• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji z nasionami wanilii
  • ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji z nasionami wanilii

100 g COEUR DE VANILLE BOUQUET EUROVANILLE ekstrakt waniliowy z nasionami wanilii i proszkiem waniliowym

EUROVANILLE12

Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.

399,90 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

COEUR DE VANILLE BOUQUET - to ekstrakt waniliowy wytwarzany ze strąków trzech rodzajów lasek waniliowych (gatunku Planifolia, Tahitensis i Pompona). Ekstrakt waniliowy charakteryzuje się gęstą konsystencją i bardzo intensywnym, czystym smakiem wanilii. Wytwarzany z koncentratu waniliowego, proszku waniliowego i nasion wanilii. Charakteryzuje się odpornością na działanie wysokich temperatur - co gwarantuje zachowanie pełni smaku i aromatu podczas gotowania i obróbki termicznej produktów. Ważne - po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C.

Nazwa BOUQUET została nadana ze względu na unikalną mieszankę trzech wanilii różnego pochodzenia - połączenia, które zapewnia pełnię smaku. Produkt zawiera wyłącznie naturalną wanilię, bez dodatku cukru i karmelu. Produkt w postaci pasty jest łatwy w użyciu i dozowaniu - nadaje się do wszystkich zastosowań, zwłaszcza do wypieków i produktów poddawanych obróbce termicznej.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: koncentrat waniliowy, naturalny puder waniliowy, naturalne nasiona wanilii (mieszanka strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis, Pompona).

Warunki przechowywania: ekstrakt waniliowy zawierający proszek waniliowy i nasiona wanilii należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów.

panel oddzielający w opisie.png

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU - COEUR DE VANILLE BOUQUET:

  • ekstrakt waniliowy wytwarzany ze strąków trzech rodzajów lasek waniliowych

  • gatunek - Planifolia, Tahitensis i Pompona

  • intensywna czarno-brązowa barwa

  • gęsta konsystencja

  • intensywny, naturalny smak i aromat

  • zachowuje pełnie smaku i aromatu podczas obróbki termicznej i gotowania

  • zapakowany plastikowy słoiczek z folią zabezpieczającą i nakrętką

  • naturalny dodatek smakowo aromatyczny do deserów i potraw

  • niskie dozowanie

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

ZALECANE DOZOWANIE (DLA OPTYMALNEGO WYKORZYSTANIA PRODUKTÓW EUROVANILLE)
PRODUKT EUROVANILLE

APLIKACJE - ZASTOSOWANIE

REKOMENDOWANE DOZOWANIE NA 1 LITR LUB 1 KILOGRAM

LASKI WANILII

(VANILLA PODS)

JOGURT

LODY, KREMY

GANACHE

WEDŁUG UZNANIA 

MIESZANKA ZIAREN WANILII

(COEUR DE VANILLE BOUQUET)

LODY

KREMY, DESERY

GANACHE, WYROBY CUKIERNICZE

CIASTA (WYPIEKI), CIASTECZKA

2-5 GRAM

3 GRAMY

2-5 GRAM

3 GRAMY

panel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

KILKA SŁÓW O WANILII - WANILIA TO TROPIKALNA ROŚLINA NALEZĄCA DO RODZINY ORCHIDEI. JEST CIENIOLUBNA I ROŚNIE NA DRZEWACH; DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO ZAPŁODNIENIU KWIATÓW STRĄKI OSIĄGAJĄ DOJRZAOŚĆ, A ICH KOLOR ZMIENIA SIĘ Z JASNOZIELONEGO W ŻÓŁTY - JEST TO CZAS NA ZBIERANIE STRĄKÓW (ZANIM PĘKNĄ I UWOLNIĄ NASIONA); PRZYGOTOWANIE (OBRÓBKA) WANILII BOURBON SKŁADA SIĘ Z KILKU ETAPÓW, Z KTÓYCH PIERWSZYM JEST PARZENIE STRĄKÓW; STRAKI SĄ MOCZONE W WODZIE O TEMPERATURZE OD 60°C DO 80°C PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY - TEN KROK MA NA CELU ZATRZYMANIE PROCESÓW BIOLOGICZNYCH ZACHODZĄCYCH W STRĄKACH (PROCESY W NATURALNY SPOSÓB PROWADZĄ DO PĘKANIA STRĄKÓW); GOTOWANIE NA PARZE TRWA OKOŁO 48 GODZIN. PO OPARZENIU STRĄKI SA UMIESZCZANE W DUŻYCH KOCACH I UMIESZCZANE W PNIACH - W TEN SPOSÓB ZACHOWUJE SIĘ CIEPŁO - POD KONIEC TEGO ETAPU LASKI WANILII NABIERAJĄ CIEMNEGO KOLORU; SUSZENIE STRĄKÓW OBNIŻA POZIOM ICH WILGOTNOŚCI, SPRZYJA POWSTAWANIU AROMATÓW I ZAPOBIEGA ROZWOJOWI PLEŚNI (STRĄKI POWINNY WYSYCHAĆ POWOLI); PODCZAS PROCESU SUSZENIA STRĄKI WYSTAWIANE SĄ NA SŁOŃCE, A NATĘPNIE UMIESZCZANE W CIENIU NA WIELE TYGODNI (AŻ OSIĄGNĄ POZĄDANY POZIOM WILGOTNOŚCI); OSTATNI ETAP PRZYGOTOWANIA POLEGA NA UMIESZCZENIU STRĄKÓW W DUŻYCH DOJRZEWALNIACH WYŁOŻONYCH PERGAMINEM - TEN ETAP TRWA OD 2 DO 6 MIESIĘCY I TO WŁAŚNIE NA TYM ETAPIE POJAWIAJĄ SIĘ I DOJRZEWAJĄ NAJBARDZIEJ SUBTELNE AROMATYGOTOWE STRĄKI SĄ OLEISTE, BŁYSZCZĄCE, ELASTYCZNE I OBDARZONE SŁODKIM AROMATEM.

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
EUROVANILLE12
11 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
13895M
NAZWA HANDLOWA
COEUR DE VANILLE BOUQUET
MASA NETTO
100 g
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY SŁIK Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
NATURALNY EKSTRAKT WANILIOWY
AROMAT
INTENSYWNY | NATURALNY
SMAK
WANILIOWY
BARWA
INTENSYWNA | CZARNA | BRĄZOWA
KONSYSTENCJA
GĘSTA
PRZEZNACZENIE
NATURALNY DODATEK SMAKOWO AROMATYCZNY
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKTÓW PODDAWANYCH OBRÓBCE TERMICZNEJ
DOZOWANIE
2-5 g/kg
APLIKACJE
JOGURT | LODY | KREMY | GANACHE | DESERY | WYPIEKI
GATUNEK
PLANIFOLIA | TAHITENSIS | POMPONA
PRODUKT ORGANICZNY
NIE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU