Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

wysokiej jakości baza do lodów śmietankowych oparta na białkach mleka i tłuszczu roślinnym
  • wysokiej jakości baza do lodów śmietankowych oparta na białkach mleka i tłuszczu roślinnym
  • pozwala uzyskać kremowe lody mleczne o zrównoważonym śmietankowym smaku

2 kg BASETOP 100 GUSTO PANNA 12091451 PERNIGOTII baza do lodów mlecznych o smaku śmietankowym

PERNIGOTTI178

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.

184,40 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

BASETOP 100 GUSTO PANNA - najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych o smaku śmietankowym - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym śmietankowym smaku. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białkach mleka z dodatkiem substancji emulgujących i zagęszczających.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: (E471), (E473), substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E412), guma guar (E417), białka mleka, aromaty, włókna roślinne; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
MLEKO 1000 ml
CUKIER 250 g
BASETOP 100 GUSTO PANNA 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2423/582 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 34.0 g
Węglowodany 48.0 g
w tym cukry 42.0 g
Białko 5.9 g
Sól 1.0 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 38.0 +/- 1.0 %
TŁUSZCZ 35.0 +/- 1.0 %
BIAŁKA MLEKA 7.0 +/- 0.5 %
LAKTOZA 6.0 +/- 0.5 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 11.0 +/- 1.0 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE < 100 cfu/g
DROŻDŻE < 200 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 25 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI178
66 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091451
NAZWA HANDLOWA
BASETOP 100 GUSTO PANNA
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH O SMAKU ŚMIETANKOWYM
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
100 g (baza) + 1 l (mleko) + 250 g (cukier)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
100 G BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: