
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
BASE PURA E RICCA CREMA 100 - to najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i nie zawiera w swoim składzie tłuszczów roślinnych. Pozwala na uzyskanie lodów, które stanowią doskonałą bazę do produkcji lodów smakowych. Bazę należy połączyć ze świeżym mlekiem, śmietanką, cukrem oraz odtłuszczonym mlekiem w proszku w odpowiednich proporcjach.
Składniki: suszony syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, białka mleka, włókna roślinne, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma tara (E417), błonnik bambusowy, masło w proszku, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 255 g |
ŚMIETANKA | 230 g |
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU | 25 g |
BASE PURA E RICCA CREMA 100 | 100 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1518/359 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
Węglowodany | 65.0 g |
w tym cukry | 39.0 g |
Białko | 16.0 g |
Sól | 0.43 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 48.0 +/- 2.0 % |
SUCHA MASA TŁUSZCZOWA BEZMLECZNA | 33.5 +/- 2.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | max. 1.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 15.5 +/- 1.0 % |
PAC | 45 |
POD | 18 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 10000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 cfu/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 cfu/g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
PACIORKOWCE | < 20 cfu/g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Indeks: COMPRITAL45
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL116
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI115
Marka: BABBI
Indeks: BABBI114
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL01
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL196
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: COMPRITAL152
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI06
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Indeks: BABBI160
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL125
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów z owoców z fruktozą
Indeks: PERNIGOTTI144
Marka: PERNIGOTTI
Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.
Indeks: COMPRITAL147
Marka: COMPRITAL
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.