
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
BASETOP 100 GUSTO PANNA - najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych o smaku śmietankowym - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym śmietankowym smaku. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białkach mleka z dodatkiem substancji emulgujących i zagęszczających.
Składniki: tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: (E471), (E473), substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E412), guma guar (E417), białka mleka, aromaty, włókna roślinne; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 250 g |
BASETOP 100 GUSTO PANNA | 100 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2423/582 kJ/kcal |
Tłuszcz | 40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 34.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 42.0 g |
Białko | 5.9 g |
Sól | 1.0 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 38.0 +/- 1.0 % |
TŁUSZCZ | 35.0 +/- 1.0 % |
BIAŁKA MLEKA | 7.0 +/- 0.5 % |
LAKTOZA | 6.0 +/- 0.5 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 11.0 +/- 1.0 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 5000 cfu/g |
PLESNIE | < 100 cfu/g |
DROŻDŻE | < 200 cfu/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 cfu/g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
PACIORKOWCE | < 25 cfu/g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
Koncentrat smaku śmietankowego
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów mlecznych
Indeks: CALLEBAUT09
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BARRYCALLEBAUT189(1)
Marka: CALLEBAUT
Indeks: PERNIGOTTI93
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: PERNIGOTTI06
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Indeks: PERNIGOTTI188
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: COMPRITAL209
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: BABBI160
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL45
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL152
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI05
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Indeks: BABBI130
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI04
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
Indeks: COMPRITAL52
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.