Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
2 kg BASE PURA & RICCA CREMA 100 12091078A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku tłuszczów roślinnych
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Opis produktu
BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne.
BAZY PURA & RICCA - to linia bez dodatku emulgatorów, w recepturach nie występują również tłuszcze ani środki aromatyzujące (jedynie te naturalne).
BAZA PURA & RICCA KREM 100 - to najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i nie zawiera w swoim składzie tłuszczów roślinnych. Pozwala na uzyskanie lodów, które stanowią doskonałą bazę do produkcji lodów smakowych. Bazę należy połączyć ze świeżym mlekiem, śmietanką, cukrem oraz odtłuszczonym mlekiem w proszku w odpowiednich proporcjach. "Baza bez dodatku tłuszczów roślinnych (z dodatkiem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego). Lody wyprodukowane z tej bazy to lody wzmacniające percepcję najróżniejszych smaków; 1.7% tłuszczów".
![]()
Składniki: suszony syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, białka mleka, włókna roślinne, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma tara (E417), błonnik bambusowy, masło w proszku, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| MLEKO | 1000 ml |
| CUKIER | 255 g |
| ŚMIETANKA | 230 g |
| ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU | 25 g |
| BAZA PURA & RICCA KREM 100 | 100 g |
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1518/359 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 1.7 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
| Węglowodany | 65.0 g |
| w tym cukry | 39.0 g |
| Białko | 16.0 g |
| Sól | 0.43 g |
![]()
| DANE ANALITYCZNE | |
| WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
| CUKRY | 48.0 +/- 2.0 % |
| SUCHA MASA TŁUSZCZOWA BEZMLECZNA | 33.5 +/- 2.0 % |
| SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | max. 1.0 % |
| POZOSTAŁA SUCHA MASA | 15.5 +/- 1.0 % |
| PAC | 45 |
| POD | 18 |
![]()
| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
| CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 10000 cfu/g |
| PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 cfu/g |
| ENTEROBAKTERIE | < 100 cfu/g |
| SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
| PACIORKOWCE | < 20 cfu/g |
![]()
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12091078A
- NAZWA HANDLOWA
- BASE PURA E RICCA CREMA 100
- MASA NETTO
- 2 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12 kg (6 x 2 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA DO LODÓW MLECZNYCH BEZ DODATKU TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
- BARWA
- BIAŁA
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- 100 g (baza) + 1 l (mleko) + 255 g (cukier) + 230 g (śmietanka) + 25 g (odtłuszczone mleko w proszku)
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 18 - 20 °C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- 100 G BAZY MLECZNE