• CZEKOLADKI DLA TATY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

wysokiej jakości baza do lodów śmietankowych oparta na białkach mleka i tłuszczu roślinnym
  • wysokiej jakości baza do lodów śmietankowych oparta na białkach mleka i tłuszczu roślinnym
  • pozwala uzyskać kremowe lody mleczne o zrównoważonym śmietankowym smaku

2 kg BASETOP 100 GUSTO PANNA 12091451A PERNIGOTII baza do lodów mlecznych o smaku śmietankowym – zawiera tłuszcz roślinny

PERNIGOTTI178

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.

170,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne. 

BAZY 100 G - to bazy z tłuszczami roślinnymi i/lub tłuszczami mlecznymi, do których należy dodać mleko.

BAZA TOP 100 O SMAKU ŚMIETANKOWYM - najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych o smaku śmietankowym - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym śmietankowym smaku. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białkach mleka z dodatkiem substancji emulgujących i zagęszczających. "Baza nadająca lodom rzemieślniczym doskonałą puszystość (overrun). O zapachu śmietankowym; 40% tłuszczów".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E412), guma guar (E417), białka mleka, aromaty, włókna roślinne; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
MLEKO 1000 ml
CUKIER 250 g
BAZA TOP 100 O SMAKU ŚMIETANKOWYM 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2423/582 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 34.0 g
Węglowodany 48.0 g
w tym cukry 42.0 g
Białko 5.9 g
Sól 1.0 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 38.0 +/- 1.0 %
TŁUSZCZ 35.0 +/- 1.0 %
BIAŁKA MLEKA 7.0 +/- 0.5 %
LAKTOZA 6.0 +/- 0.5 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 11.0 +/- 1.0 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE < 100 cfu/g
DROŻDŻE < 200 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 25 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI178
333 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091451A
NAZWA HANDLOWA
BASETOP 100 GUSTO PANNA
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH O SMAKU ŚMIETANKOWYM
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
100 g (baza) + 1 l (mleko) + 250 g (cukier)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
100 G BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI328

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.65 kg GELAGEL PERA ITALIA 12091203 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak włoska gruszka

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku gruszki. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do produkcji lodów gruszkowych. Baza do sorbetów gruszkowych.

Cena 181,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI327

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.65 kg GELAGEL FICO D'INDIA SICILIA 12091202 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak opuncja figowa

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku opuncji figowej. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do lodów i sorbetów opuncja figowa.

Cena 199,65 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU