
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
0,5kg Drobna MĄCZKA MIGDAŁOWA (z migdałów kalifornijskich) 425 Lubeca
84,00 zł / 1 kg
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
Mąka wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Delikatny smak i jasna barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Proces blanszowania migdałów polega na usunięciu pokrywającej ich brązowej skórki. Mąka z migdałów poddanych procesowi blanszowania pozbawiona jest goryczki oraz charakteryzuje się jasnokremową barwą. Drobno zmielone migdały w postaci mąki, to niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To właśnie od jakości mąki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mąka migdałowa to doskonały dodatek do różnego rodzaju wypieków. Powszechnie stosowania jako alternatywa dla klasycznych mąk w dietach bezglutenowych.
Składniki: mielone migdały 100%.
Alergeny: produkt może zawierać orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu zabezpieczyć opakowanie produktu przed działaniem czynników zewnętrznych. Produkt przechowywać w temperaturze od 4°C do 20°C. Maksymalna wilgotność względna otoczenia to 75%. Przechowywanie u konsumenta końcowego: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Nazwa handlowa | Migdały surowe mąka |
Rodzaj | drobno mielone blanszowane migdały |
Masa netto | 12.5 kg |
Opakowanie | worek polietylenowy i karton |
Kraj pochodzenia | Stany Zjednoczone, Hiszpania |
Producent | Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Bonus |
Dystrybutor | Sempre Group |
Przeznaczenie | do bezpośredniego spożycia |
Zastosowanie | alternatywa dla mąki pszennej |
Wygląd zewnętrzny: kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską.
Barwa: jasnokremowa, charakterystyczna dla migdałów surowych.
Smak i zapach: swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu, w szczególności gorzkiego i zjełczałego.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2496 kJ / 604 kcal |
Tłuszcz | 52.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.74 g |
Węglowodany | 20.5 g |
w tym sacharoza | 4.2 g |
w tym skrobia | 2.7 g |
Białko | 20.0 g |
Błonnik | 12.9 g |
Sól | 0.014 g |
Okres przydatności do spożycia: zgodnie z atestem producenta - minimum 6 miesięcy od daty produkcji.
Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
500 g - tłustego twarogu
6 szt. - jaja (rozmiar M)
200 g - mąka migdałowa
120 g - grubo mielone siemię lniane
1 op. - proszku do pieczenia
4 łyżki - nasiona chia
1 łyżeczka - sól (drobna
+ tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy
Sposób przygotowania:
piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)
formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia
twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)
do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę
na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą
masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy
piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)
upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut
następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA123
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
Indeks: BONUS38
Marka: BONUS
Siekane i karmelizowane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Indeks: BONUS39
Marka: BONUS
Siekane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Indeks: BONUS44
Marka: BONUS
Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Indeks: LUBECA116
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA126
Marka: LUBECA
Indeks: RÓŻNE295
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: RÓŻNE296
Marka: SEMPRE
Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: BONUS47
Marka: BONUS
Naturalne orzechy pistacjowe w całości - nie poddawane procesowi prażenia (surowe). Produkt bez dodatku soli.
Indeks: BONUS48(1)
Marka: BONUS
Prażone orzechy ziemne w połówkach. Wygodne opakowanie z zamknięciem zapewniające łatwe przechowywanie i świeżość produktu!
Indeks: BONUS53
Marka: BONUS
Siekane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Indeks: BONUS50
Marka: BONUS
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
Indeks: RÓŻNE306
Marka: SEMPRE
Zielone pistacje, to wysokiej jakości produkt o subtelnym smaku, delikatnej konsystencji i naturalnej barwie. Całe orzechy pistacjowe poddane procesowi blanszowania, który wydobywa pełnię naturalnego smaku i koloru.
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.