Mata cukiernicza z szablonem okręgów. Wykonana z włókna szklanego pokrytego powłoką silikonową. Doskonale sprawdzi się do wypieku makaroników, ciasta parzonego oraz pracy z czekoladą.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 12.5 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
Opis produktu
Mąka migdałowa z drobno mielonych migdałów kalifornijskich:
Mąka wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Delikatny smak i jasna barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Proces blanszowania migdałów polega na usunięciu pokrywającej ich brązowej skórki. Mąka z migdałów poddanych procesowi blanszowania pozbawiona jest goryczki oraz charakteryzuje się jasnokremową barwą. Drobno zmielone migdały w postaci mąki, to niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To właśnie od jakości mąki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mąka migdałowa to doskonały dodatek do różnego rodzaju wypieków. Powszechnie stosowana jako alternatywa dla klasycznych mąk w dietach bezglutenowych.
Wykaz składników i alergenów:
Składniki: mielone migdały 100% (kraj pochodzenia surowa: Kalifornia).
Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe.
Warunki przechowywania produktu:
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu zabezpieczyć opakowanie produktu przed działaniem czynników zewnętrznych. Produkt przechowywać w temperaturze od 15°C do 18°C. Maksymalna wilgotność względna otoczenia to 60%.
Przechowywanie u konsumenta końcowego: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
| Nazwa handlowa | drobna mąka migdałowa |
| Oznaczenie producenta | 425 M ST FEIN |
| Rodzaj | drobno mielone migdały |
| Masa netto | 12.5 kg |
| Opakowanie | worek foliowy i karton |
| Kraj pochodzenia | Kalifornia |
| Producent | Lübecker Marzipan-Fabrik |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Przeznaczenie | do bezpośredniego spożycia |
| Zastosowanie | alternatywa dla mąki pszennej |
Cechy organoleptyczne produktu:
Wygląd zewnętrzny: kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską.
Barwa: jasnokremowa, charakterystyczna dla migdałów surowych.
Smak i zapach: swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu, w szczególności gorzkiego i zjełczałego.
Przybliżona wartość odżywcza produktu:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2576 kJ / 623 kcal |
| Tłuszcz | 54.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.9 g |
| Węglowodany | 4.0 g |
| w tym cukry | 4.0 g |
| Białko | 22.0 g |
| Błonnik | 13.0 g |
| Sól | 0.0 g |
Informacje dodatkowe:
- Producent: Lübecker Marzipan-Fabrik v. Minden & Bruhns GmbH & Co. KG
- Dystrybutor: Sempre Group Sp. z o.o.
- Okres przydatności do spożycia: zgodnie z atestem producenta, minimum 240 dni od daty produkcji.
- Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
Prosty przepis na domowy chlebek migdałowy:
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
- 500 g - tłustego twarogu
- 6 szt. - jaja (rozmiar M)
- 200 g - mąka migdałowa
- 120 g - grubo mielone siemię lniane
- 1 op. - proszku do pieczenia
- 4 łyżki - nasiona chia
- 1 łyżeczka - sól (drobna
- + tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy
Sposób przygotowania:
- piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)
- formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia
- twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)
- do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę
- na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą
- masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy
- piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)
- upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut
- następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków
Szczegóły produktu
Mata cukiernicza z włókna szklanego z powłoką silikonową i szablonem okręgów. Przeznaczona do wypieku makaroników. Doskonale sprawdzi się jako stolnica do wałkowania ciasta i masy cukrowej, nadaje się zarówno do pieczenia i mrożenia.
ALMONDS TOP26 PAVONI ∅ 180 mm forma silikonowa do dekoracji migdały
Forma do całościowych dekoracji w kształcie migdałów.
MINI ALMONDS TOP22 PAVONI ∅ 60 mm forma silikonowa do dekoracji migdały
Forma do całościowych dekoracji w kształcie migdałów.
Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.
op. 0.5 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 1 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 0.5 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 1 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 12.5 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
op. 5 kg PRAMANO-T14 ALMOND&HAZELNUT PRALINE nadzienie pralina migdał i orzech laskowy Callebaut
op. 12.5 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
Modułowy stojak do serwowania i prezentacji francuskich makaroników - możliwość stosowania dowolnej ilości pięter. Transparentna patera z tworzywa pozwala na efektowną ekspozycję kolorowych ciasteczek.
op. 10 szt. MAŁE PUDEŁKO NA MAKARONIKI 105/45/45 mm zasuwane opakowanie na makaroniki z okienkiem
Proste i eleganckie - papierowe opakowanie na 3 sztuki makaroników. Wysuwana wkładka ułatwiająca pakowanie + transparentne okienko ładnie prezentujące zawartość.
op. 10 szt. ŚREDNIE PUDEŁKO NA MAKARONIKI 200/45/45 mm zasuwane opakowanie na makaroniki z okienkiem
Proste i eleganckie - papierowe opakowanie na 6 sztuk makaroników. Wysuwana wkładka ułatwiająca pakowanie + transparentne okienko ładnie prezentujące zawartość.
Proste i eleganckie - papierowe opakowanie na 12 sztuk makaroników. Wysuwana wkładka ułatwiająca pakowanie + transparentne okienko ładnie prezentujące zawartość.
op. 10 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
op. 384 szt. Gotowe korpusy makaroników - neutralne - śr. 35 mm - Macarons Neutro 20309G Modecor
Gotowe do użycia korpusy makaroników o średnicy 35 mm. Doskonałe do dekoracji tortów i deserów oraz do przekładania kremem. Stosowanie gotowych korpusów to prosty sposób na urozmaicenie słodkiej oferty w kawiarniach i restauracjach.
op. 384 szt. Gotowe korpusy makaroników - różowe - śr. 35 mm - Macarons Rosa 20309B Modecor
Gotowe do użycia korpusy makaroników o średnicy 35 mm. Doskonałe do dekoracji tortów i deserów oraz do przekładania kremem. Stosowanie gotowych korpusów to prosty sposób na urozmaicenie słodkiej oferty w kawiarniach i restauracjach.
Cielisty barwnik spożywczy o konsystencji żelowej do barwienia masy cukrowej, lukru królewskiego i marcepanu. Żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany. Barwnik cukierniczy do tortu.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Wiśniowy barwnik spożywczy o konsystencji żelowej do barwienia masy cukrowej, lukru królewskiego i marcepanu. Żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany. Barwnik cukierniczy do tortu.