- Nowy

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu owoców kandyzowanych. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów i pozostałych dodatków. Część etapów produkcji owoców kandyzowanych prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie, który zadowala najbardziej wymagających profesjonalistów. Szeroki asortyment produktów kierowany jest przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.
Kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane są wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Cedr pochodzi ze słonecznych wybrzeży kalabryjskiej Riviera dei Cedri. Cytryny z cennych gajów cytrusowych Sorrento. Pomarańcze Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego. Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości, a proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny. Pozwala to na zachowanie naturalnych cech organoleptycznych owoców. Krojenie owoców cytrusowych odbywa się dopiero po procesie kandyzacji. Pozwala to na zachowanie cennych olejków eterycznych w nienaruszonym stanie, a co za tym idzie utrzymanie naturalnego aromatu owoców.
Kandyzowane owoce cytrusowe przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Przeznaczone są do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków, takich jak Panettone czy Colomba. To doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.
Pokrojona w kostkę kandyzowana skórka cytryny Sorrento zanurzona w delikatnym syropie.
Składniki i alergeny: skórka cytryny Sorrento IGP, cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.
Numer katalogowy | PFRL178SC |
Nazwa handlowa | SCORZONE DI LIMONE DI SORRENTO IGP A CUBETTI |
Rodzaj produktu | kandyzowana skórka cytryny kostka |
Seria produktowa | AL NATURALE |
Barwa | jasno żółta |
Smak | intensywny, charakterystyczny |
Forma | kostka |
Wymiary | dł. 9 x szer. 9 mm |
Masa produktu | 3.9 kg |
Masa netto | 2.5 kg (po odsączeniu) |
Opakowanie | metalowa puszka |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do bezpośredniego użycia |
Bx | 72-73 |
pH | 4.8-5.0 |
aw | 0.79 |
Producent | Pianetta di Barbieri |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Włochy |
Przechowywanie owoców kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie owoców kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1301 kJ / 307 kcal |
Tłuszcz | 0.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 73.4 g |
w tym cukry | 73.0 g |
Białko | 0.4 g |
Sól | 0.03 g |
Indeks: CALLEBAUT91
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: CALLEBAUT83
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: SEMPRE38
Marka: BARBARA LUIJCKX
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: DAWN26
Marka: DAWN FOODS
Indeks: DEKORPOL604
Marka: DEKORPOL
Indeks: DREIDOPPEL16
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DEKORPOL604/1
Marka: DEKORPOL
Indeks: BABBI141
Marka: BABBI
Kremowa pasta cytrynowa VARIEGATO z chrupiącymi wafelkami i kawałkami herbatników - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI111
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI34
Marka: BABBI
Indeks: PAPILART191
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART190
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART167(2)
Marka: NOVACART
Indeks: LAPED26
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: LAPED27
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: AGUGIARO05
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Indeks: BARBIERI04
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Indeks: BARBIERI05
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.