Indeks: EUROVANILLE02
Marka: EUROVANILLE
100g PERŁY WANILIOWE BOURBON nasiona wanilii Bourbon Eurovanille
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
COEUR DE VANILLE BOUQUET - to ekstrakt waniliowy wytwarzany ze strąków trzech rodzajów lasek waniliowych (gatunku Planifolia, Tahitensis i Pompona). Ekstrakt waniliowy charakteryzuje się gęstą konsystencją i bardzo intensywnym, czystym smakiem wanilii. Wytwarzany z koncentratu waniliowego, proszku waniliowego i nasion wanilii. Charakteryzuje się odpornością na działanie wysokich temperatur - co gwarantuje zachowanie pełni smaku i aromatu podczas gotowania i obróbki termicznej produktów. Ważne - po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C.
Nazwa BOUQUET została nadana ze względu na unikalną mieszankę trzech wanilii różnego pochodzenia - połączenia, które zapewnia pełnię smaku. Produkt zawiera wyłącznie naturalną wanilię, bez dodatku cukru i karmelu. Produkt w postaci pasty jest łatwy w użyciu i dozowaniu - nadaje się do wszystkich zastosowań, zwłaszcza do wypieków i produktów poddawanych obróbce termicznej.
Składniki: koncentrat waniliowy, naturalny puder waniliowy, naturalne nasiona wanilii (mieszanka strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis, Pompona).
Warunki przechowywania: ekstrakt waniliowy zawierający proszek waniliowy i nasiona wanilii należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU - COEUR DE VANILLE BOUQUET:
ekstrakt waniliowy wytwarzany ze strąków trzech rodzajów lasek waniliowych
gatunek - Planifolia, Tahitensis i Pompona
intensywna czarno-brązowa barwa
gęsta konsystencja
intensywny, naturalny smak i aromat
zachowuje pełnie smaku i aromatu podczas obróbki termicznej i gotowania
zapakowany plastikowy słoiczek z folią zabezpieczającą i nakrętką
naturalny dodatek smakowo aromatyczny do deserów i potraw
niskie dozowanie
ZALECANE DOZOWANIE (DLA OPTYMALNEGO WYKORZYSTANIA PRODUKTÓW EUROVANILLE) | ||
PRODUKT EUROVANILLE |
APLIKACJE - ZASTOSOWANIE |
REKOMENDOWANE DOZOWANIE NA 1 LITR LUB 1 KILOGRAM |
LASKI WANILII (VANILLA PODS) |
JOGURT LODY, KREMY GANACHE |
WEDŁUG UZNANIA |
MIESZANKA ZIAREN WANILII (COEUR DE VANILLE BOUQUET) |
LODY KREMY, DESERY GANACHE, WYROBY CUKIERNICZE CIASTA (WYPIEKI), CIASTECZKA |
2-5 GRAM 3 GRAMY 2-5 GRAM 3 GRAMY |
KILKA SŁÓW O WANILII - WANILIA TO TROPIKALNA ROŚLINA NALEZĄCA DO RODZINY ORCHIDEI. JEST CIENIOLUBNA I ROŚNIE NA DRZEWACH; DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO ZAPŁODNIENIU KWIATÓW STRĄKI OSIĄGAJĄ DOJRZAOŚĆ, A ICH KOLOR ZMIENIA SIĘ Z JASNOZIELONEGO W ŻÓŁTY - JEST TO CZAS NA ZBIERANIE STRĄKÓW (ZANIM PĘKNĄ I UWOLNIĄ NASIONA); PRZYGOTOWANIE (OBRÓBKA) WANILII BOURBON SKŁADA SIĘ Z KILKU ETAPÓW, Z KTÓYCH PIERWSZYM JEST PARZENIE STRĄKÓW; STRAKI SĄ MOCZONE W WODZIE O TEMPERATURZE OD 60°C DO 80°C PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY - TEN KROK MA NA CELU ZATRZYMANIE PROCESÓW BIOLOGICZNYCH ZACHODZĄCYCH W STRĄKACH (PROCESY W NATURALNY SPOSÓB PROWADZĄ DO PĘKANIA STRĄKÓW); GOTOWANIE NA PARZE TRWA OKOŁO 48 GODZIN. PO OPARZENIU STRĄKI SA UMIESZCZANE W DUŻYCH KOCACH I UMIESZCZANE W PNIACH - W TEN SPOSÓB ZACHOWUJE SIĘ CIEPŁO - POD KONIEC TEGO ETAPU LASKI WANILII NABIERAJĄ CIEMNEGO KOLORU; SUSZENIE STRĄKÓW OBNIŻA POZIOM ICH WILGOTNOŚCI, SPRZYJA POWSTAWANIU AROMATÓW I ZAPOBIEGA ROZWOJOWI PLEŚNI (STRĄKI POWINNY WYSYCHAĆ POWOLI); PODCZAS PROCESU SUSZENIA STRĄKI WYSTAWIANE SĄ NA SŁOŃCE, A NATĘPNIE UMIESZCZANE W CIENIU NA WIELE TYGODNI (AŻ OSIĄGNĄ POZĄDANY POZIOM WILGOTNOŚCI); OSTATNI ETAP PRZYGOTOWANIA POLEGA NA UMIESZCZENIU STRĄKÓW W DUŻYCH DOJRZEWALNIACH WYŁOŻONYCH PERGAMINEM - TEN ETAP TRWA OD 2 DO 6 MIESIĘCY I TO WŁAŚNIE NA TYM ETAPIE POJAWIAJĄ SIĘ I DOJRZEWAJĄ NAJBARDZIEJ SUBTELNE AROMATY; GOTOWE STRĄKI SĄ OLEISTE, BŁYSZCZĄCE, ELASTYCZNE I OBDARZONE SŁODKIM AROMATEM.
Indeks: EUROVANILLE02
Marka: EUROVANILLE
Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
Indeks: EUROVANILLE14
Marka: EUROVANILLE
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
Indeks: EUROVANILLE13
Marka: EUROVANILLE
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Indeks: SZKOLENIEONLINE306
Marka: SEMPRE
Nagranie ze szkolenia on-line
Indeks: BONUS47
Marka: BONUS
Naturalne orzechy pistacjowe w całości - nie poddawane procesowi prażenia (surowe). Produkt bez dodatku soli.
Indeks: CHOCOVIC02
Marka: CHOCOVIC
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: THERMOHAUSER478
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: PERNIGOTTI234
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI59/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: EUROVANILLE11
Marka: EUROVANILLE
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Indeks: EUROVANILLE15
Marka: EUROVANILLE
Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI229
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: EUROVANILLE17
Marka: EUROVANILLE
Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.
Indeks: COMPRITAL163
Marka: COMPRITAL
Indeks: EUROVANILLE16
Marka: EUROVANILLE
Ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z nasionami i proszkiem waniliowym z trzech odmian wanilii - Planifolia, Tahitensis, Pompona. Intensywny smak i aromat z nutami owoców i winogron.
Indeks: COMPRITAL175
Marka: COMPRITAL
Indeks: EUROVANILLE14
Marka: EUROVANILLE
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
Indeks: MODECOR1149
Marka: MODECOR
Półprodukt w postaci słodkiej pasty z ekstraktem waniliowym. Zawiera naturalny aromat oraz mielone laski wanilii. Doskonały dodatek smakowy do wypieków i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI59/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI28
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL189
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta waniliowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: P%PERNIGOTTI28(1)
Marka: PERNIGOTTI
PRODUKT Z TERMINEM 4/12/23 DO SPOOŻYCIA