• Nowy
op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

BARBIERI03

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

304,00 zł
Brutto

77,95 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Kandyzowane owoce cytrusowe w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu owoców kandyzowanych. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów i pozostałych dodatków. Część etapów produkcji owoców kandyzowanych prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie, który zadowala najbardziej wymagających profesjonalistów. Szeroki asortyment produktów kierowany jest przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane są wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Cedr pochodzi ze słonecznych wybrzeży kalabryjskiej Riviera dei Cedri. Cytryny z cennych gajów cytrusowych Sorrento. Pomarańcze Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego. Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości, a proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny. Pozwala to na zachowanie naturalnych cech organoleptycznych owoców. Krojenie owoców cytrusowych odbywa się dopiero po procesie kandyzacji. Pozwala to na zachowanie cennych olejków eterycznych w nienaruszonym stanie, a co za tym idzie utrzymanie naturalnego aromatu owoców.

Zastosowanie kandyzowanych owoców cytrusowych:

Kandyzowane owoce cytrusowe przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Przeznaczone są do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków, takich jak Panettone czy Colomba. To doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.

Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych owoców cytrusowych:

Pokrojona w kostkę kandyzowana skórka cytryny Sorrento zanurzona w delikatnym syropie.

Składniki i alergeny: skórka cytryny Sorrento IGP, cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.

Numer katalogowy PFRL178SC
Nazwa handlowa SCORZONE DI LIMONE DI SORRENTO IGP A CUBETTI
Rodzaj produktu kandyzowana skórka cytryny kostka
Seria produktowa AL NATURALE
Barwa jasno żółta
Smak intensywny, charakterystyczny
Forma kostka
Wymiary dł. 9 x szer. 9 mm
Masa produktu 3.9 kg
Masa netto 2.5 kg (po odsączeniu)
Opakowanie metalowa puszka
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do bezpośredniego użycia
Bx 72-73
pH 4.8-5.0
aw 0.79
Producent Pianetta di Barbieri
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania kandyzowanych owoców:

Przechowywanie owoców kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Przechowywanie owoców kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 

Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.

Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych owoców:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1301 kJ / 307 kcal
Tłuszcz 0.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 73.4 g
w tym cukry 73.0 g
Białko 0.4 g
Sól 0.03 g

Szczegóły produktu
BARBIERI03
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT91

Marka: CALLEBAUT

1 kg LEMON CALLETS™ LEMON-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 106,00 zł

106,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT83

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg LEMON CALLETS™ LEMON-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 242,00 zł

96,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE38

Marka: BARBARA LUIJCKX

200 g POSYPKA CYTRYNOWA BARBARA DECOR dekoracyjne żółte wiórki z białej czekolady 9 x 5 mm (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Cena 25,00 zł

12,50 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: DREIDOPPEL16

Marka: DREIDOPPEL

1 kg PASTAROM BAKE LEMON H 0789 DREIDOPPEL cytrynowa pasta aromatyzująco-koloryzująca

favorite_border favorite

Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.

Cena 101,00 zł

101,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI141

Marka: BABBI

3 kg VARIEGATO WAFERINI LIMONE 12370 BABBI krem cytrynowy z kawałkami chrupiących wafelków i ciasteczek

favorite_border favorite

Kremowa pasta cytrynowa VARIEGATO z chrupiącymi wafelkami i kawałkami herbatników - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 277,50 zł

92,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI111

Marka: BABBI

1.25 kg FRUTTAFRUTTA LIMONCELLO 11511 BABBI kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - cytryna

favorite_border favorite

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 103,75 zł

83,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LAPED26

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - drobne granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED27

Marka: LAPED

op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - średnie granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 3.5 mm

favorite_border favorite

Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....

Cena 27,00 zł

2,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO05

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Panettone "+" Faridea - wzbogacona we włókna i enzymy mąka pszenna do słodkich wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.

Cena 220,00 zł

22,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARBIERI04

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - paski o dł. 80 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 270,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI05

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 234,00 zł

78,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE