STALOWY RANT DIY - ZRÓB TO SAM - zestaw czterech stalowych elementów i czterech spinek do złożenia prostokątnego rantu >>> łatwe dopasowanie wymiarów do indywidualnych potrzeb.
Czy w Twojej kuchni blaszki i formy też nigdy nie pasują do przepisów?
Z regulowanymi rantami do samodzielnego złożenia to żaden problem!
Z serią dorosiowych rantów z regulacją sam złożysz formę o dopasowanych do przepisu wymiarach.
Sprawdź jakie to proste i wygodne rozwiązanie!
Zestaw do złożenia prostokątnego rantu (w różnych konfiguracjach) składa się z:
czterech stalowych elementów o wymiarach - dł. 170 mm x szer. 130 mm x wys. 60 mm
oraz czterech stalowych spinek służących do łączenia elementów rantu
i pozwala na tworzenie rantów o wymiarach od 130 mm do 280 mm (oraz stałej wysokości - 60 mm)
>>> jest to kolejna propozycja dedykowana do domowej kuchni i pracowni cukierniczej - regulowane formy są bardzo praktyczne i uniwersalne.
Stalowe elementy rantu wykonane są z twardej i odpornej na odkształcenia stali nierdzewnej. Dodatkowo zajmują niewiele miejsca podczas przechowywania oraz są łatwe do utrzymania w czystości - można je bezpiecznie myć w zmywarce (bez obawy, że ulegną uszkodzeniu). Jednak po umyciu elementy rantu dobrze jest wytrzeć do sucha przed odłożeniem do szafki.
Rant doskonale sprawdzi się do:
- domowych drożdżówek i wypieków drożdżowych (w tym domowego pieczywa, brioszki, placków z owocami itp.),
- serników (tych z kruchym spodem i tych z rodzynkami),
- płaskich wypieków i placków (takich jak frittata czy spód do prostokątnej pizzy),
- wypieku placków i zapiekanek warzywnych (i tych z dodatkiem mięsa również),
- wypieku biszkoptów do tortu,
- wypieku ulubionych domowych ciast (pod warunkiem że surowa masa nie ma zbyt płynnej konsystencji).
WAŻNE INFORMACJE:
Prostokątny rant cukierniczy z możliwością regulacji wymiarów.
Wykonany ze stali nierdzewnej.
Regulacja pozwala uzyskać wypieki o wymiarach od 130 mm do 280 mm i wysokości 60 mm.
Stalowe spinki zapewniają szczelne połączenie elementów rantu.
Przeznaczony jest do wypieku biszkoptów i innych rodzajów ciasta o gęstszej konsystencji.
Idealnie sprawdzi się również podczas składania tortów oraz formowania zimnych deserów i potraw.
Uniwersalny i łatwy w użyciu rant wykonany ze stali odpornej na rdzę.
Przed pieczeniem rant można zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków.
Do pieczenia, rant należy ustawić na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (pergaminem).
Przeznaczony jest do stosowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych oraz konwekcyjnych.
Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur, chłodzenie oraz mrożenie.
Rantu nie można używać w kuchence mikrofalowej, jednak można bezpiecznie myć go w zmywarce.
Idealnie sprawdzi się zarówno w domowej jak i profesjonalnej kuchni.
STALOWY RANT DIY - ZRÓB TO SAM - zestaw czterech stalowych elementów i czterech spinek do złożenia prostokątnego rantu >>> łatwe dopasowanie wymiarów do indywidualnych potrzeb.
Seria profesjonalnych rantów do wypieków oraz formowania deserów i potraw. Wykonane z grubej stali nierdzewnej i kwasoodpornej - gwarantują niezawodność podczas użytkowania.
STALOWY RANT DIY - ZRÓB TO SAM - zestaw czterech stalowych elementów i czterech spinek do złożenia prostokątnego rantu >>> łatwe dopasowanie wymiarów do indywidualnych potrzeb.
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Seria profesjonalnych rantów do wypieków oraz formowania deserów i potraw. Wykonane z grubej stali nierdzewnej i kwasoodpornej - gwarantują niezawodność podczas użytkowania.
Seria profesjonalnych rantów do wypieków oraz formowania deserów i potraw. Wykonane z grubej stali nierdzewnej i kwasoodpornej - gwarantują niezawodność podczas użytkowania.