CV6 SFERA Pavoni - śr. 75 mm - zamykany stalowy rant do wypieku geometrycznych croissantów - kula
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Opis produktu
Forma do geometrycznych croissantów w kształcie kuli!

Kolekcja geometrycznych form ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Pavoni. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.

Croissant geometric od włoskiej marki Pavoni - to seria zamykanych rantów wykonanych ze stali nierdzewnej przeznaczonych do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów. Metalowe formy przeznaczone są do wypieku ciasta francuskiego - nowoczesna odsłona klasycznych rogalików. Seria stworzona do wypieków nadziewanych. Formy do geometrycznych wypieków z ciasta francuskiego wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.
Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.
Do nadziewania geometrycznych croissantów idealnie sprawdzają się kremy i nadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.

Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego.

Zastosowanie rantów z serii croissant geometric:

- do wypieku ciasta francuskiego,
- do nowoczesnych rogalików,
- do geometrycznych wypieków,
- do wypieków nadziewanych.

Szczegóły produktu - forma do geometrycznych croissantów:

| Nazwa handlowa | CV6 Sfera | 
| Numer katalogowy | CV6 | 
| Wymiary | śr. 75 mm | 
| Kształt | kula | 
| Seria produktowa | croissant geometric | 
| Producent | Pavoni Professional | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Rodzaj | zamykany rant / forma do wypieku ciasta francuskiego | 
| Materiał | stal nierdzewna | 
| Kolor | srebrny / stalowy | 
| Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością | 
| Zastosowanie | do wypieku ciasta francuskiego | 
| Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech | 


Warunki użytkowania formy do geometrycznych wypieków z ciasta francuskiego:

- formę należy dokładnie umyć przed pierwszym użyciem,
- po każdym myciu formę należy dokładnie wytrzeć do sucha,
- przeznaczona do wypieku ciasta francuskiego,
- możliwość użytkowania w piecach i piekarnikach,
- możliwość chłodzenia i mrożenia,
- możliwość mycia w zmywarce,
- nie nadaje się do stosowania w kuchence mikrofalowej.


Forma do nowoczesnych croissantów!
Rant do wypieku ciasta francuskiego!


Szczegóły produktu
 
                   
                   
               
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													