• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

baza do lodów mlecznych bez laktozy - do łączenia z wodą
  • baza do lodów mlecznych bez laktozy - do łączenia z wodą

1 kg BASE 250 C/F LACTOSE FREE 14848 BABBI baza do lodów mlecznych bez laktozy

BABBI160

Baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 98,80 zł Do 41,60 zł
104,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE BABBI 250 C/F LACTOSE FREE - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym. Skład bogaty w białka mleka zapewnia lodom doskonałą strukturę, objętość oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. 

*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: olej kokosowy, odtłuszczone mleko bez laktozy w proszku, dekstroza, suszony syrop glukozowy, włókna roślinne (błonnik roślinny), białka mleka, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), guma tara (E417), fosforan potasu (E340), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E47ab), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), maltodekstryna, mąka sojowa, sól, skrobia modyfikowana, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości jaj oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
WODA 1000 g
CUKIER 250 g
BASE BABBI 250 C/F LACTOSE FREE 250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1950/467 kJ/kcal
Tłuszcz 25.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 30.0 g
Białko 12.0 g
Sól 0.93 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 41.4 %
TŁUSZCZ 22.8 %
SUCHA MASA 95.8 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI160
28 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.48
NAZWA HANDLOWA
BASE BABBI250 C/F LACTOSE FREE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH BEZ LAKTOZY
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW MLECZNYCH BEZ LAKTOZY
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA GORĄCO
ZASTOSOWANIE
DO ŁĄCZENIA Z WODĄ
DOZOWANIE
250 g bazy / 1 l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI LATTE | MILK BASES | BAZY MLECZNE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: P%BABBI66

Marka: BABBI

1 kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/2024 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE