• Dzień Otwarty z firmą Silikomart

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

wysokiej jakości baza do lodów mlecznych bez dodatku tłuszczów roślinnych
  • wysokiej jakości baza do lodów mlecznych bez dodatku tłuszczów roślinnych
  • pozwala na uzyskanie lodów, które doskonale łączą się z różnymi smakami

2 kg BASE PURA & RICCA CREMA 100 12091078A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku tłuszczów roślinnych

PERNIGOTTI93

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.

220,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne. 

BAZY PURA & RICCA - to linia bez dodatku emulgatorów, w recepturach nie występują również tłuszcze ani środki aromatyzujące (jedynie te naturalne).

BAZA PURA & RICCA KREM 100 - to najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i nie zawiera w swoim składzie tłuszczów roślinnych. Pozwala na uzyskanie lodów, które stanowią doskonałą bazę do produkcji lodów smakowych. Bazę należy połączyć ze świeżym mlekiem, śmietanką, cukrem oraz odtłuszczonym mlekiem w proszku w odpowiednich proporcjach. "Baza bez dodatku tłuszczów roślinnych (z dodatkiem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego). Lody wyprodukowane z tej bazy to lody wzmacniające percepcję najróżniejszych smaków; 1.7% tłuszczów".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: suszony syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, białka mleka, włókna roślinne, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma tara (E417), błonnik bambusowy, masło w proszku, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO 1000 ml
CUKIER 255 g
ŚMIETANKA 230 g
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU 25 g
BAZA PURA & RICCA KREM 100 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1518/359 kJ/kcal
Tłuszcz 1.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.1 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 39.0 g
Białko 16.0 g
Sól 0.43 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 48.0 +/- 2.0 %
SUCHA MASA TŁUSZCZOWA BEZMLECZNA 33.5 +/- 2.0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA max. 1.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 15.5 +/- 1.0 %
PAC 45
POD 18

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI93
893 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091078A
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA CREMA 100
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH BEZ DODATKU TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
100 g (baza) + 1 l (mleko) + 255 g (cukier) + 230 g (śmietanka) + 25 g (odtłuszczone mleko w proszku)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
100 G BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE