op. 1 kg Mojito Cocktail - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - limonka i mięta
Mojito Cocktail, to wysokiej jakości przecier owocowy na bazie soku limonkowego i mięty. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Opis produktu
Mojito Cocktail - sok limonkowy z miętą:
![]()
Seria gotowych przecierów owocowych od marki Ravifruit o wszechstronnym zastosowaniu. Przeciery są pasteryzowane w celu zapewnienia wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów. Przetwory charakteryzuje wysoka zawartość owoców (90%) oraz niewielki dodatek cukru (10%). Wysokiej jakości przeciery owocowe o płynnej konsystencji, naturalnym smaku i aromacie. Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie, wygodny karton Tetra Pack z nakrętką. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu siedmiu dni od otwarcia. Stosowanie przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu. Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Pulpy owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Przeciery owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
![]()
Jaki skład ma przecier o smaku Mojito?
![]()
Składniki: woda, odtworzony sok z limonki, sok z limonki (20-30%), cukier, zielona mięta, olejek miętowy.
![]()
![]()
Szczegóły i charakterystyka produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Mojito Cocktail |
| Seria produktowa | Ambient fruit purees |
| Numer katalogowy | 20374994 |
| Rodzaj | przecier owocowy |
| Smak | czarna porzeczka |
| Konsystencja | płynna |
| Forma | pulpa |
| Brix | 25 |
| pH | 2.3 |
| Opakowanie | Tetra Pack |
| Opakowanie zbiorcze | 6 x 1.0 kg |
| Masa netto | 1.0 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | produkcja cukiernicza |
| Dozowanie | według uznania |
| Producent | Ravifruit |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Francja |
![]()
![]()
Zastosowanie i sposób użycia przecierów owocowych:
![]()
Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje.
![]()
Jak przechowywać pulpy owocowe?
![]()
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.
![]()
Wartość odżywcza przecieru owocowego:
![]()
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 386 kJ / 91 kcal |
| Tłuszcz | 0.1 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| Węglowodany | 22.5 g |
| w tym cukry | 20.8 g |
| Błonnik | 0.1 g |
| Białko | 0.1 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
![]()
Informacje dodatkowe:
![]()
Tetra Pack - aseptyczny materiał opakowaniowy składający się z trzech materiałów. Papieru, zapewniającego sztywność opakowania i dającego możliwość nadruku etykiety. Folii aluminiowej, chroniącej produkt spożywczy przed działaniem czynników zewnętrznych. Folii wykonanej z polimeru (dopuszczonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością), chroniącej papier przed wilgocią.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu