Krem Gianduia z preparowanymi ziarnami zbóż:
Variegati Classici od włoskiego producenta Babbi, to seria past do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Mają postać kremów z różnego rodzaju dodatkami. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Smakowe pasty variegato charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w wyrobach mrożonych (lody, semifreddo), wyrobach piekarskich (nadzienia) oraz deserach (musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Półprodukt z postaci pasty o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do przekładania i dekorowania lodów oraz urozmaicania wyrobów cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania prawidłowej konsystencji. Rozwarstwienie, oddzielenie frakcji tłuszczowej, stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Variegato Gianduia con Cereali:
To wysokiej jakości pasta do przekładania i dekorowania lodów oraz urozmaicania wyrobów cukierniczych. Krem Gianduia z orzechów laskowych i kakao z dodatkiem ekspandowanych i karmelizowanych ziaren zbóż. Doskonała do produkcji lodów o smaku alla Kinder Country.
Skład pasty variegato:
Składniki: cukier, olej słonecznikowy, prażone orzechy laskowe (11.9%), odtłuszczone mleko w proszku, karmelizowana pszenica (6.3%) (pszenica łuskana, cukier), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (6.2%), ryż preparowany (3.2%) (ryż ekspandowany, cukier, syrop glukozowy, karmelizowany cukier, wysokooleinowy olej słonecznikowy, miód), emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt z wanilii Bourbon, aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać pozostałe zboża zawierające gluten, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Dozowanie pasty variegato:
Pasty variegato stosuje się według uznania, na zasadzie quantum satis, do uzyskania zamierzonego efekty technologicznego.
Pasta variegato - szczegóły produktu:
Rodzaj |
pasta variegato do przekładania i dekorowania |
Nazwa handlowa |
Variegato Gianduia con Cereali |
Numer katalogowy |
1.28.29 |
Smak |
krem gianduia z karmelizowanym i ekspandowanymi zbożami |
Barwa |
brązowa |
Forma |
pasta variegato |
Konsystencja |
kremowa z ekspandowanym zbożem |
Masa netto |
2.5 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
4 x 2.5 kg - 10.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Dozowanie |
quantum satis |
Producent |
Babbi |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty variegato:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2376 kJ / 571 kcal |
Tłuszcz |
38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.0 g |
Węglowodany |
49.0 g |
w tym cukry |
44.0 g |
Białko |
6.2 g |
Sól |
0.07 g |