Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej
  • barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej

200 g BLACK LB07SB COCOLART PAVONI czarny barwnik na bazie masła kakaowego

PAVONI357

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

170,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

CHOCOLART - COCOA BUTTER COLOURS BY EMMANUELE FORCONE:

To seria barwników przygotowanych na bazie masła kakaowego. Przeznaczone są do pracy z czekoladą - barwienie masy czekoladowej, dekorowanie powierzchni czekolady oraz form.

Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia (barwniki należy stosować w temperaturze 28°C, nie podgrzewać do temperatury powyżej 45°C). Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego.

Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych. Barwniki można nanosić również na powierzchnię form do czekolady wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Pozwala to na tworzenie efektownych, kolorowych pralin i czekoladek. Barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka.

Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).

Barwniki nie zawierają w składzie dwutlenku tytanu - E171 oraz związków azowych.

Profesjonalny barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego do dekoracji wyrobów cukierniczych - składniki: masło kakaowe (nośnik), barwniki: węgiel roślinny (E153); może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 3330/765 kJ/kcal
Tłuszcz 90.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 54.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 20-25°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).

* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

BARWNIKI CHOCOLART PAVONI (1).png

Szczegóły produktu
PAVONI357
33 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
LB07SB
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLART BLACK
MASA NETTO
200 g | 0.2 kg
OPAKOWANIE
BUTELKA Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
BARWA
INTENSYWNA
KOLOR
CZARNY
KONSYSTENCJA
STAŁA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
MATERIAŁ
NOŚNIK - MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
MASA CZEKOLADOWA | PRALINY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
20-25°C
SERIA PRODUKTOWA
CHOCOLART COCOA BUTTER COLOURS
CERTYFIKATY
AZO FREE | E171 FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: