
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
BASE FRUIT 50 F - to najwyższej jakości baza do produkcji kremowych sorbetów owocowych - wytwarzana ze starannie dobranych składników w odpowiednich proporcjach. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych - sorbetów - metodą tradycyjną. Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (50 g/l) i pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie zimnym z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych lub owoców (świeżych oraz mrożonych). Podczas produkcji lodów na bazie świeżych lub mrożonych owoców zalecane jest dodanie do receptury 30 g skoncentrowanej pasty owocowej (dla uwydatnienia smaku owocowego).
Składniki: fruktoza, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), włókna roślinne, maltodekstryna, mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
RECEPTURA - DOZOWANIE (RECEPTURA Z PASTAMI OWOCOWYMI) | |
WODA | 1000 ml |
CUKIER | 270 g |
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA | 120 g |
BAZA FRUIT 50 F | 50 g |
RECEPTURA - DOZOWANIE (RECEPTURA Z OWOCAMI) | |
CUKIER | 300-350 g |
BAZA FRUIT 50 F | 50 g |
OWOCE (ŚWIEŻE LUB MROŻONE) | 1000 g |
DO RECEPTURY OPARTEJ NA ŚWIEŻYCH LUB MROŻONYCH OWOCACH ZALECANY JEST DODATEK PASTY OWOCOWEJ W ILOŚCI 30 GRAMÓW |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1865/444 kJ/kcal |
Tłuszcz | 14.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.9 g |
Węglowodany | 74.0 g |
w tym cukry | 55.0 g |
Białko | 1.2 g |
Sól | 0.51 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 cfu/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 cfu/g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
PACIORKOWCE | < 20 cfu/g |
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI04
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI93
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: FOODCOLOURS100
Marka: FOOD COLOURS
Produkt bezglutenowy.
Indeks: PERNIGOTTI98
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI04
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI174
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Indeks: BABBI160
Marka: BABBI
Indeks: BABBI130
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI165
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
Indeks: COMPRITAL52
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: PERNIGOTTI05
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Baza o smaku śmietankowym
Indeks: COMPRITAL152
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI188
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: PERNIGOTTI258
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Indeks: COMPRITAL209
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: PERNIGOTTI191
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Indeks: COMPRITAL229
Marka: COMPRITAL
Baza do wegańskich lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL116
Marka: COMPRITAL
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.