Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie

12.5 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

LUBECA01

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

602,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

MARCEPAN - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów. Jakość marcepanu zależy przede wszystkim od jakości użytych migdałów oraz od proporcji w zawartości migdałów i cukru (przyjmuje się, że zawartość migdałów w masie marcepanowej powinna wynosić minimum 50%). Uformowanie masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie.

Marcepan to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Dzięki swojej plastyczności masa marcepanowa znajduje szerokie zastosowanie podczas zdobienia tortów, mazurków i ciastek (do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji oraz figurek). Marcepan będzie także doskonałą bazą kremów i mas. Szeroko stosowany jest jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.

Marcepan stosowany do tworzenia figurek należy połączyć w odpowiednich proporcjach z cukrem pudrem. Masa bardzo łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi (zarówno o konsystencji żelowej jak i sypkiej), co pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji. Stosowana jest również do obkładania tortów - najlepiej sprawdza się położona na dobrze schłodzony krem maślany. Dodatkowo smak marcepanu świetnie sprawdzi się do przygotowania świątecznych słodyczy - mazurków, piernika, makowca, czekoladek i wielu innych przysmaków.

Zastosowanie marcepanu:

  • do kremów i mas,

  • do ciast i wyrobów ciastkarskich,

  • do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,

  • do modelowania (kolorowych) figurek,

  • do obkładania tortów,

  • nadzienie do pralin, batonów i tabliczek czekolady,

  • do dekorowania mazurków wielkanocnych,

  • do bożonarodzeniowych słodyczy i wypieków.

Składniki: migdały 52% (kalifornijskie), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy); może zawierać orzechy laskowe i pistacje oraz śladowe ilości miodu; marcepanowa pasta migdałowa o minimalnej zawartości migdałów kalifornijskich - 52.0%.

SKŁAD PRODUKTU
MIGDAŁY 52.0 %
CUKIER 31.7 %
WODA 11.2 %
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO 5.1 %
ETANOL (ALKOHOL ETYLOWY) < 1.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1977/474 kJ/kcal
TŁUSZCZ 29.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 2.6 g
WĘGLOWODANY 38.0 g
W TYM CUKRY 38.0 g
BŁONNIK 6.6 g
BIAŁKO 12.0 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ 15.8 - 16.5 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

LUBECA (16).png

Szczegóły produktu
LUBECA01
2 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
057
NAZWA HANDLOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA Z MIGDAŁÓW KALIFORNIJSKICH
MASA NETTO
12.5 kg
OPAKOWANIE
FOLIA ALUMINIOWA | KARTON
RODZAJ
MARCEPAN Z MIGDAŁÓW KALIFORNIJSKICH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
AROMATYCZNY | PEŁNY | SŁODKI | MIGDAŁOWY | NUTA GORZKICH MIGDAŁÓW
SMAK
SŁODKI | MIGDAŁOWY | LEKKA GORYCZKA
BARWA
JASNO-ZÓŁTA | BEŻOWA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
DO KROJENIA | BEZ SKORUPY | BEZ OLEJOWANIA | BEZ KRYSTALIZACJI CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ CUKRU
31.7 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
52.0 %
APLIKACJE
CIASTA | KREMY | NADZIENIA | FIGURKI | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 300 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: