2 kg BASE PURA & RICCA CREMA 100 12091078A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku tłuszczów roślinnych

Indeks: PERNIGOTTI93
Marka:

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.

220,00 zł (8% VAT)
110,00 zł / 1 kg

203,70 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 41 szt.

Opis produktu

BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne. 

BAZY PURA & RICCA - to linia bez dodatku emulgatorów, w recepturach nie występują również tłuszcze ani środki aromatyzujące (jedynie te naturalne).

BAZA PURA & RICCA KREM 100 - to najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i nie zawiera w swoim składzie tłuszczów roślinnych. Pozwala na uzyskanie lodów, które stanowią doskonałą bazę do produkcji lodów smakowych. Bazę należy połączyć ze świeżym mlekiem, śmietanką, cukrem oraz odtłuszczonym mlekiem w proszku w odpowiednich proporcjach. "Baza bez dodatku tłuszczów roślinnych (z dodatkiem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego). Lody wyprodukowane z tej bazy to lody wzmacniające percepcję najróżniejszych smaków; 1.7% tłuszczów".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: suszony syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, białka mleka, włókna roślinne, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma tara (E417), błonnik bambusowy, masło w proszku, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO 1000 ml
CUKIER 255 g
ŚMIETANKA 230 g
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU 25 g
BAZA PURA & RICCA KREM 100 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1518/359 kJ/kcal
Tłuszcz 1.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.1 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 39.0 g
Białko 16.0 g
Sól 0.43 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 48.0 +/- 2.0 %
SUCHA MASA TŁUSZCZOWA BEZMLECZNA 33.5 +/- 2.0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA max. 1.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 15.5 +/- 1.0 %
PAC 45
POD 18

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
12091078A
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA CREMA 100
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW MLECZNYCH BEZ DODATKU TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
100 g (baza) + 1 l (mleko) + 255 g (cukier) + 230 g (śmietanka) + 25 g (odtłuszczone mleko w proszku)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
100 G BAZY MLECZNE