• Nowy
op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

BARBIERI05

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

234,00 zł
Brutto

78,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Kandyzowana skórka pomarańczy:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu owoców kandyzowanych. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów i pozostałych dodatków. Część etapów produkcji owoców kandyzowanych prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie, który zadowala najbardziej wymagających profesjonalistów. Szeroki asortyment produktów kierowany jest przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane są wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Cedr pochodzi ze słonecznych wybrzeży kalabryjskiej Riviera dei Cedri. Cytryny z cennych gajów cytrusowych Sorrento. Pomarańcze Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego. Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości, a proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny. Pozwala to na zachowanie naturalnych cech organoleptycznych owoców. Krojenie owoców cytrusowych odbywa się dopiero po procesie kandyzacji. Pozwala to na zachowanie cennych olejków eterycznych w nienaruszonym stanie, a co za tym idzie utrzymanie naturalnego aromatu owoców.

Zastosowanie kandyzowanych owoców cytrusowych:

Kandyzowane owoce cytrusowe przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Przeznaczone są do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków, takich jak Panettone czy Colomba. To doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.

Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych owoców cytrusowych:

Odsączona z nadmiaru syropu i pokrojona w kostkę kandyzowana skórka pomarańczy Navel. Produkt pakowany próżniowo.

Składniki i alergeny: skórka pomarańczy Navel, cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.

Numer katalogowy PFRV024
Nazwa handlowa SCORZONE DI ARANCIA NAVEL A CUBETTI
Rodzaj produktu kandyzowana skórka pomarańczy kostka
Seria produktowa AL NATURALE
Barwa jasno pomarańczowa
Smak intensywny, charakterystyczny
Forma kostka
Wymiary dł. 9 x szer. 9 mm
Masa produktu 3.0 kg
Masa netto 3.0 kg (po odsączeniu)
Pakowanie próżniowe
Opakowanie tacka polipropylenowa PP05
woreczek próżniowy O07
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do bezpośredniego użycia
Bx 72-73
pH 4.8-5.0
aw 0.79
Producent Pianetta di Barbieri
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania kandyzowanych owoców:

Przechowywanie owoców kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Przechowywanie owoców kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 

Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.

Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych owoców:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1243 kJ / 293 kcal
Tłuszcz 0.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 72.2 g
w tym cukry 59.0 g
Białko 0.5 g
Sól 0.03 g

Szczegóły produktu
BARBIERI05
5 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI109

Marka: BABBI

1.25 kg FRUTTAFRUTTA ARANCIA ROSSA 11536 BABBI kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - czerwona pomarańcza

favorite_border favorite

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 108,13 zł

86,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI275

Marka: PERNIGOTTI

3,5 kg VARIEGATO ARANCIA 12094027A PERNIGOTTI pasta z kandyzowaną skórką pomarańczową do przekładania i dekorowania

favorite_border favorite

Słodka i bardzo pomarańczowa pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.

Cena 294,00 zł

84,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED27

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - średnie granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3.5 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO05

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Panettone "+" Faridea - wzbogacona we włókna i enzymy mąka pszenna do słodkich wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.

Cena 220,00 zł

22,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI275

Marka: PERNIGOTTI

op. 3.5 kg VARIEGATO ARANCIA 12094027A PERNIGOTTI pasta z kandyzowaną skórką pomarańczową do przekładania i dekorowania

favorite_border favorite

 31.03.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA  Słodka i bardzo pomarańczowa pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.

Cena 176,40 zł Cena podstawowa 294,00 zł

50,40 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI343

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - czerwona pomarańcza

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania...

Cena 202,50 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARBIERI04

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - paski o dł. 80 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 270,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI03

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 304,00 zł

77,95 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE