbon, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać pozostałe zboża zawierające gluten, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Dozowanie pasty variegato:

Pasty variegato stosuje się według uznania, na zasadzie quantum satis, do uzyskania zamierzonego efekty technologicznego.

Pasta variegato - szczegóły produktu:

Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Nazwa handlowa Variegato Gianduia con Cereali
Numer katalogowy 1.28.29
Smak krem gianduia z karmelizowanym i ekspandowanymi zbożami
Barwa brązowa
Forma pasta variegato
Konsystencja kremowa z ekspandowanym zbożem
Masa netto 2.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 4 x 2.5 kg - 10.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Dozowanie quantum satis
Producent Babbi
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty variegato:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2376 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 38.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.0 g
Węglowodany 49.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko 6.2 g
Sól 0.07 g

Szczegóły produktu