op. 1 kg Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z ciemnej czekolady - posypka dekoracyjna o śr. 4 mm

Indeks: INNE61
Marka:
91,00 zł (23% VAT)
9,10 zł / 100 g

73,98 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 116 szt.

Opis produktu

Chrupiące kuleczki ryżowe w ciemnej czekoladzie!

Chrupki ryżowe w czekoladzie deserowej, uniwersalna posypka dekoracyjna. Chrupiące wnętrze na bazie mąki ryżowej otoczone ciemną czekoladą. Kuleczki w polewie dodane do kremów, musów lub lodów, nadają im chrupiącą teksturę z czekoladowym akcentem. Czekoladowa otoczka dodatkowo ochrania ryżową chrupkę przed rozmiękaniem. Kuleczki ryżowe oblane czekoladą pozostają przez cały czas wyjątkowo pyszne i chrupiące!

Zastosowanie chrupiących kuleczek w czekoladzie:

- posypka dekoracyjna do ciast, tortów, deserów w postaci kremów i musów, monoporcji,

- do ozdabiania lizaków, trufli, pralin, tabliczek czekolady oraz innych wyrobów z czekolady,

- do dekorowania kuwet z lodami, lodów na patyku, deserów lodowych, lodów w waflu,

- dodatek urozmaicający teksturę i smak kremów, nadzień czy musów,

- składnik chrupiącej warstwy do tortów i monoporcji,

- dodatek dekoracyjny do napojów kawowych i czekoladowych z bitą śmietaną,

- posypka do kaw ze spienionym mlekiem.

Skład chrupiących kuleczek w polewie czekoladowej:

Składniki i alergeny: miazga kakaowa, cukier, mąka ryżowa (24.5%), tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, substancja glazurująca: szelak (E904), skrobia, syrop glukozowy, aromat; produkt może zawierać mleko i jego pochodne, soję, zboża zawierające gluten, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy; 70% minimalna zawartość składników kakao w czekoladzie deserowej.

Jak przechowywać chrupiące kuleczki w polewie czekoladowej?

Warunki przechowywania: chrupiące kuleczki oblane polewą czekoladową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu dokładnie zabezpieczyć produkt przed działaniem wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 5-20°C, wilgotność względna podczas przechowywania nie powinna przekraczać 75%. Do nakładania kuleczek używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Szczegóły produktu, chrupiące kuleczki do dekoracji:

Nazwa handlowa chrupki ryżowe w czekoladzie deserowej
Rodzaj chrupiące kuleczki ryżowe w polewie czekoladowej
Smak ciemna czekolada
Opakowanie torba foliowa
Masa netto 1 kg
Przeznaczenie produkt spożywczy
Zastosowanie posypka dekoracyjna 
Kształt okrągły
Barwa brązowa
Wymiary śr. 4 mm
Konsystencja chrupiąca
Producent wyprodukowano w UE dla Sempre Group Sp. z o.o.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Wartość odżywcza kuleczek ryżowych w czekoladzie:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1994 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 21.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.0 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 46.0 g
Białko 6.0 g
Sól 0.4 g

Informacje dodatkowe:

W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA WYROBÓW CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:

OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR

Szczegóły produktu